Zdravim pred 2 mesiacami som si kupil kompet nove brzdy Shimano Zee predna 180mm a zadna 160mm s ICE kotucmi dal som si ich namonotovat do servisu cize montaz by mala byt ok . prvy vyjazd na nich bol super skvely brzdny ucinok proste vsetko . doteraz som nanich presiel asi 100km no teraz ked idem na bike raz za tyzden koli pocasiu tak vzdy ked dlhsie stoja tak mi to pride ako keby vobec nebrzdili zadna brzda zacne brzdit asi az po 1km ako ma a predna az ked ju poriadne zahrejem minule mi to trvalo az 15 km z toho asi 5 km kopce neviem co s tym robit ci je mozne ze sa mi kotuc zamastil alebo proste tie Zee su take ze ich treba dlho zahrievat poprosim o radu skusenejsich pridam aj video aky zvuk vydavaju brzdny ucinok na zaciatku je hrozny dokonca aj miernejsi kopec 2,3 % klesanie nedokazu ubrzdit resp strasny zvuk vydavaju . Shimano zeeOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
To piskanie je normalne na nezabehnutych rotoroch resp metalickych platnickach. Ako ti nebrzdia? Su makke packy, alebo packy behaju normalne a jednoducho to nekuše?
tak ako uz bolo poradene - je mozne ze kotuc a platnicky schytali postrek, ked si mazal retaz a pod. je mozne, ze stracas olej okolo piestikov v prasiatku. okrem toho na shimano brzdach citit casto efekt "katalyckej oxidacie" - hlavne pri starsich platnickach je sprvu brzdny ucinok katastrofalny a po kratkom zajazdeni to zase brzdi, ale uz nie na 100%. vacsinou sa to da vyriesit len novymi platnickami. ty mas vsak malo najazdene, cize skor mastnota.
No je to veru tým že sú zamastene už som nastriekal na ne odmastovac ale kotúč odmastilo ale platničky skoro vôbec aj som ich jemne skúšal vysmirglovat neviete čo s platbickami niekto mi hovoril ze sa dajú nejako nahriat a tým sa spali masnota
No je to veru tým že sú zamastene už som nastriekal na ne odmastovac ale kotúč odmastilo ale platničky skoro vôbec aj som ich jemne skúšal vysmirglovat neviete čo s platbickami niekto mi hovoril ze sa dajú nejako nahriat a tým sa spali masnota
raz sa mi to stalo na nových pri odvzdušnovani mi vaskocila hadička na prasiatku a oblial som ich,
skusil som na plynovom sporaku v kliestoch- dostatočne dlhých nahrievať nad plamenom... pri dosiahnuti vysokej teploty sile plamen do zelena dost dlho. olej zhorel. po vychladnutí a nahodení boli platne použitelne.. nebolo to na 100% ako nove, ale cele som ich v pohode zjazdil, goldfren ceramic carbon
nepomohlo by najprv namočiť do technického benzínu alebo liehu 90% a viac na dlhšiu dobu (cez noc aspoň 200 ml) a potom vypáliť ? ešte ma napadol acetón a riedidlo ale tie už isto poškodia zmes
odmontujes kotuc, hodis ho do technickeho benzinu a do sucha utries. ked sa ti nechce odmontovavat tak to mozes spravit aj sprejom (cistic brzd). vyvaruj sa vselijakych stetkovych metod aby si si tam viacej nenatrel ako zotrel
Az na to ze technicky benzin ako taky zanechava mastny povlak, on ako hrubu spinu a mastnotu da dole skvelo ale, neodmasti na 100%. Na to su ine pripravky.
resp, mna by zaujmalo ci lepsie odmastit izopropylom alebo tym sprejom co kupim v bajkovych obchodoch.
Benzin mam odjakziva zafixovany ako "odmastovac" ale s tym ze sa pouziva na vycistenie veci od spinavej vazeliny a oleja ktore sa hned nasledne znova mazu novou cistou vazelinou /olejom.
cistic brzd sheron z tesca za par eur.. zatial 100% spokojnost, dobre to cisti inak vsetko na bajku, ma to celkom slusny tlak cize mastnotu a bordel odtial doslova odfukne. Vyborne to vycisti aj vnutro prasiatka. Tiez je to skvely pomocnik pri servise lozisk, vsetok bordel a stara vazelina je v momente prec...
rád pochopil. Prečo ten rozdiel medzi benzínom a izopropylom?
benzín je znes viacerých uhľovodíkov (nikto presne nevie akých a pravdepodobne aj trocha oleja) tie sa rôzne dlho odparujú a nakoniec tam nejaké ostanú
izopropyl je len jedna zlúčenina a trocha vody a tie sa pekne odparujú, izopropyl takmer okamžite
čim lepšie odmastiť izopropylom alebo tým sprejom čo kúpim v bajkovych obchodoch
podľa toho čo ideš odmastiť, ťažko povedať
izopropyl je drahý ale super účinný a už ho viac nepoužiješ ale takmer nič nepoškodí
zato benzín je v pohode ale postupne sa zamasťuje, použiješ ho opakovane ale NIČÍ GUMU !!! a preto opatrne s ním
Oživím túto tému.
