Ahojte, idem k Vám po radu.
Existuje nejaké vodítko reťaze na prevodnik bez uchytenia ISCG?
Mám Scott Spark 960 r2022
Pýtam sa preto, lebo mi reťaz spadla medzi prevonik a rám a farba je odretá.
Za odpovede ďakujem
Noo bývajú vodíka ktoré sa dajú chytiť objímkou na sedlovú rúru ako prešmyk. Ale v tomto prípade jto je bezpredmetné vzhľadom na priemer... Jedine si vyrobiť vlastnú objímku
Tiez ma zaujima ako mu spadla retaz. Na 11s sa mi este obcas stalo, ze retaz spadla aj s pouzitim voditka, ale odkedy jazdim 12s, este sa mi to nestalo. Dokonca som voditko retaze odmontoval z dvoch bikov (1x FS, 1x HT), lebo mi "zavadzalo".
"Brzda" na prehadzovači s tým podľa mňa nebude mať veľmi súvis, lebo napína spodnú stranu reťaze, tj. reťaz smerujúcu od prevodníka k prehadzovaču. Najskôr sa to môže stať pri potočení pedálmi v momente, keď reťaz nabieha na prevodník a nie je kvôli otrasom tam, kde by mala byť. Takže ide mimo zubu a pri následnej otočke kľukami ju stiahne dole.
Ja jazdím ešte 11s a občas sa to stane, ale naozaj len výnimočne, musí to byť dosť rozbitý terén a veľká rýchlosť, ale zas mám HT, na fulle by to malo byť ešte zriedkavejšie.
Prave na fulle asi aj skor, teda na vyssom zvihu, kde dochadza k napinaniu retaze, ked ide do zdvihu a nasledne prudko sa vrati. Ale stava sa to pri ojazdenejsom prevodniku. Inac fajn, ze vidim, aj na pressfit sa robit adapter
Reťaz padne úplne v pohode, stačí drsnejši teren a bez vodíka si ani neskrtnem... Inak k tomu adaptéru na PF, to ho akože chytám priamo o misku stredu? O ten 2mm široký plast?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prípadne orbea má niečo takéto, ale či by to bolo vhodné, to neviem: https://www.orbea.com/bg-en/gear/spare-parts/cat/chainguide-presfit-bottom-brac
Inak ostáva už len nejaká diy výroba z karbónu alebo pomocou 3d tlače a prilepiť to o rám.
Ja jazdím ešte 11s a občas sa to stane, ale naozaj len výnimočne, musí to byť dosť rozbitý terén a veľká rýchlosť, ale zas mám HT, na fulle by to malo byť ešte zriedkavejšie.