Jazdim rekreacne XC a chcem si kupit tretry a SPD pedale (spolu do takych 4000 Sk). Co by ste mi poradili a na co by som si mal dat pozor pri kupe (zatial som tretry ani SPD nemal)?
Zatial rozmyslam a kombinacii tretier Shimano SH-MT40 s pedalmi Shimano PD-M520. V com je rozdiel medzi turistickymi a sportovymi tretrami (SH-MT40 vs. SH-M072) ?
rozdiel medzi turistickými a športovými tretrami ja asi v použitých maleriáloch a že sú trochu vyše ohybné pri chôdzi. Osobne mám pedále
PD-M520 a sú v celku pohode aj za dobrú cenu a majú podobní upínací
mech. ako vyššie rady
Len v pouzitom materiale,tuhosti(sportovejsie su tvrdsie - lepsi prenos sily,ale tie turisticke su pohodlnesie aj pri chodzi )a asi vahe(ale to som si nie isty) nahodou mam tie 072 vyzeraju stylovo a su podla mna pohodlne,a k nim mam pedale PD M 505 a je to v poho som zatial spokojny...
j pedale ber 520 a tretry maju vo WIKE nejake stare modely SIDI za brutal ceny alebo tie spesly...
inak neviete ake su presne rozdiely medzi speslami SPORT a COMP, okrem toho Mlocku? vypadaju rovnako (strih, podrazka..) ale cena je 2500a 3800.. BG su obe, akurat ma napada ci neni na spt gumena podrazka alebo co..
inak neviete ake su presne rozdiely medzi speslami SPORT a COMP, okrem toho Mlocku? vypadaju rovnako (strih, podrazka..) ale cena je 2500a 3800.. BG su obe, akurat ma napada ci neni na spt gumena podrazka alebo co..
Na jednej stranke som cital recenziu na COMP-y a tam som sa docital, ze rozdiel by mal byt iba v tom Mlocku a v kolikoch v podrazke. Mimochodom, v inej teme si spominal, ze si kupil nove tretry. Len tak pre zaujimavost, ake?
Na jednej stranke som cital recenziu na COMP-y a tam som sa docital, ze rozdiel by mal byt iba v tom Mlocku a v kolikoch v podrazke. Mimochodom, v inej teme si spominal, ze si kupil nove tretry. Len tak pre zaujimavost, ake?
DIk za vsetkym za rady.
jj dneska som bol zobrat tie spesly.. ale zobral som sprot.. stoja 2600, comp stoja 3800
a rozdiel je v tom ze comp maju tu pracku M-lock, na podrazku mozes este dosrobovat 2 stuple (ako na kopackach), na s***** maju taku plastovu krytku... inak minimalne rozdiely v strihu, a este miestami ma comp vetraci otvor navyse...
inak podrazka taka ista, obe BG, strih takmer totozny (tak na 99%, rozdiely su videt len v podrobnom skumani v ruke)...
takze rozdiel 1200 SK som nevidel..
jj dneska som bol zobrat tie spesly.. ale zobral som sprot.. stoja 2600, comp stoja 3800
a rozdiel je v tom ze comp maju tu pracku M-lock, na podrazku mozes este dosrobovat 2 stuple (ako na kopackach), na s***** maju taku plastovu krytku... inak minimalne rozdiely v strihu, a este miestami ma comp vetraci otvor navyse...
inak podrazka taka ista, obe BG, strih takmer totozny (tak na 99%, rozdiely su videt len v podrobnom skumani v ruke)...
No ja to teraz vidim tiez na tie spesly sport v kombinacii m-520.
Ja pouzivam specialized a mam aj shimana...ale jednoznacne spec...su pohodlnejsie a ta BG ....ked som pouzival shimana,ma obcas kolena pobolievali,od kedy mam spec,je to v pohode...
Teraz idem aj na ziletku specialized boty kupit.
SIDI nie sú zlé, ale ten pomer cena / výkon.
Podľa mňa sú Spec Comp MTB za 3800,- približne zrovnateľné s Eaglami za 6200. A ak nie, tak sú rozhodne lepšie než Sidi Bullet 2 za 4700.
SIDI nie sú zlé, ale ten pomer cena / výkon.
