Počuj som že je dosť dobré ak si natriem nohy s olejom do šiajacích strojov(zo skúseností to trochu pomohlo ale neni to stale ono).
Asi najväčší problme mam pri tej vidlici, že pri spätnom chode mi trocha seká!
Poradťe pls.
Môžte mi písať aj na fórum mojej stránky http://www.janosf.ic.cz/phpBB2/ a pomôžte mi rozbehnúť moje fórum
Tak k tomu "taktovaniu"... ten olej zo sijacich strojov asi nebude ziadna vyhra, ked ti seka pri chode spat, tak skus utiahnut elastomer(myslim na tuhsie), lebo toto mne zvyklo robit ked som to mal prilis na makko...
A dalej, pre pruzenie mozes este spravit asi tolko, ze tam das nejaku vazelinu, tusim bezlithiovu, ale daval som tam aj lithiovu, a zijem
Podstatne je aby jej nebolo ani vela ani malo, proste tak akurat...
Nič proti RST
Ak nie je zdeformovana narazom, tak by som ju nezatacoval - staci rozobrat, vycistit, premazat a zlozit a pokojne na nej mozes jazdit dalej (ja mam na starom biku RST Mozo Comp 63/89 mm a uz funguje aktivne siedmu sezonu a nejavi ziadne znamky opotrebenia, nema vakel a je aj dost tuha, takze podla mna bikeri do 75-80 kg by jej pre pouzitie na XC nemali co vycitat, aj ked netvrdim, ze je to najlepsia vidla na svete).
Este k tej udrzbe: Urcite nepouzi litiovu vazelinu, pouzi silikonovu alebo teflonovu, pripadne kup priamo znacku Yarrow Pro (asi najrozsirenejsia v obchodoch). Yarrow Pro mam odskusanu a je OK a je vhodna aj na elastomery. A s mazanim elastomerov (ak mas MCU elastomery) to potom prilis neprehanaj - ak sa zanesu pory vazelinou, tak ta vidla zacne slabo tlmit (tlmenie funguje na principe prudenia vzduchu cez pory MCU elastomera).