1. mam 8kolo (sram) a planujem kupit radenie aj salter sram X.7 ktory je na 8/9 kolo (podla popisu). tak sa pytam, ci to bude frcat na osmickovej kazete a retazi...
konkretne toto radenie: http://www.velotrade.cz/komponenty/raze ... y-x-7-esp/
2. privitam vase skusenosti so sram radenim - rozdiely oproti shimano, vyhody, nevyhody. viem ze sram je 1:1, salter ma tvrdsiu pruzinu, menej trieska, o 1 klb menej...
hlavne mi ide o tie rozdiely oproti shimano. ci maju packy chod naprazdno(zo zaciatku), ci sa radi lahsie/tazsie oproti SH
Vdaka vsetkym
a lab testoch dopadol lepsie ako LX
a) stihnut kupit sx5 8speed radenie + salter x7 (alebo hoci aj x9) a nechat 8sp kazetu a retaz
b) kupit x7 radenie a salter a k tomu 9sp kazetu a retaz...
inak k tomu porovnaniu, radi to podla mna lepsie ako shimano, mrtvy chod paciek nemam, radim len palcom, takze mozem sucasne aj brzdit ak treba a celkovo mi to pride viac intuitivne... nezda sa mi, ze by bolo potrebne pouzit na preradenie viac sily. a da sa preradit o 5 stupnov na jeden pohyb packy (shimano len 3). mam x7 aj x9 radenie, obe rok 2006
inak salter je podla mna lepsie navrhnuty sramacky - jednak ze nie je taky hlucny a jednak ze bowden ide donho spredu - nemusi sa tak ohybat bowden alebo pouzivat to koliesko
Na jednom biku mam komplet X-7, na druhom X-9. system radenia mi vyhovuje ovela viac ako shimano.