mám sony xperia go, v alkoholovom opare mi po nom poskákali a odniesla to dotyková plocha, vyjadrenie oficiálneho servisu je že by to vyšlo 90€ oprava (displej je ok), čo teda do ročného mobilu nedám, keď je to vlastne polovica ceny nového... vie niekto lacnejšie možnosti?
Inak čo by ste mi odporučili iné, s týmto som bol v podstate spokojný vadila mi akurát malá ram, len 512MB. vodotesnosť a celkovo väčšia odolnosť sú pre mňa kľúčové. rozpočet tak max. 250€. čo som ja zbežne pozeral našiel som tento samsung, ten má aj tú
ram vyššiu, nemáte niekto taký?
http://www.alza.sk/samsung-galaxy-xcover-2-s7710-black-red-d407907.htmJa používam X-Cover II skoro rok, tak si dovolím napísať pár postrehov:
-Vodotesnosť je skôr vodeodolnosť, po skúšobnom poumývaní pod prúdom vody mi odišla batéria.
V daždi , spotenom drese, s mokrými rukami je to úplne v pohode, ale ponárať ho už radšej neskúšam.
-konštrukcia telefónu je na veľmi dobrej úrovni, nič nevŕzga ani pri väčšom úsilí a tlaku.
-displej na slnku má dosť mmizernú čitateľnosť. Celkovo nechápem prečo S3 mini má AMOLED a X-cover II LCD.
-výdrž
batérie zvládne jeden deň normálneho používania (75% jas, 2h strava, 2h wifi, 30min. hovor, nejaká
hra a kukanie obrázkov). Podľa môjho názoru by vydržala omnoho viac, keby ju nevybíjalo to množstvo zbytočného balastu, čo tam napevno nainštaloval samsug - a tu sa dostávam k najväčšiemu nedostatku tohto telefónu.
- po roku je telefón neskutočne spomalený, oneskorenie je katastrofálne (bežne napr. 5 a viac sekúnd od kliknutia na ikonu hovorov, kým sa zjaví zoznam), odozva aplikácii des a bes pri spúšťaní. Z 1GB RAM reálne použiteľných je cca 804MB, z toho android s Touchwiz-om žere po 1 dni bez reštartu skoro 600MB, takže na aplikácie a prehliadač ostáva len cca 200MB.
-Rozmery telefónu sú na 4" dosť veľké kvôli veľkému rámiku a priestoru nad displejom (zodpovedajú zhruba 4,4" neodolným smarfónom)
- Aplikácie sa dajú nainštalovať nepochopiteľne len do pamäte telefónu, ktorá je síce 4GB, ale pre užívateľa je k dispozíci LEN (!!!) 1,18GB. Presunúť aplikácie na pamäťovú kartu možno len po rootovaní telefónu (do čoho sa ja pustím až po uplynutí záručnej doby)
-aby som len nehanil, tak prisvetlovacia dioda je perfektná-silná, možno ju spustiť podržaním tlačidla hlasitosti, čo je často na nezaplatenie
-fotoaparát za dobrých svetelných podmienok robí na 5Mpix pomerne slušné fotky, videá popravde netočím
-reproduktor je zatiaľ asi najhlasnejší, aký som kedy počul, kvalita zvukového výstupu je fajn.
-GPS sa vo voľnom priestranstve fixuje celkom dobre, signál nepadá ani v hustom lese pri zamračenom počasí.
ZÁVEROM:
Nebyť v telefóne toľko zbytočného neodinštaľovateľného balastu od samsungu, tak by to bol výborný telefón
S čistým androidom by sa zlepšila aj výdrž batérie a odozvy systému.
Takto je to dobre spracovaný telefón, ktorý nefunguje vôbec podľa predstáv.
Ak chce niekto telefón na viac ako 2 roky, tak odporúčam došetriť na Xperiu Z1 compact, ktorá je menšia a vodetesnejšia a lepšie optimalizovaná, alebo sa pozrieť po niečom lacnejšom a odolnom od Lenova . Tam je pomer cena/výkon podstatne lepší, aj keď tie telefóny majú svoje muchy)