Pruchnik sa ruší. Pribudnú ďalšie tri slovenské maratóny. Počítajú sa všetky výsledky. Môj názor: radšej, no comment!
Ivan
17...
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 28. 6. 2024 o 11:33
posledný komentár: 24. 5. 2024 o 10:15
posledný komentár: 11. 9. 2023 o 22:36
posledný komentár: 26. 6. 2014 o 13:21
podla mna to nie je dobry smer ktorym sa vydala tato seria...take mnozstvo pretekov skor ludi odradi...
nemyslim si, ze sportovy vykon "zberaca" je menej atraktivny, ak si da niekto namahu absolvovat maximum pretekov, aj ked mozno ziaden nevyhra, ale ma vydrz a volu zucastnit sa co najviac podujati...
stale nevidim principialny rozdiel medzi 10, 15 a 17...
Ak chce niekto vyhrat seriu, tak musi tomu obetovat ostatne aktivity a nechciet vyhrat aj cestu, MTB a ostatne dohromady.
Kimmi Raikkonen si tiez v polke sezony neodbehol zajazdit zopar rallye zavodov, ale venoval sa len jednej serii.
ja som skor cakal rozumny argument, preco by mala byt znizena sportova uroven, vravim, ze tomu nerozumiem z pohladu sportovca, ktory to chce vyhrat, nie ze mam opacny nazor... totiz, nikdy som nemal ambiciu prejst vsetky preteky, ja si len vyberam, takze moj nazor vlastne je, ze mi je to jedno...
- nebudem sa moct dostavit z pracovnych dovodov
- nebudem sa moct dostavit z rodinnych dovodov
- nebudem sa moct dostavit zo zdravotnych dovodov ( nie sme stroje )
+ bohuzial na Slovenku sa este dost ludi nemoze dostavit na vsetky preteky z financnych dovodov...a mozno by aj chceli absolvovat vsetky preteky
a ked uz sa dostavim na pretek :
- mozem dostat tri defekty, pripadne dobre pobludim nie svojou vinou a stratim tym dost bodov
- mozem mat taky technicky problem ze nedojdem ani do ciela
- mozem sa niekde pekne "vysypat" a to sposoby ze sa nebudem moct zucatnit ani zavodu o tyzden neskor...atd atd atd
a preto aj z tychto dovodov sa v seriach skrta urcity pocet vysledkov aby si boli vsetci aspon ako tak rovni a kazdy jeden mal ako taku sancu na celkove umiestnenie... dajte priklad nejakej serie kde sa pri takomto pocte pretekov ani jeden neskrta...
OK...uz som ticho...asi pravidelne jazdis zopar serii...ak to bolo na pobavenie, tak uz do toho nebudem sturat
dobre argumenty ...
ALE platia na každeho jedneho v serii:
tak, že to vlastne nie su argumenty
(mám dojem, že si mal vysoke tohtoročné ambícia, podla toho si aj naštartoval sezónu, ktoré sa z "nejakých dôvodov nenaplnily"
a tvoj (negatívny) terajší postoj je výsledok tohoto "vysledku" )
ale, ked pilot F1 zle obuje gumy na predposlednom preteku, ked cyklista na TdF dostane sracku v stvrtej etape, ked tenista sa zle vyspi pri presune do ineho casoveho pasma v ramci serie...
(EDIT: uvadzam len ako priklad, ze nie vzdy len cisty sportovy vykon hovori o vysledku, niekedy ho ovlplyvnuju aj ine okolnosti, teraz sa nebavime o peniazoch)
ved predsa pre vsetkych su tie podmienky rovnake a kto sa s nimi najlepsie popasuje, nech je prvy... mozno to neznamena najlepsi, ale proste prvy
Sorry PaliG, 100%-ný súhlas s matt-om.
Šport je preto športom, že by mal vyhrať výkonnostne lepší biker a nie výkonnostne lepší "cestovateľ"
neviem, ci sa to da niekde zistit, ale asi by bolo zaujimave vediet, na akych bikoch jazdi povedzme slovenska Top 10(ako priklad ludi, ktori chcu seriu realne vyhrat). ale financie nie su, kdezeee...
edit: pre janaT - zalezi, ako cyklomaratonsku seriu chces zobrat z hladiska sportu-> ci ako sport na jeden zavod alebo ako nieco, co ma v nazve seria, a teda vyhrava ten, kto podava vyrovnanejsie vykony pocas celej sezony...
Toto bola moja uvaha, ale ked som si to precital, tak som mal chut to vymazat. Naozaj to nerobim koli umiestneniu, nedaval by som si trate na hranici mojich sil, len aby som zazil viac a nezalezi mi na tom kolky pridem. (Iba ci o rok vo finisi dubnice trhnem Duda ...
Porovnávaš hrušky s jablkami, toto sú profesionáli a je to ich fulltime job.
MPC se séria pre nadšencov bikujúcich po práci(škole...).
Keď už sme pri tej F1:
ak vyhráš 14 pretekov zo 17, viac nemusíš jazdiť- nikdo ťa nemôže predstihnúť (v MTB-sérii ti to na "zberačov" určite stačiť nebude
MPC se séria pre nadšencov bikujúcich po práci(škole...).
to bol predsa len priklad, na pointe to nic nemeni, ci 10 alebo 17, vzdy je to sobota
ak vyhráš 14 pretekov zo 17, viac nemusíš jazdiť- nikdo ťa nemôže predstihnúť (v MTB-sérii ti to na "zberačov" určite stačiť nebude
ak je 17 pretekov nemozne absolvovat, tak ani "zberaci" to nestihnu a ak to niekto stihne a da si tu namahu, tak potom sa to zvladnut da...
proste v mojich ociach zvladnut velke mnozstvo pretekov v jednu sezonu, vela si odopriet, taktizovat tak, aby kazdy pretek dokoncil, ci uz ma defekt, sracku, alebo len prsi - toto je pre mna VYBORNY vykon, ktory je hoden ocenenia...
ALE pozriem sa na temu z inej strany, ma vyznam mat kvantum priemernych / jalovych pretekov, alebo by stalo za uvahu vybrat menej, ale o to kvalitnejsie preteky - TOTO by som riesil skor, ak zdruzenie vie vypocut hlas ludu...
Dovolim si mierne nesuhlasit, lebo pretek typu cyklomaratonska seria je o zbierani bodov co nepriamo hovori ze: "Ak chces vyhrat celu seriu tak odloz vsetko bokom, absolvuj co najviac pretekov, nazbieraj co najviac bodov a budes prvy." Je to pretek pre hobikov ktory chodia na akcie nielen kvoli bedni. Ak chces pretekat seriozne tak si zaplat licenciu a jazdi...
nechcem rozputat ziadny flamewar, tot iba moj nazor...
ale urcite sa neda porovnavat napr.:F1 s nasou cyklomaratonskou seriou, keby v "nasej" serii islo aspon z velmi malej casti o take peniaze ako ide v inych sportoch tak by aj startovna listina vyzerala uplne inak a pretekarov zucastnenych na vsetkych pretekoch by tiez urcite pribudlo