Toto mi doslo od jedneho kamosa, ale asi to uz vsetci poznate.

ROZPRÁVKA

Za deviatimi cyklopredajňami a deviatimi zjazdovými tratami žil múdry kráľ Maverick ML Siedmy. Kráľ mal troch synov: Voteca, Treka a Kleina, ktorý bol najmladší. Princ Klein pravidelne cvičil, pil iba mlieko, chodil do skautu, púšťal babky v autobuse sadnúť a robil podobné zhovadilosti. Napriek tomu ho mal kráľ najradšej, lebo len Klein bol jeho vlastný syn.

Jedného dňa priletel do susedného kráľovstva, ktorému vládol chrabrý kráľ Gary Fisher so svojou ženou Paolou, strašlivý celokarbonový dvanasťhlavý drak menom Organic. V kráľovstve zavládol smútok. Každý deň museli priniesť zlému drakovi jednu pannu. Kráľ Gary sa rozhodol, že kto vyslobodí zem od ukrutného netvora, tomu dá za ženu svoju dcéru Betty a k tomu polovicu stajne Subaru. I všetci traja princovia sa rozhodli, že draka zabijú. Prezieravý Klein sa ešte pred odchodom rozhodol zájsť do hlbokého lesa v okolí vrchu Baske, v ktorom žil kúzelník Cannondale Nesmrteľný. Chcel ho požiadať o radu, ako premôcť draka. Kúzelník Cannondale povedal: "Poradím ti, ak mi prinesieš tri zlaté vlasy deda Schwina.“ Princ Klein mu na to však odpovedal: “Na to sa ti môžem... Za takú cenu si svoju radu strč niekam! Poradím si sam!“ Druhý deň všetci traja bratia osedlali svoje biky a vyrazili na cestu.

Niekoľko dní šliapali spolu, až prišli na rázcestie. Najstarší princ Votec sa dal doľava, mladší Trek doprava a na najmladšieho Kleina zostala stredná, takzvaná “Cesta hrdinov SNP“. Mnoho nástrah tu musel princ prekonať - blúdne korene, šutre ako hlava, ba i hlboké výmole a bobry na ceste. Vďaka svojej novej vidle Marzochi Z1 Freeride a kotúčovým brzdám Avid Juicy ich však všetky šťastne zdolal. V temnom lese však vystrájal obávaný motorkársky gang Alibaba a 40 frírajďákov. V skutočnosti to však bol Greg Minnar a jeho sfetovaná banda nekrofilov z DH týmu Honda. Práve oberali polomŕtveho indiánskeho náčelníka Manitua Dorada. Princ Klein ich zahnal prudkým svetlom zo svojho reflektoru Sigma Mirage a Manitua tak zachránil. Ten mu povedal: “Máš dobrú dušu (asi Michelin), a za to ti prezradím ako premôžeš draka Organica. Na neho platí len ručne kovaná kultová píla Middleburn s 52 zubami!“ Statočný princ poďakoval a išiel ďalej. Bola naňho radosť pozrieť, ako šliapal vzpriamene s hlavou hrdo vztyčenou a so smelým pohľadom na svojom Norcovi. V zapadajúcom slnku sa nad jeho briliantami posiatom drese Primal Wear leskla zlatá integrálna prilbica Giro Mad Max, zdobená prekrásnym farebným chocholom a samolepkami Troy Lee Designs. Vyzeral veru ako legendárny rozprávkový princ Cedric Bajaja. Celý dlhý rok bol už princ na cestách. Prešiel veľa kráľovstiev, kde sa v lesoch rochnili kockované prasatá a na horských lúkach sa pásli jemu neznáme druhy scottu. Niektoré kusy mali prekrásne rohy Onza a Titec. Jedného dňa došiel Klein až do miest, kde tlmiče Fox dávajú dobrú noc a zastavil pri studničke. Priezračným ionťákom naplnil svoj Camelback, a pretože bol hladný, rozodol sa, že si chytí rybu. A tu ajhľa...! Chytil zlatú kľuku RaceFace Turbine. Tá mu hovori: “Keď ma pustíš splním ti 3 želania...“ Princ Klein (hoci nerád) hodil kľuku naspäť do vody a ako prvé prianie chcel jablkový energy-gel Carbosnack. Keď sa ráno plný energie vrátil, mal vysloviť svoje druhé prianie. I spomenul si na Manitua a povedal: “Chcem úplne novú pílu Midleburn s 52 zubami a teflonovou úpravou.“ Ako povedal, tak sa stalo. Pri vyslovení tretieho želania sa princ vztýčil a zvolal: “Nech vláda vyčlení miliardu slovenských dukátov na výstavbu bajkových trejlov ! “ A nediv sa svetu, nestalo sa. I vydal sa Klein na strastiplnú a dlhú cestu späť.

