Zdravim,
pravdu povediac musim priznat, ze doteraz som sa na ochranicovanych bikerov pozeral vzdy trochu cez prsty a spravidla som ich zahrnul do kategorie "frajer"... v miestnom bikeshope vsak mali vypredaj chranicov konkretne six-six-one za 20 dolcov laktove aj kolenne, tak som si povedal, ze to stoji za to vyskusat a ked sa mi to nebude pozdaavat tak to doma na SK vpohode predaaam, takze dnes rano som sa zobudil...vonku krasny slnecny den a tak som si povedal, ze pojdem otestovat tie chranice...zobral som si vsak iba laktove - nechcel som vyzerat ako terminator na traily... trail na ktory som sa vybral je velmi kamenisty a prasny...cestou hore na kopec som si ich dal dole, jednak kvoli horucave a jednak kvoli divnym pohladom bikerov - prisiel som hore, nasadil som chranice a podme ze dolu kopcom...nuz musim uznat ze nieco na tom bude...pretoze som sa citil zrazu trochu bezpecnejsie, zakruty som rezal viac na hrane ako predtym, proste som si dovolil viac ako predtym, sem tam nejaky skok...mysicka pomedzi stromy...vsetko s takou vacsiou istotou ...respektive som sa citil na
biku tak trochu robustnejsie...moja radost vsak mala kratke trvanie, pretoze asi po kilometri dobreho zjazdu mi v jednej ostrej zakrute ustrelilo predne
koleso a v momente som bol v oblaku prachu na zemi (pocas pristavania som si este stihol vynadat ze nemam aj kolenne chranice... ked som sa pozviechal...samozrejme ako prve pozeram na
bike ...vsetko v poho, akurat dalsi sram na prehadzovacke a gripoch...pozeram na seba, na kolene mensia ranka...natrhnute kratasy..pozeram na pravy chranic, cely zasraty od prachu a scasti aj natrhnuty (hmm, ten uz asi nepredam)...zvysok zjazdu som pokracoval uz viac vychadzkovym tempom...a bez dalsieho padu dorazil az domov....
a tak som zvedavy, aky mate nazor na chranice a o tom, popripade ako vplyvaju na vasu pohodu pri jazdeni ?
podotykam, ze som prevazne XC jazdec, aj ked vysoke rychlosti mi cim dalej tym viac imponuju...hlavne odkedy som okusil full s vacsimi zdvihmi