Podľa mňa sú Spec Comp MTB za 3800,- približne zrovnateľné s Eaglami za 6200. A ak nie, tak sú rozhodne lepšie než Sidi Bullet 2 za 4700.
Bullet 2 su velmi dobre ja som ich jazdil dva roky.Spesle neviem porovnat nikdy som ich neobuval.Sidi su preto tak drahe lebo sa robia len v Italii a Dino nerozsiri vyrobu do Ciny.Je to klasika.A ta aj nieco stoji.A Dino zacal prvy robit tretry takze preto.
no ak narazas na profikov tak ty jazdia co im daju a kto je sponzor.. bolo by asi dost mimo keby nejaky trek, giant, scott teamy jazdili na spesloch [/quote]
Absallon jazdi za team Bianchi a obuva tiez Sidi.Je to aj otazka osobneho sponzorstva.A tretry si kazdy vybera sam.Tak to funguje vo vsetkych teamoch.Pamatam si ked pred rokmi o tom hovoril Padrnos.
To pochybujem, ze si kazdy vybera tretry sam. Mozno tych par najvacsich frajerov. Ja som svoje tretry uz ospevoval, takze musim suhlasit, ze SIDI su best of.
Absallon jazdi za team Bianchi a obuva tiez Sidi.Je to aj otazka osobneho sponzorstva.A tretry si kazdy vybera sam.Tak to funguje vo vsetkych teamoch.Pamatam si ked pred rokmi o tom hovoril Padrnos.[/quote]
Skoda, ze si sa nerozpraval so Sosenkom, ten by ti vysvetlil, ako maju profici moznost vyberat si svoje doplnky, pripadne komponenty (nemyslim teraz prave ne tretry). Urcite zavisi od timu a od sponzora, ake tretry bude zavodnik jazdit, celkom iste to nie samozrejma vec, aby o tom rozhodoval iba sam zavodnik.
no ale zasa povedzme si ze jemu je to jedno.. on nekupuje tretry aby mu vydrzali 3 sezony... jemu moze byt jedno aj keby sa po 300km odlepila podrazka.. on odjazdi 100 a dostane nove..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- turistická - mäkká, lepšie sa v tom chodí mimo bicykla
- športová - tvrdá plastová podrážka, t.j. horšia chôdza, zato ale efektívnejší prenos sily.
Ja osobne radšej než šimáno doporučujem tretry Specialized, konkrétne model Sport MTB (s tým sa vôjdeš do cenového limitu).
PD-M520 a sú v celku pohode aj za dobrú cenu a majú podobní upínací
mech. ako vyššie rady
Su good, stred medzi turistikou a športom ... nemozem zle slovo povedat .. mozno su trosku tazsie
DIk za vsetkym za rady.
DIk za vsetkym za rady.
No ja to teraz vidim tiez na tie spesly sport v kombinacii m-520.
Teraz idem aj na ziletku specialized boty kupit.
nech zije Dino Signori.
Ziadna Cina ani Taiwan.Made in Italy rucna praca.Ja mam Eagle 5.
nech zije Dino Signori.
Ziadna Cina ani Taiwan.Made in Italy rucna praca.Ja mam Eagle 5.
no ak narazas na profikov tak ty jazdia co im daju a kto je sponzor.. bolo by asi dost mimo keby nejaky trek, giant, scott teamy jazdili na spesloch
Bullet 2 su velmi dobre ja som ich jazdil dva roky.Spesle neviem porovnat nikdy som ich neobuval.Sidi su preto tak drahe lebo sa robia len v Italii a Dino nerozsiri vyrobu do Ciny.Je to klasika.A ta aj nieco stoji.A Dino zacal prvy robit tretry takze preto.
Absallon jazdi za team Bianchi a obuva tiez Sidi.Je to aj otazka osobneho sponzorstva.A tretry si kazdy vybera sam.Tak to funguje vo vsetkych teamoch.Pamatam si ked pred rokmi o tom hovoril Padrnos.
Skoda, ze si sa nerozpraval so Sosenkom, ten by ti vysvetlil, ako maju profici moznost vyberat si svoje doplnky, pripadne komponenty (nemyslim teraz prave ne tretry). Urcite zavisi od timu a od sponzora, ake tretry bude zavodnik jazdit, celkom iste to nie samozrejma vec, aby o tom rozhodoval iba sam zavodnik.