Nuž vyskytol sa mi takýto problém, sedlovka "zrástla" s rámom, nejde pohnúť ani o milimeter ani jedným smerom nech to skúšam ako chcem, a potrebujem ju dat o pár cm vyššie. jedná sa o Alu sedlovku aj rám, objímku som úplne uvoľnil a vybral a ajtak nič. skúsil som okolo nastriekať tefloňák - žiadny efekt. mám to skúsiť napr zahriať fénom, alebo čo? podobnú tému som nenašiel, možno sa hodí aj dalším generáciam, ďakujem
WD40 by mohlo byt ucinnejsie - nastriekat do kazdej strbinky a nechat posobit par hodin. Ten fen moze tiez trochu pomoct. Ak to inak nepojde tak zhodit kolesa, uchytit bajk dole hlavou za sedlovku do zveraku a tocenim uvolnit. Sedlovku ale potom asi bude treba novu.
jo jo ... nedávno to podobne riešil kamoš a pred pár rokmi sa to stalo aj mne ...
Uvoľni objímku sedlovky a nahrej sedlovú rúru na ráme. Skús fén ale mne sa osvedčila teplovzdušná pištol, samozrejme s reguláciou teploty ... a opatrne. Má predsa len vyšší výkon a tu je potrebné aby sa tá rámová trubka nahriala rýchlo, skôr ako sa teplo prenesie aj na sedlovku, inak to nepomôže. Lak na ráme vydrží takú teplotu a ak budeš pracovať rýchlo sedlovka pôjde ľahko von. Potom samozrejme dobre vyčistiť a môžeš použiť znovu. No obávam sa že na sedlovke aj v ráme budeš mať také biele zoxidované časti ... tak potom jemný, ale fakt jemný šmirglík, prebrúsiť a ide sa ďalej.
Ja som mal podobny problem ale s karbonovou sedlovkou a spinou medzi nou a ramom. Bajk som nechal cez noc v stojane dole hlavou (sedlom ) a cez dierky na upevnenie flase striekackou nalial vodu. Cez noc to vyplavilo cast prachu a rano som uz len poriadne potocil sedlovku a vybral. Samozrejme som predtym skusal aj olej, ale nepomohlo. Telovzdusnej som sa bal. Odvtedy nosim sedlovu objimku a vyrez v rame prekryty kusom duse (aspon na nieco mi bola ta hromada posekanych maxxisov dobra ).
Nuž vyskytol sa mi takýto problém, sedlovka "zrástla" s rámom, nejde pohnúť ani o milimeter ani jedným smerom nech to skúšam ako chcem, a potrebujem ju dat o pár cm vyššie. jedná sa o Alu sedlovku aj rám, objímku som úplne uvoľnil a vybral a ajtak nič. skúsil som okolo nastriekať tefloňák - žiadny efekt. mám to skúsiť napr zahriať fénom, alebo čo? podobnú tému som nenašiel, možno sa hodí aj dalším generáciam, ďakujem
kedysi som to riesil na al sedlovka crmo RAME....
nepomohli ani oleje ani brzdofka..nakoniec 2 hasaky a butan varic
ja som to robil tak ze som najprv jemne poklepal na priblinom konci sedlovky v rame demontoval sedadlo a vrch sedlovky chytil do hasaku na ktory som dal 2m trubku a pohlo sa
Jeden znamy z jedneho shopu mi vravel aj o takom probleme, ze medzi ram a sedlovku sa dostala mala spinka a tym ako sa potom sedlovka vytacala tak sa vyrezala drazka po obvode a tym padom sa so sedlovkou nedalo v ziadnom pripade pohnut. Vtedy mal take riesenie, zobrat list z pilky na zelezo a opatrne rozrezat sedlovku po dlzke. Samozrejme uz potom moze sedlovak putovat akurat tak do kosa. Osobne som to neskusal takze neviem povedat ako to ide.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uvoľni objímku sedlovky a nahrej sedlovú rúru na ráme. Skús fén ale mne sa osvedčila teplovzdušná pištol, samozrejme s reguláciou teploty ... a opatrne. Má predsa len vyšší výkon a tu je potrebné aby sa tá rámová trubka nahriala rýchlo, skôr ako sa teplo prenesie aj na sedlovku, inak to nepomôže. Lak na ráme vydrží takú teplotu a ak budeš pracovať rýchlo sedlovka pôjde ľahko von. Potom samozrejme dobre vyčistiť a môžeš použiť znovu. No obávam sa že na sedlovke aj v ráme budeš mať také biele zoxidované časti ... tak potom jemný, ale fakt jemný šmirglík, prebrúsiť a ide sa ďalej.
... tak ale to by som nedoporučoval, lebo by sa ti mohlo rýchlo stať že budeš musieť nanovo prelakovať rám.
kedysi som to riesil na al sedlovka crmo RAME....
nepomohli ani oleje ani brzdofka..nakoniec 2 hasaky a butan varic