bicykluje sa tu niekto vobec na takychto asfaltkach? :D skoda penazi...
20.04.2012 - 09:32:00
00
angel ale oni tie dávky takým nezoberu a ani nemôžu zobrať lebo je predpoklad, že by to znamenalo zvýšenie kriminality ... oni ich zoberú radšej mne lebo robím a tak dávku na dieťa už zrejme nepotrebujem .. alebo ak aj áno tak to nebudem riešiť krádežami ale len dalšou prácou = dalšie dane :)

a swifty , iba trepeš .. nie jeto škoda penazí ... je obrovská masa ľudí čo sa potebuje prepraviť a nechce to robiť v bežnej cestnej sieti plnej áut
20.04.2012 - 09:50:14
00
Swifty
tu nejde o bajkerov typu - XC, DH, AM, EN ....ktori sa vysantia v lese. Tu ide o formu dopravy z/do prace, do mesta, pohodove pojazdenie rodin s detmi a pod. Navyse, ropa uz asi nebude nikdy lacna a bicykle sa zacnu rozmahat. Napokon, ja sa tiez potrebujem presunut na lesnu cestu cez mesto a rad by som to cinil po takom peknom chodniku.
20.04.2012 - 11:08:42
00
lapaloma:
"dalšou prácou = dalšie dane" ...pekne si to napisal :-)
To je pravda, ta kriminalita by bola neunosna, by nas tu rezali ako ovce :-(
20.04.2012 - 11:11:21
00
heh lacná ropa.. cena ropy ako takej sa za posledné 2 roky až tak výrazne nezmenila.. (narozdiel od palív)
20.04.2012 - 11:15:39
00
len spojit cyklo a chodnik pre pesich no to nedopadne dobre, aj tak si tam budu pesiaci chodit ako sa im zachce krizom krazom jak tu v BA, tu ich dokonca ani nesere ze je to len cisto cyklochodnik a klido pido si tam idu 3ja vedla seba na celu sirku

Však to... :^) :emo: A to málo, značené regulérne dopravnou značkou C8 + vodorovným dopravným značením (zelená čiara a symbol bicykla, čo nám v BA urobili, je - ako si bol spomenul - permanentne plné pešiakov, psíčkarov, mamičiek a oteckov s kočíkmi... aj by som sa tíško spýtala, aký význam má takáto cyklocesta, keď ja ako cyklista som na nej permanentne obmedzovaná, ohrozovaná, resp. prejazd bez konfliktov vôbec nie je možný...Prečo to u susedov (jedných, druhých, piatych, siedmych) ide bez problémov? V Rakúsku, Francúzsku, Chorvátsku, Taliansku...enem doma né. Veď napríklad u nás v Petržalke cestičky pre cyklistov vôbec neplnia zámer, keďže sú v podstate normálne neprejazdné - v tomto zmysle sú to peniaze vyhodené von oknom; aj keď cyklocesta vyzerá lákavo a vonia novotou, radšej sa odplížim na cestu medzi autá, tam ešte vládnu aké-také pravidlá premávky. :( A ešte by som sa tíško spýtala všetkých pešiakov, čo zaberajú cyklocesty, či vôbec poznajú zákon o cestnej premávke (čo by mali, ak majú vodičák); v ktorom je jasne definovaná cestička pre cyklistov, na ktorej ani pri všetkej úcte nemajú čo hľadať. :emo: Ja tiež netrénujem na letisku, aj keď je tam spústa pľacu na vozenie...
20.04.2012 - 11:19:03
00
nuž neviem ... ja chodím popri morave aj ako peší aj s kočíkom a aj na bicykli ... a neriešim označenie ale len slušnosť :) btw ak idem na biku a chcem sa ponáhlať idem cestou

čiže takto ... vaším riešením by bolo vybudovat cestu pre auta, vedla toho cestu pre peších, vedla toho cestu pre rodinky s detmi a psíkami, vedla toho pre korčuliarov a vedla toho pre bicykle? .... lebo inak nerozumiem niektorým reakciám tu či pri iných podobných diskusiách
20.04.2012 - 11:20:50
00
Úplne súhlasím, všetko je o slušnosti. :nod: Ale treba dodržiavať aj určité pravidlá. Pravidlo pre mňa je, že ako cyklista nemám čo hľadať na chodníku - a ja sa to snažím všemožne dodržiavať. A slušnosťou naopak peších by malo byť dodržiavanie pravidla nemotať sa v premávke na regulérne značenej cykloceste. V takej Viedni by to ani nebolo možné, tam je premávka na cyklocestách taká hustá s rýchla, že by si každý rozmyslel, či sa tam pôjde motať. A tiež by zaplatil pokutu, keby tomu po upozornení policajta aj tak neporozumel. Vždy sa snažím byť slušná a úctivá - ale keď som na cykloceste, trebárs moje decko ťahá predo mnou - a zrazu sa čivava alebo iný drobný obranár rozhodne prepochodovať od paničky za kačičkami pri ramene a decku pred bicykel (alebo mne, to je jedno) natiahne špagát a ja vidím, ako decko včas nezareagovalo, nabieha na špagát a ide k zemi...kto je potom v práve? Jačiaca panička, lebo padajúci bike jej skoro zavalil škrečka na motúze? Alebo dobité decko, ktoré nestihlo byť ohľaduplné k niečomu, čo tam vôbec nemá čo hľadať? :?: Aj opačný problém - prechádzajúcim sa rodičom vybehne batoľa...rovno nejakému bicyklu do jazdnej dráhy...cyklista môže byť akokoľvek slušný, je rád, že nezabil drobátko a že sa nezmrzačil sám...

