V 2008 si mohol mat Windows Mobile, nie Windows Phone. Ten s WM nema nic, takze neporovnavam.
Pre dobre vyhliadky do buducnosti je potrebne mat kvalitny zaklad. Android z mojho pohladu ziskal popularitu od svojho vzniku najma kvoli svojej cene oproti jedinej svojej konkurencii na trhu (iOS). Cena mnohym pouzivatelom staci aby sa rozhodli, ked to vyzera podobne. Ci to ale funguje a ako to funguje, je uz vec druha. Hlavne, ze ma clovek dotykovy telefon.
Ved to mame aj pri bicykloch. Vyraba Shimano najlepsie sady? Urcite ma najvacsi podiel a najvacsiu popularitu, kedze je montovany na
bicykle vsetkych cenovych kategorii. Ale to o kvalite nic nehovori. Aj Sora a Tiagra funguju, mnohym po cele roky, niektorym vobec. Rovnako porovnanie high-end a low-end sad. Vzdy je to prehadzovacka,
presmyk a paky (paralela s dotykovym displejom u telefonov a moznostou aplikacii). Potom je tu cena a ako to vobec funguje.
Druha paralela je ako to cele funguje. Ked mas aj Soru dobre nastvenu (vyladenu) a kvalitne lanka (napr. ako OS v telefone), ide krasne, hladko, bez problemu. Nech mas aj Dura-Ace, ale zle nastavenu...