si ešte nemal slnečné okuliare? aj klasické, ani nemusíš mať farebné sklá :P

a tie váhy som aj ja nechápal.. podla mňa plienka oťažie a dieťa olahčí (ultra výraz :lol: )
15.03.2011 - 12:23:08
00
Jezus: bezfarebné je priezračné, číre .. priesvitné presvitá, takže farbu môže mať.
15.03.2011 - 12:25:53
00
podla mňa plienka oťažie a dieťa olahčí (ultra výraz :lol: )
To ano, ale ked ho polozis na vahu v tej plienke aj pred aj po posrati, tak bude mat stale rovnaku hmotnost. :D

Jezus: bezfarebné je priezračné, číre .. priesvitné presvitá, takže farbu môže mať.
Hm, takto som sa na tu definiciu priesvitnosti nepozeral - povazoval som to za cire kedze nebolo uvedene "ciastocne priesvitne". Takze rypanie c. 1 beriem spät. :$ Rypanie c. 2 plati. :D
15.03.2011 - 12:38:15
00
hej hej, váha celku ostane konštantná, za predpokladu vhodnej konzistencie a primeraného množstva :rofl:
15.03.2011 - 12:56:11
00
Ste tatári :lol:

Posraté decko oťažie prudko, a ta najmä preto lebo ho držíš vo vystretých rukách a utekáš prebaliť.

Elementárna mechanika nás učí, že pokakané bábo držané v predpažení sa zdá byť mnohonásobne ťažšie kvôli zmene ťažiska ako nepokakané bábo privinuté na hrudi.

ps. autor nie je otcom, ale mal tú česť umyť a prebaliť bábo

ps2. Zelený text je courtesy of Craobs. A že ako sa dá dodrbať vtip :P :D

Naposledy upravil Flinker dňa 15.03.2011 - 13:41:11, celkovo upravené 1 krát.

15.03.2011 - 13:31:54
00
to sa ti len zdá lebo sa rapídne zmenila poloha ťažiska
15.03.2011 - 13:33:09
00
Srnka sa neúspešne pokúsila zrušiť zákon zachovania hmoty...
15.03.2011 - 20:57:00
00
zakon zachovania energie si myslel, ze?
15.03.2011 - 23:09:47
00
Myslel som hmotnosti...:
"V uzavretej sústave sa súčet hmotnosti látok, ktoré vstupujú do reakcie, rovná súčtu hmotností látok, ktoré reakciou vznikajú" (decko s plným črevom a prázdna plienka majú rovnakú hmotnosť ako to isté dieťa a obsah čreva v plienke ak uniknuté plyny zanedbáme).
Ja som sa učil, že to vymyslel Lomonosov, moja dcéra, že Lavoissier.
Zákon zachovania energie vychádza zo zákona o zachovaní hmotnosti.
Hm, čo sa to tie dnešné deti len učia?
15.03.2011 - 23:44:31
00
JoKo, to co pises sa tyka chemickych reakcii, ti chlapici ho definovali obaja naraz nezavisle,zakon o zachovani energie bol sice definovany pod vplyvom zakona o zachovani hmotnosti, ale v skutocnosti zakon o zachovani energie je nad nim, pretoze hmota je len forma energie a v kvantovej fyzike uz neplati zakon zachovania hmotnosti (podobne ako Newtonova fyzika neplati vo vesmire), len energie a hybnosti. A teda je principialne mozne, aby dieta nahle otazelo :lol:
16.03.2011 - 08:59:06
00
Lubo, nie som fyzik, ale podla mna protirecis sam sebe :lol: - ak sa cast hmoty presuva, spotrebuje sa na to energia, teda cast z hmoty. A teda nemoze nastat prirastok hmotnosti, ale naopak jedine ubytok hmotnosti, nie? Inak povedane, posrate dieta nemoze otaziet ale jedine "olahcit" (dakujeme CraObs za tento uzasny novotvar). :D A vlastne dakujeme aj Zani za tuto uzasnu temu. :rofl:
16.03.2011 - 09:07:36
00
ja si myslim ze tak ako energia sa vo vesmire zachovava aj hmota ... len oboje transformuje svoj viditelny prejav
16.03.2011 - 09:09:57
00
Lubo, nie som fyzik, ale podla mna protirecis sam sebe :lol: - ak sa cast hmoty presuva, spotrebuje sa na to energia, teda cast z hmoty. A teda nemoze nastat prirastok hmotnosti, ale naopak jedine ubytok hmotnosti, nie? Inak povedane, posrate dieta nemoze otaziet ale jedine "olahcit" (dakujeme CraObs za tento uzasny novotvar). :D A vlastne dakujeme aj Zani za tuto uzasnu temu. :rofl:

to mam z toho, ze som chcel byt vtipny :D .. v skutocnosti to mozne je, problem je akurat v tom, ze vyrobit hmotu z energie nie je v ludskych silach, ak nepocitam sci-fi romany.

lapaloma: tak v zasade mas pravdu, ak beriem do uvahy teoriu relativity, ktora vravi,ze hmota je len ina forma energie, akurat tu energiu neodvazis na vahe :D .. myslel som to tak, ze ak mas 50kg vodikovu bombu, ktoru odpalis, z bomby zostane (mozno) par kuskov obalu, a zbytok sa vyziari vo forme tepla,svetla a gama-beta-delta-omega-zeta-blabla ziarenia. Hmm, vodikova bomba je mozno niekedy slaby priklad v porovnani s deckom :rofl:

edit: uff, tazky offtopic .. davam si energeticky minusovy bod :$
16.03.2011 - 09:25:26
00

Tu vidno, že ako vravíš, nie si fyzik. Energia sa totiž nespotrebuje ale premení. O tom hovorí ten zákon zachovania energie. Takže tá tvoja teoória stojí na hlinených nohách. :P
16.03.2011 - 09:34:07
00
A to je to, co nastava, ked sa z vonaveho smejuceho sa lahuckeho dietata stane tazky placuci smrdiaci balik :lol:
16.03.2011 - 09:36:55
00
keyboard_arrow_up