Ja som radšej za dodržiavanie pravidiel. Keď cyklocesta, tak nie pešiaci. Môže byť? :bow:
20.04.2012 - 11:42:47
00
ja súhlasím .. ale nehovorme o viedni ale o slovensku ... málokde máš striktnú cyklocestičku so zákazom pre pešieho ... resp ak niekde vyznačím cyklistické "C" neobmezuje to automaticky iné druhy prepravy sa, či?
20.04.2012 - 12:06:24
00
Ak je zriadená cestička pre chodcov a cyklistov označená príslušnou dopravnou značkou, cyklista nesmie ohroziť chodca. Ak cestička pre chodcov a cyklistov má oddelené pruhy pre chodcov a cyklistov, sú chodci a cyklisti povinní použiť len pruh pre nich určený; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, odbočovaní, otáčaní, pri vchádzaní na cestičku pre chodcov a cyklistov a vychádzaní z nej, pričom sa nesmú vzájomne ohroziť.

Cestičku pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov.

Ceny pokút pri porušení pravidiel cestnej premávky §55

Obmedzenie alebo ohrozenie cyklistov používajúcich cestičku pre cyklistov osobou pohybujúcou sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení 30€

zdroj: http://www.bikeweb.sk
20.04.2012 - 12:12:13
00
ja súhlasím .. ale nehovorme o viedni ale o slovensku ... málokde máš striktnú cyklocestičku so zákazom pre pešieho ... resp ak niekde vyznačím cyklistické "C" neobmezuje to automaticky iné druhy prepravy sa, či?

Cyklistické "C" je o ohľaduplnosti. Cestička pre cyklistov označená dopravnou značkou C8 plná pešiakov je buď o úplnej neinformovanosti, alebo totálnej ignorancii... :tmi:
20.04.2012 - 12:25:00
00
Ešte by som typy trochu rozvinula:

"C" je informácia pre zúčastnených, že sa nachádzajú na trase vhodnej pre jazdu bicyklami, prípadne že je to trasa, po ktorej sa bicyklami dostanú z A do B. Nemusí byť označená dopravnou značkou C8 a v tom prípade tam smú ísť pešiaci, bežkári, psíčkari a všetci musia byť k sebe vzájomne ohľaduplní. :y: C8 je cyklistická dopravná komunikácia - a problémom Slovenska je, že nikto nekontroluje, či vôbec takého označenie k niečomu je, keďže sa tam motá všetko, čo nohy či kolesá má (napríklad kočíky, či invalidné vozíčky). C8 má zefektívniť dopravu bicyklami, či urobiť ju bezpečnejšou - ale naše C8 (hovorím za BA) to ani jedna neplní. :|
20.04.2012 - 12:35:16
00
okaj .. a kde v ba je taká značka? aby som si to šiel pozrieť ako to tam vyzerá :) lebo tam kde sa pohybujem ja som si niečo také nevšimol
20.04.2012 - 12:43:59
00
lapaloma: moja adrenalínová najobľúbenejšia je Antolská - od hotela Bonbón s dvoma prerušeniami po prvý ubytovací objekt čističky. :bug: Ďalšia super na zdvihnutie tlaku je od budovy Technopolu po poštu na Vlasteneckom námestí, tuším s jedným prerušením pre prechod mostíkom na Fedinovej. Obe Petržalka. Ďalej odveci asi 30 metrový úsek, ktorým to celé končí od Antolskej, ktorý navádza medzi záhrady za čističkou a "zrazu" v stratene skončí. Značka C8 je aj od začiatku objektu čističky dolnou stranou hrádze, ale mám pocit, že pri Granáte nemá žiadne ukončenie. Tam sa našťastie chodci motajú len sporadicky. Ale tá asi kilometer a pol dlhá Antolská je o zabitie. Najbližšie nafotím a postnem.
20.04.2012 - 12:52:06
00
vo Viedni su cyklocesty a chodnik oddelene. Raz som na peso siel po cykloceste a ziapali po mne ako odtrhnuti :-( Az potom som si vsimol oznacenie cyklocesty a ospravedlnil som sa: Čúldigung, iš bin Baua aus dér Slovakai" :P
20.04.2012 - 13:01:57
00
keyboard_arrow_up