Ako nazov hovori, nainstaloval som si nove kluky (SLX), kazetu (Alivio), retaz (Alivio) a presmyk (Doere XT). Islo to fajn, ale na druhej jazde v tazkom zabere mi zacala obcas skakat retaz, je to dost neprijemne lebo stracam rovnovahu. Moze to byt starou prehadzovackou? Ma len 2,5 roka ale vela za sebou.
Teoreticky aj ano, ale najprv skus poladit nastavenie prehazky, eventualne skontrolovat patku. Ak je oboje ok, tak kolecka na presmykaci a potom aj checknut ci nova retaz nema na niektorom mieste zaseknute ocko (tj, v kazdom ocku musi ist lahko otocit).
Ten presmyk som kontroloval a cistil aj tie koliecka, vyzerali OK. Skusim ju teda este doladit, je mozne ze sa trocha rozhodila a potom kuknem aj retaz ci je v poriadku. Diky za rady, potom napisem co bole zle.
Retaz bola trocha zaspinena ale ziadne zle nitovanie som nenasiel. Potom som doladil prehadzovacku a uz to islo super, teda aspon kym sa to znova nevratilo Asi to bude lanko presmyku slabo pripevnene a postupne sa posuva, skusim ho vymenit.
najprv vyskusaj ako bude retaz napnuta v povodnej dlzke a ked sa ti bude zdat, ze je dlha, resp. bude naozaj dlha, tak ju skrat...navodov ako skracovat retaz je habadej
marcy: proste o tolko skratis retaz (dlzku) kolko je rozdiel v dlzke ramienka. Inak dlhe ramienko je naprd, lebo slabsie napina retaz, je tazsie, viac chyta bordel a konare a ziadnu vyhodu nema.
Samozrejme, ze dlhe ramienko ma jednu vyhodu. Na co by ho inak robili? Ma väcsi rozsah zaraditelnych prevodov. Logicky sa to odvija od kapacity zubov, ktore dokaze dlhe ramienko pokryt.
Logicky sa to odvija od kapacity zubov, ktore dokaze dlhe ramienko pokryt.
Ano, ked pouzivas 44-34(32,28) a zaroven 22-11(12,13) tak ano, suhlasim pretoze na velku pilu a velky pastorok treba dlhsiu retaz, ktora potom ak je kratke ramienko nestaci dostatocne napnut retaz pri pouziti malej placky a malych pastorkov. Na 32zubovu kazetu ale ani na spaniela netreba dlhe voditko .. aby som to skratil, vyraba sa plno veci, ktore su zbytocne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám reťaz na dlhé ramienko, ako ju najlepšie skrátiť na krátke (je aj stredné?
Ďakujem
Trošku sa zamysli nad tým, čo si napísal.
A Ito chápem len pár klúčovým (jednoduchým) slovám
A k tomu skracovaniu retaze MarRCy - stacilo otvorit oci namiesto pisania do tejto temy ktora s tym nesuvisi: komponenty/skracovanie-retaze-t26063.html
Ano, ked pouzivas 44-34(32,28) a zaroven 22-11(12,13) tak ano, suhlasim pretoze na velku pilu a velky pastorok treba dlhsiu retaz, ktora potom ak je kratke ramienko nestaci dostatocne napnut retaz pri pouziti malej placky a malych pastorkov. Na 32zubovu kazetu ale ani na spaniela netreba dlhe voditko