Zdravím Potrebujem poradiť ..na svojom bike bike Ghost SE 1200 mám RST 191 pl (80mm) a chcel by som to vymeniť za niečo s väčším zdvyhom tak okolo 120mm len neviem či by som na môj rám mohol dať vidlicu so zdvyhom 120mm kedže som čítal že niektoré rámy su napr. iba pre 100mm vidlice a tak ... nevyznám sa v tom a preto sa chcem spýtať či veľmi záleží na geometrii bicykla
120?Naco?Ja som si na svojom Calibri prestavil E*****na zo 100 na 120(?).Teraz viem ze mi je to na prd a idem ho dat naspät na 100.Sedi sa na tom nejak divne.
Ghost má krátke rámy, z nie zrovna závodnou Geo takže 120 vidla by bola ok.
Ale byť tebou by som najprv kupil nové kolesa a kotúčové brzdy. Vidlicu by som menil až potom.
[quote=""]Ghost má krátke rámy, z nie zrovna závodnou Geo
Krátke rámy? hmm ja ked som vyberal bike tak ako razvor ak to tak nazvem kolies mal jeden z najvačších a geometriu maju dosť vyvaženu či zavodnu to sa uvidi na závodoch
Krátke rámy? hmm ja ked som vyberal bike tak ako razvor ak to tak nazvem kolies mal jeden z najvačších a geometriu maju dosť vyvaženu či zavodnu to sa uvidi na závodoch
ale podla man by 100mm stačila pohoda
GH0ST : moj nazor je taky, ze by som do toho biku nejake extremne peniaze nedaval ked uz chces silou mocou menit vidlu, tak urcite 100 mm, 120 mm na ten yellow taxi bude uz dost a pokasle Ti to celu geometriu.
Podla mňa aj zo 120 to bude jazditelné. Na XC hardtail je ale 120 zbytočné. Zníži sa hlavový uhol takže to bude stabilnejšie dole kopcom, ale horšie bude stúpať, posunie ťažisko viac dozadu.
Ale medzi 80 a 100 bude rozdiel minimálny.
Myslel som SE, Ty máš HTX ten je závodnejší. Krátkym rámom som myslel Effective top tube, tj. vzdialenosť medzi predstavcom a zámkom sedlovky. A tú má Ghost 595 pri velkosti 19" Trek má pri 19,5 625.
tá cena pri xcr za to riziko nestojí, ale na hobby jazdenie stačí, našpor si ešte niečo a radšej e*****n, alebo aj duro(mínus je väčšia váha), alebo ešte poobzerať nejaký ten bazár
Naozaj si daj poradiť keď meniť vidlicu tak jednoznačne SR e*****n sam mam XCR a je to strašná slabota a tiež rozmýšlam nad E*****n.
Radšej si našpor, počkaj a kúp niečo poriadne ako dáš peniaze do XCR a nakoniec aj tak zistíš, že to nie je to pravé čo si čakal.
no toho sa bojím ...asi máte pravdu.. ja sa moc nevyznám doteraz som mal bike s pevnou vidlicou .. ale určite by som tú svoju RSTčku chcel vymeniť
Ahoj. Na mojom Ghoste ASX4900 som teraz menil vidlu. Bola tam RST Titan Air 120mm
za RS Suntor Epikon 120..Neskusal som ale si myslim, ze to bude dobre. Drz sa. Vvetko dobre.
Zdravim.
Nechcel som zacinat novu temu, tak sa prizivim tu . Chcel by som vymenit na mojom biku vidlu. Mam Meridu SUB 60-V - ziadny zavodak, ale mne staci. Na tomto biku je udajne vidla RST Gila TNL (90 mm, Lockout) a kedze to je skor tazitko, chcel by som zmenu. Uvazujem o SR Suntour E*****n, ale v cene ktora je pre mna prijatelna a pre V-cka som nasiel jedine so 120mm zdvihom.
E*****n je v pohode vidla, za tie prachy nie je co riesit. Pokial ide o zdvih na tvoje jazdenie je 100 ideal. 120 by ram zniesol, lenze bude trosku "nakopnuty". Samozrejme zdvih sa da upravit, ked si zrucny zvladnes to aj doma ved staci k tomu imbus, pumpa na vidlicu a nastavitelny vidlicovy kluc. Ziadna veda to nie je. Ale skus napisat e-mail predajcovi, urcite vie objednat aj verziu zo 100 milimetrovym zdvihom. Ja som tiez riesil otazku zdvihu, rozhodol som sa pre 10 cm.
Napr. tu je za priaznivu cenu: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-e*****n-rld-v-brake/4133
Dakujem za odpoved. Ide o to, ze ta 120 je za naozaj dobru cenu, ale ked vravis, ze sa to da lahko prerobit, tak nie je problem. Okrem toho, mozno by som si zvykol . Inak co znamena "nakopnuty"? Ak ide o zdvihnutie celeho cumaku, to sa da scasti vyriesit predstavcom. Hlavne aby to nemalo vplyc na ovladatelnost a aby mi pri schadzani z obrubnika neodtrhlo hlavovu trubku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale byť tebou by som najprv kupil nové kolesa a kotúčové brzdy. Vidlicu by som menil až potom.
ale podla man by 100mm stačila pohoda
GH0ST : moj nazor je taky, ze by som do toho biku nejake extremne peniaze nedaval
Ale medzi 80 a 100 bude rozdiel minimálny.
Myslel som SE, Ty máš HTX ten je závodnejší. Krátkym rámom som myslel Effective top tube, tj. vzdialenosť medzi predstavcom a zámkom sedlovky. A tú má Ghost 595 pri velkosti 19" Trek má pri 19,5 625.
http://www.kupkolo.cz/sr-suntour-e*****n-lod-100mm-disc-2010_z4689/
Nič pred nieje poriadne použitelné. Raidon nieje o moc lacnejší a je o dosť tažší a funkčne je citelne horší.
www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-e*****n-rld-disc/2331
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €Naozaj si daj poradiť keď meniť vidlicu tak jednoznačne SR e*****n sam mam XCR a je to strašná slabota a tiež rozmýšlam nad E*****n.
Radšej si našpor, počkaj a kúp niečo poriadne ako dáš peniaze do XCR a nakoniec aj tak zistíš, že to nie je to pravé čo si čakal.
Ahoj. Na mojom Ghoste ASX4900 som teraz menil vidlu. Bola tam RST Titan Air 120mm
za RS Suntor Epikon 120..Neskusal som ale si myslim, ze to bude dobre. Drz sa. Vvetko dobre.
Nechcel som zacinat novu temu, tak sa prizivim tu
Myslite, ze to moj ram prezije?
Bude ta moja Merida jazditelna? Nejazdim ziadne DH ani zavody (na tie nemam kondicku
Dika za pomoc
Napr. tu je za priaznivu cenu:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-e*****n-rld-v-brake/4133
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €