ked je uz tema o Raidone...mam otazku na skusenych - teraz som si v nej kontroloval tlak. asi pred tyzdnom som to nafukal na 120 psi a teraz mi ukazovalo cca 110. taketo male vykyvy/straty tlaku su v norme?
patas125 keď si pevne rozhodnutý tak načo sa pýtaš ? E*****n je lahší a citlivejší (Ako chodí Raidon neviem takže porovnať progresivitu neviem).
Mne Rst Titan Airka vzduch nepúšťa vôbec.
Ale musíš brať do úvahy zmeny okolného tlaku,teploty a vzduch ktorý sa stratí do hadičky ( to je podla pumpy ale u mna tak 2-3 Psi.
Takže to že nameráš iný tlak neznamená že fučí. Takže to že nameráš iný tlak môže byť v pohode. Inak ja pociťujem aj výkyvy(OT:tých vela ypsilonov sa mi nezdá) teploty.
keď Suntour tak brať od Milana z tuning-testu, vidli majú chod fakt neskutočne výborný, berú ešte aj rosypaný štrk na asfalte (viacej na stránke) http://tuning-test.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=5&Itemid=4&vmcchk=1&Itemid=4
Ja tam pošlem SID-u Team, čo mám, ale až keď budem mať nový bike, lebo na svižnú jazdu mi tá citlivosť moc nevyhovovala. Všetky sériovky sú nie až tak citlivé a na vybláznenie je super mať citlivú vidlu
no ale k tej raidone - faktom je, ze nie je bohvieako citliva, ale clovek si musi zvazit priority a ustupky... ja som ju zobral preto, lebo je to najlacnejsi "vzduch" a na mojich 95kg vzduch asi fakt potrebujem. nejazdim profi, takze ako najlepsi kompromis mi vysla Raidon.
Patas, ak nevazis vela, mozno by bola lepsia nejaka pruzina, vseobecne sa hovori, ze su citlivejsie ako vzduch... Keby som nemal skoro metrák, tak asi tiez idem do lepsej pruziny
a este jeden postreh - naozaj netusim, ale co sa da na novej vidlici vytunovat, aby "brala este aj strk na asfalte"? (otazka bez ironie)
Vytunuješ temer všetko, hlavne ju prerobíš na mazanie OLEJOM (všetky modely až po E*****n-a vrátane sú mazadné vazelinou) ďalej vymeníš tesnenia, čo nerobia taký odpor, nastavíš spätnú pružinu (jeden z najdôležitejších parametrov pre správnu funkčnosť vidlice), použiješ správny typ oleja atď. hromada vecí
Tak E*****n z TT je jedna z najcitlivejších vidlíc. Tiež by som im Titan Airu poslal ale bohužial Milan má svoje zásady. (Vidlice ktoré má v ponuke a im podobné(v mojom prípade má Rst First airku) neupravuje)
Negatívka je veľmi dôležitá preto som odporcom tých systémov... Ak vzduch tak by som v budúcnosti bral Dual Air alebo Solo air (Nema negatívnu pružinu ale negatívnu vzduchovú komoru ktorá sa fúka zároveň z pozitívnou. tj. tlak v oboch je rovnaký) od Rock shox. V tomto sú velmi pozadu Foxky tie myslím niektoré modely majú negatívne pružiny (Ak sa mýlim tak ma opravte).
Patas125 čím si ľahší tým citlivejšiu vidlicu potrebuješ. Ja mám tiež 75 kg.
Ifko citlivosť vidlice je daná pasívnymi odporami ktoré v TT výrazne znižujú. Čo som počul tak najcitlivejšia vidlica je upravená pružinová Rs Pike(Namerali niečo okolo 3kg myslim)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Popr. starší ročník je lacnejší
Mne Rst Titan Airka vzduch nepúšťa vôbec.
Ale musíš brať do úvahy zmeny okolného tlaku,teploty a vzduch ktorý sa stratí do hadičky ( to je podla pumpy ale u mna tak 2-3 Psi.
Takže to že nameráš iný tlak neznamená že fučí. Takže to že nameráš iný tlak môže byť v pohode. Inak ja pociťujem aj výkyvy(OT:tých vela ypsilonov sa mi nezdá) teploty.
http://tuning-test.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=5&Itemid=4&vmcchk=1&Itemid=4
Ja tam pošlem SID-u Team, čo mám, ale až keď budem mať nový bike, lebo na svižnú jazdu mi tá citlivosť moc nevyhovovala. Všetky sériovky sú nie až tak citlivé a na vybláznenie je super mať citlivú vidlu
noldo ver my, ze je to ok. som sin slovencynarki...
Patas, ak nevazis vela, mozno by bola lepsia nejaka pruzina, vseobecne sa hovori, ze su citlivejsie ako vzduch... Keby som nemal skoro metrák, tak asi tiez idem do lepsej pruziny
a este jeden postreh - naozaj netusim, ale co sa da na novej vidlici vytunovat, aby "brala este aj strk na asfalte"? (otazka bez ironie)
Negatívka je veľmi dôležitá preto som odporcom tých systémov... Ak vzduch tak by som v budúcnosti bral Dual Air alebo Solo air (Nema negatívnu pružinu ale negatívnu vzduchovú komoru ktorá sa fúka zároveň z pozitívnou. tj. tlak v oboch je rovnaký) od Rock shox. V tomto sú velmi pozadu Foxky tie myslím niektoré modely majú negatívne pružiny (Ak sa mýlim tak ma opravte).
Patas125 čím si ľahší tým citlivejšiu vidlicu potrebuješ. Ja mám tiež 75 kg.
Ifko citlivosť vidlice je daná pasívnymi odporami ktoré v TT výrazne znižujú. Čo som počul tak najcitlivejšia vidlica je upravená pružinová Rs Pike(Namerali niečo okolo 3kg myslim)