Mal som úplne rovnaký problém, ako Vlado. Písalo sa leto 2015, nová Zee a nový kotúč Shimano, po istom zábehu išlo všetko OK. Po cca 700 km som to odložil na zimu a keď som bike na jar 2016 vytiahol (bežne som takú dlhú pauzu nikdy nemal), robilo to presne to, čo na Vladovom videu. Pišťalo a nebrzdilo.
Brzda netiekla (nemala prečo), vidla netiekla (bola taktiež nová), pri predku som nič nestriekal, skrátka všetko suché ako martini. Páčka chodila normálne, takže odvzdušňovať som sa nechystal (bodaj by aj, na novej brzde za 90 ). I keď som o tom pochyboval, kúpil som čistič bŕzd v Tescu (díky, chlapi, za radu - bez irónie) a odmastil, ale podľa môjho predpokladu - furt to rovnako nešlo. Tak som kúpil nové platničky, a prakticky od prvých metrov sa chytili a brzdia, ako sa na 4piestik patrí.
Po intre konečne otázka - čo sa vlastne, kua, stalo? "Staré" platničky sú resin a nebrzdia. Ale že vôbec. Nové sú metalické a brzdia jak sprosté. Od prvého momentu. Šicko je nové, shimaňácke, nič nebolo umastené. Na kotúči žiadna zmienka o výhradnom používaní jedného typu platničiek. "Staré" platničky pred odložením na zimný spánok išli normálne. Mohla im uškodiť niekoľko mesačná nečinnosť? Myslím, že nie. V pivnici je celoročne cca 17°, normálna vlhkosť, tma.
Nerád by som tie "staré" platničky vyhadzoval do koša. 20€ ma nezruinuje, skôr mi ide o princíp..
rovnaka vec, platne metalicke po sezone sadnem na bike a vrzgaju ako dive, len pri silnom zakusnuti nevrzgaju
smirglom som prebehol platnicky, namocil do liehu a uz nic nevrzga a pekne kuse
asi to nebol proper postup... ale tak fungovalo
edit: zabudol som napisat ze takto sa zacali spravat na zaciatku novej sezony, cize fungovali ok v oktobri a zacali vrzgat ked som sadol na jar
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
raz sa mi to stalo na nových pri odvzdušnovani mi vaskocila hadička na prasiatku a oblial som ich,
skusil som na plynovom sporaku v kliestoch- dostatočne dlhých nahrievať nad plamenom... pri dosiahnuti vysokej teploty sile plamen do zelena dost dlho. olej zhorel. po vychladnutí a nahodení boli platne použitelne.. nebolo to na 100% ako nove, ale cele som ich v pohode zjazdil, goldfren ceramic carbon
Benzin mam odjakziva zafixovany ako "odmastovac" ale s tym ze sa pouziva na vycistenie veci od spinavej vazeliny a oleja ktore sa hned nasledne znova mazu novou cistou vazelinou /olejom.
benzín je znes viacerých uhľovodíkov (nikto presne nevie akých a pravdepodobne aj trocha oleja) tie sa rôzne dlho odparujú a nakoniec tam nejaké ostanú
izopropyl je len jedna zlúčenina a trocha vody a tie sa pekne odparujú, izopropyl takmer okamžite
podľa toho čo ideš odmastiť, ťažko povedať
izopropyl je drahý ale super účinný a už ho viac nepoužiješ ale takmer nič nepoškodí
zato benzín je v pohode ale postupne sa zamasťuje, použiješ ho opakovane ale
NIČÍ GUMU !!! a preto opatrne s ním
Mal som úplne rovnaký problém, ako Vlado. Písalo sa leto 2015, nová Zee a nový kotúč Shimano, po istom zábehu išlo všetko OK. Po cca 700 km som to odložil na zimu a keď som bike na jar 2016 vytiahol (bežne som takú dlhú pauzu nikdy nemal), robilo to presne to, čo na Vladovom videu. Pišťalo a nebrzdilo.
Brzda netiekla (nemala prečo), vidla netiekla (bola taktiež nová), pri predku som nič nestriekal, skrátka všetko suché ako martini. Páčka chodila normálne, takže odvzdušňovať som sa nechystal (bodaj by aj, na novej brzde za 90
Po intre konečne otázka - čo sa vlastne, kua, stalo? "Staré" platničky sú resin a nebrzdia. Ale že vôbec. Nové sú metalické a brzdia jak sprosté. Od prvého momentu. Šicko je nové, shimaňácke, nič nebolo umastené. Na kotúči žiadna zmienka o výhradnom používaní jedného typu platničiek. "Staré" platničky pred odložením na zimný spánok išli normálne. Mohla im uškodiť niekoľko mesačná nečinnosť? Myslím, že nie. V pivnici je celoročne cca 17°, normálna vlhkosť, tma.
Nerád by som tie "staré" platničky vyhadzoval do koša. 20€ ma nezruinuje, skôr mi ide o princíp..
smirglom som prebehol platnicky, namocil do liehu a uz nic nevrzga a pekne kuse
asi to nebol proper postup... ale tak fungovalo
edit: zabudol som napisat ze takto sa zacali spravat na zaciatku novej sezony, cize fungovali ok v oktobri a zacali vrzgat ked som sadol na jar