Jeho hutchinsony ho spoľahlivo doviezli až do kráľovstva kráľa Gari Fishera. Tam už medzitým došli všetky panny, a tak prišiel rad na samotnú kráľovskú dcéru. Princeznú Betty odviedli k dračej studni pri Bolešove, kde ju reťazou IG-90 prikovali ku skale a všetci s hrôzou čakali, až si po ňu dvanásťhlavý drak prijde. Vtom sa skala rozovrela a za burácania lúkoti Spinergy a škrípaniu bŕzd Paul, sa vyvalil Organic, a začal trhať reťaze obopínajúce úbohú princeznu Betty. Zrazu, kde sa vzal, tu sa vzal, efektným skokom s otočkou o 2krát 360 stupňov a lá Pčola, zastal pred drakom princ Klein ! Roztočil svoju päťdesiatdvojkovú pílu a začal rezať jednu hlavu za druhou. Dvanásťhlavy drak hrozne reval, jeho hydraulické čeľuste Magura zlovestne cvakali, ceril CNC-strojom frézované zuby a z nozdier chrlil plyn unikajúci z poškodených rozvodov na radenie Shimano Airlines. Udatný princ však stínal jedno hlavové zloženie za druhým, až padol aj posledný a-head a dielo skazy bolo dokonané.

I konala sa svatba. Tri dni jedli, pili, fetovali (pardon, hodovali), ako sa na kráľovskú kalbu sluší a patrí. V pohorí Vršatca potom spoločne splodili, metodou TIG, syna Mavica. Žili tam šťastne, a ak sa nezabili na Dubnickom maratóne, tak tam spolu bajkujú dodnes. Kráľ Maverick ML Siedmy si na hrade Bajkrstein založil garažovku a spoločne s Armstrongom tam vyrabajú computery pre biky 3.tisícročia. Kráľ Gary Fisher sa pustil do pečenia koláčov, čo sa kráľovnej Paole nepáčilo, tak sa s ním rozviedla a odišla k strýkovi Epicovi. Bratia Votec a Trek sa už nikdy nevrátili. V kanadskom North Shore sa pobili o exotickú, ale trochu priblblú horčíkovú Meridu z Taiwanu a navzájom sa vyzvali na suboj v dual slalome. Pretože však išli štýlom plece na plece, tak sa v poslednej klopenke zrazili a to tak nešťastne, že pri prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahli.
20.11.2006 - 10:17:35
00
Celkom som sa pobavil :P :lol:
20.11.2006 - 10:38:46
00
celkom to uslo :wink:
20.11.2006 - 10:51:24
00
to geroy:Chodis casto bikovat do okolia Dubnice a Ilavy ked to tam tak vcelku dobre poznas resp. popisujes????
20.11.2006 - 13:43:08
00
velmi pekne... chvalim
20.11.2006 - 15:52:13
00
pekne, som sa docela pobavil pred spanim :)
21.11.2006 - 01:05:13
00
Chvilku na vas nedavam pozor a uz si tu rozpravate rozpravky o mne?
:shock: :shock: :shock: (pista klein - ale tamten sa ku mne nechce hlasit) :cry:
21.11.2006 - 07:39:58
00
uz davno som sa tak nenasmial :mrgreen: proste super
22.11.2006 - 17:57:23
00
Pista pošleš nejaku zbierku rozprávok o sebe? nemám čo čítať po večeroch!! 8)
23.11.2006 - 12:49:54
00
Pista pošleš nejaku zbierku rozprávok o sebe? nemám čo čítať po večeroch!! 8)

A mas uz 18? :oops:
23.11.2006 - 14:42:10
00
ale no samozrejme, teraz kasli na vek, budu lepsie pribehy.... hh
23.11.2006 - 16:38:15
00
Hore uvedenu rozpravku som zo starej ceskej verzie upravil osobne a osobne som ju uz davno zverejnil na svojich stranakch www.eurobike.sk, najdete ju v sekcii Humor

to len k povodu...
02.12.2006 - 12:18:23
00
...to len k povodu...


a teraz sem bude pisat dalsi "autor" a odkazovat na svoju stranku?

prepac, ale taketo dohadovanie autorstva clankov tohto typu je podla mna dost nezmyselne :roll:
02.12.2006 - 15:00:07
00
ale no PaliG

coze hned taky zadrapcivy ton, mohol ale aj nemusel to prelozit...
mne to doslo mailom bez udania zdroja...
a nejdem riesit ze kde kedy a kto, proste som sa s Vami chcel podelit
a celkom vtipny pribeh...
02.12.2006 - 22:57:55
00
ja sa nedohadujem o autorstve, len som uviedol zdroj. Tot vse.

Originalna ceska verzia bola uvedena tusim v roku ´97 v ceskom casopise BIKE. Tuto som prelozil, niekolko krat upravil a postupne uverenil ako clanok na svojich strankach Luzer.sk, potom Bikoviny.sk a teraz je to medzi humorom na Eurobike.sk Kto to prevzal je mi jedno.
Ak ma niekto zaujem odfaxujem mu moj prvy rukopis tejto rozpravky :)
03.12.2006 - 14:20:07
00
keyboard_arrow_up