Otázka do pléna: Aký tlmič pre 70kilového gumkáča na jednočape, v rozmeroch 216x63, keď hľadá to naj pre AM/EN? Ak pružinu akú? 350lbs? Rám je rovnaký ako má persing (SC Heckler).
Napadá ma niečo ako RS Vivid 5.1, Fox DHX 5.0 Air/Coil, MZ Roco.
Manitou kvalitativne a BOS cenovo veľmo nie (aj keď kombinácia Deville/Stoy ).
dhx 4.0/5.0 coil. na ebayi idu teraz nove po 200 ecok... Pri rock shox mozes mat problem, lebo tie tlmice su oznacene podla typu odpruzenia a hladat k tvojej dlzke aj typ moze trvat donekonecna...
Ak ti mozem odporucit, tak urcite pruzinu, pokial mozno DHX 5 (alebo este lepsie RC4), pretoze kazdy kompresny utlm je na jednocape obzvlast citit. Ak vzduch, tak jedine Fox RP23 alebo nizsi model s PUSH tuningom.
dhx4.0 alebo 5.0 pruzinu by som na tvojom mieste volil.
Air dhx 4.0 sa mi fakt nepacil, kompresia jak hovedo a citliivost ziadna. Na mojej rp 23 nieje prakticky ziadna (skusal som na vyfucanom), ale je to vzduchac a tam sa straca ta citlivost na najmensie nerovnosti. Pruzina je o inom.
vycucnute z BF(martinpav) "Oznacenie A-D uz RS je ekvivalentom compression tune u Foxu, kde A je minimum."
no ono je to trochu komplikovanejšie...
RS má nastavenia A-F
pri vzduchových tlmičoch (monarch 4.2):
A - light platform, B - medium platform, C - firm platform
D - light compresion, E - medium compression, F - firm compression
pri pružinových (vivid 5.1):
A - light compresion, B - medium compresion, C - firm compresion
Kubi uz asi aj poresil Ale najlepsie popytat sa na mtbr fore vlastnikov Hecklera co na ten ram sedi najviac...Persing myslim niekde spominal,ze priebeh zadnej stavby nic moc a ze pruzina(dhx 5)to ako-tak zlepsila.
Nuz ak by som mal zhrnut skusenosti majitelov Hecklera na mtbr.com, tak jednoznacne a urcite z tlmicov Fox vyhrava DHX 5 coil. Na "zahodenie" nie su vsak ani CCDB alebo Push MX tune. Na uvedenom fore je vela majitelov ramov s RP23, ktori su s tymto tlmicom spokojni, no mne tento tlmic naozaj nevyhovoval najma s HV komorou a CT na maximum.
Zatiaľ niesú vonku podmienky na to aby som subjektívne testol, či mi ešte vzducháče na SC vyhovujú ( mám dva - Fox Float R CT min - ten bol dodaný spolu s rámom a RS Monarch 4.2 HV - "B" - ten bol za babku tak som sa ulakomou na lock ). Čiže som si zatiaľ nezadovážil pružinový. Také zbežné pocity s C´dale Rush sú ale o ničom - pri 20% SAG tlaku to plávalo príliš a pri tabuľkových zas tvrdé maratónske XCčko. Jazdím ešte jednočap C´dale Jekyll a tam to mám odladené na tlmiči Float R super - akurát nedá sa to objektívne prirovnať - iná stavba rámu, polomer otáčania a zdvih.
Ako spravne poznamenal fluider krivka vyrazne klesa od maleho k velkemu pomeru prepakovania. Takze sa vyhnut HV a akejkolvek forme kompresneho tlmenia. Z pruzinovych potom jedine take kde sa da ovlivnit progresivita konca zdvihu takze asi ta dhx5. Inak to bude pri spravnom sagu chodit po dorazoch.
Oprášim túto fosílnu tému pre aktuálnejšie info.
Aký tlmič by ste odporučili na prvý 160/160mm AM/EN full ? Pružina či vzduch a prečo?
Možnosti z ktorých vyberám sú nasledovné.
a, vzduch Rock Shox Super Deluxe RC3 - 403g
b, vzduch Fox Float DPX 2 performance - 420g
c, pružina Cane Creek Inline Coil CS - 285g (predpokladám bez pružiny)
Viem že veľkú rolu zrejme zohrá aj použitý systém pruženia na danom ráme, no tam ešte nieje rozhodnuté...tak by som zatiaľ rád aspoň dáke zovšeobecnené názory na tlmiče obecne. Kľudne aj ohľadne servisu atď.
Ku ktorému by ste sa priklonili a prečo?
Vďaka
síce som porovnával úplne iné tlmáky ale snáď to pomôže, za seba môžem povedať že pružina, mal som možnosť porovnať RS Monarch Plus Debonair vs Fox DHX2 performance oba na Reigne 2015-2017. S pružinou mám pocit že zadné koleso je "prilepené" na zemi za každých okolností, opora v strede zdvihu dobrá žiadne zbytočné prepadanie sa do zdvihu som nezaznamenal a aj keď je tlmič zanorený viac tak nejaké korene/skaly stále dokáže celkom ľahko pobrať, jazdím ho na sagu niekde okolo 27%. Z Moarchu som mal pocit že je to viac udrncané proste že to koleso odskakuje trocha viac ako by som si prial pri znížení tlaku to bolo lepšie ale to zasa šiel do zdvihu možno až zbytočne veľa (pár krát som mal tento pocit aj pri tvrdšom tlmáku). Verím tomu že keby som porovnal s mojou DHX2 napríklad FLoat X2 alebo Vivid Air tak tie rozdiely by neboli až také badateľné
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vychádza to cca na tých 350...
Air dhx 4.0 sa mi fakt nepacil, kompresia jak hovedo a citliivost ziadna. Na mojej rp 23 nieje prakticky ziadna (skusal som na vyfucanom), ale je to vzduchac a tam sa straca ta citlivost na najmensie nerovnosti. Pruzina je o inom.
no ono je to trochu komplikovanejšie...
RS má nastavenia A-F
pri vzduchových tlmičoch (monarch 4.2):
A - light platform, B - medium platform, C - firm platform
D - light compresion, E - medium compression, F - firm compression
pri pružinových (vivid 5.1):
A - light compresion, B - medium compresion, C - firm compresion
kto sa v tom má potom vyznať...
Aký tlmič by ste odporučili na prvý 160/160mm AM/EN full ? Pružina či vzduch a prečo?
Možnosti z ktorých vyberám sú nasledovné.
a, vzduch Rock Shox Super Deluxe RC3 - 403g
b, vzduch Fox Float DPX 2 performance - 420g
c, pružina Cane Creek Inline Coil CS - 285g (predpokladám bez pružiny)
Viem že veľkú rolu zrejme zohrá aj použitý systém pruženia na danom ráme, no tam ešte nieje rozhodnuté...tak by som zatiaľ rád aspoň dáke zovšeobecnené názory na tlmiče obecne. Kľudne aj ohľadne servisu atď.
Ku ktorému by ste sa priklonili a prečo?
Vďaka