Ja som od toho nenašiel manual v AJ alebo v SK..
ale je tam niečo pisane "teflone...blabalbla...."silikone"....
inač to je pravda že pred jazdou. po jazde sice tiež....ale ne až tak...
neviem či to patrí sem...ale skúsim :
Používate sprej WD40? (na biky....samozrejme)
No, on je totiz na baze petroleja, ktory je velmi prchavy, takze sa po kratkom case uvolni a zostava len lepivý podklad. Ja pouzivam TF2, je to super, mala zelena pixla na 1- 2 sezony za cca 120 SKK. Ten WD40 mam len na okamzite cistenie kufra na pedaloch.. a uvolnenie tuhych spojov
Na oficialnej stranke stranke WD 40 pisu, ze nie je na baze petroleja. Petrolej nie je velmi prchavy, jeho nabeznejsia podoba s akou sa mozes stretnut je motorova nafta (neber doslova). A co mate proti tomu vysusovaniu? WD 40 vytlaca vodu a to je pri niektorych veciach ziadane, v podstate funguje ako antikorozna ochrana. Samo sebou, ze pchat ho do lozisk je kravina vzhladom na oleje, vazeliny.
No ja do vidli davam WD40 ale je mi to absolut jedno lebo ta vidla je shrot jak hovado...aj tak chcem kupit novu...aked sa tato zadre tak to bude aspon o dôvod viac prečo kupit novu!
No, to som teda zadrel. Som mal asi mylne info. Dik za upozornenie. A mozno zmenili odvtedy technologiu.
Neni zac. Ale to zlozenie by zaujimalo aj mna, oni to na tej stranke dost taja, len tam pisu, ze co tam urcite nie je. Mozno staci pozriet zlozenie niecoho ineho (podobneho), zaklad bude ten isty, len do WD pridavaju nejaku ich sracku.
Pozrel som na tu pixlu a tam mam napisane ze 67% petroleum, takze tam petrolej je. Alebo to potom zmenili?
Inak ta prchavost.Je to relativne.
No, to som teda zadrel. Som mal asi mylne info. Dik za upozornenie. A mozno zmenili odvtedy technologiu.
Neni zac. Ale to zlozenie by zaujimalo aj mna, oni to na tej stranke dost taja, len tam pisu, ze co tam urcite nie je. Mozno staci pozriet zlozenie niecoho ineho (podobneho), zaklad bude ten isty, len do WD pridavaju nejaku ich sracku.
WD40 by som na bike nedaval ono to skor ani na mazanie neni,ja pouzivam na retaz taky olej za 30sk do sijacich strojov a na vidlu silikonove oleje inak neni co na tom mazat kedze skoro vsetko je uz zapuzdrene
no ja mam za 30sk...je v pohode znese toho vela a ked treba tak si ho dam do batohu a aj na maratone zastavim namazem retaz a valim dalej...ziaden olej nebude na tej retazi vecne a ked budes chodit po blatach na tankodrome tak ti nic nepomoze a pokial nemas teraz za 1000sk tak sa ti ani nic na to neoplati drahsie kupovat..moj nazor
no, to aj mna zaujima.... co je najlepsie na mazanie retaze? ja som pouzival original olej na bike, ale po 50km bola cela retaz taka zasrana (nalepeny prach, blato, pel,...) ze som ho prestal pouzivat.... momentalne streknem raz za 50-70km WD-40 a je cistucka a jazdi v pohode.....
poradte, co vydrzi dlhsie? pocul som o "vosku" na retaze, ake je to?
no otazka neni kolko ti vydrzi olej na terazi ale skor ako sa ti na retaz lepia sracky.. lebo tam mozes dat nejaky valvoline ktory sa drzi dost dlho lenze je strasne lepivy a nabali sa tam toho dost.. a ked mas namazanu retaz zmesou oleja a prachu moc si nevyhral...
Reťaz mažeme nie preto aby bola naolejovaná zvonku ale aby sa olej dostal dovnútra a mazal tie čapy a kolieska.Reťaz namazať,nechať aby mazadlo nasiaklo dovnútra a potom ju dosucha vyutierať-a uvidíte ako sa to pozitívne prejaví na životnosti pastorkov.WD 40-nikdy!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale je tam niečo pisane "teflone...blabalbla...."silikone"....
inač to je pravda že pred jazdou. po jazde sice tiež....ale ne až tak...
ale ten silikonovy tam možem dať že...?
Používate sprej WD40? (na biky....samozrejme)
No, on je totiz na baze petroleja, ktory je velmi prchavy, takze sa po kratkom case uvolni a zostava len lepivý podklad. Ja pouzivam TF2, je to super, mala zelena pixla na 1- 2 sezony za cca 120 SKK. Ten WD40 mam len na okamzite cistenie kufra na pedaloch..
Na oficialnej stranke stranke WD 40 pisu, ze nie je na baze petroleja. Petrolej nie je velmi prchavy, jeho nabeznejsia podoba s akou sa mozes stretnut je motorova nafta (neber doslova). A co mate proti tomu vysusovaniu? WD 40 vytlaca vodu a to je pri niektorych veciach ziadane, v podstate funguje ako antikorozna ochrana. Samo sebou, ze pchat ho do lozisk je kravina vzhladom na oleje, vazeliny.
Inak ta prchavost.Je to relativne.
moja rec...
moja rec...
jedine povolit hrdzave srobiky
poradte, co vydrzi dlhsie? pocul som o "vosku" na retaze, ake je to?