Najprv testovacie, potom kúpené a je už aj po cyklodovolenkovom zabehu a musím povedať že pre mňa je táto novinka TOP. Specialized Phenom Mimic. Pôvodne som mala Power ale to mi nesedelo vzadu, no tento Phenom je fenomenalny
Ja mám v tých komponentoch trochu bordel, lebo je ťažké si viesť 100% evidenciu. Okrem toho používam druhé kolesá a tam jazdím pôvodnú kazetu GX a tá je nehodná fotky. Má asi 5 tisíc tiež a je riadne ošúchaná. Takže pár 100km môže byť rozdiel. Ale hlavne sa treba pozrieť na reťaz. Kazeta nie je až tak háklivá na opotrebenie, ale reťaze tu na fóre majú životnosť od pár 100km až po nejakých 2200km. Ja som veľmi prekvapený z XX1 reťaze. Tá reťaz má stále super mieru a dnes už má 5400km. Len je na dvoch najťažších prevodoch hlučná dosť.
Ako píše GaliPet ...neobávam sa kazety XX1, že vydrží menej ako 10 tisíc km pri schopnom vzhľade. Skôr som chcel vyzdvihnúť rozdiel medzi strednou triedou komponentov a najvyššou..že to nie je len o extrémne ľahkom nasadení na pretekoch, ale aj o maximálnej kvalite a znížení intervalov výmeny.
On to nie je až tak offtopic aj keď tu na MTBiker sa to tak chápe...ale bavíme sa tu o tom čo doniesla poštárka chalanovi vyššie, a že je to super komponent. A reťaz nestriedam, takže evidencia je presná..teraz som to pozrel v zázname a má presne 5336km...keďže idem po obede hneď na výjazd, tak večer bude platiť že má viac ako 5400km.
Pri XTR sú najpoužívanejšie pastorky z titánu a hliníka, čo tiež nie je výhra čo sa týka životnosti... Ak nie SRAM, tak ostáva len SLX/XT alebo Garbaruk.
perez Najvacsi rozdiel urobi co jazdis a na akych prevodoch. Neexistuje taky rozdiel v materialoch retazi, aby iba tym jedna vydrzala 1000 a druha 5x tolko.
chlapci, ja mám na graveli obyčajnú reťaz Tiagra za nejakých 15 Eur. (cestný 10 speed pohon) a mám najazdených 6500 km na reťazi. Už ju idem meniť, lebo už je naozaj zničená, hlučná, s vôlou atd... Meniť som chcel už pri 5000 ale akosi sa mi nechcelo a nebola chuť sa stým babrať. Predtým som mal reťaz KMC X10 a a vydržala 5500 km. Mám 90 kg, čiže žiadny 60 kg pavúk nie som.
Treba hlavne tie top sady vyskúšať. Ja som si tiež myslel že to budú vyhodené peniaze keďže nejazdím súťažne. Ale tu máte ešte foto sady XX1 a GX. Majú približne rovnako najazdené. To GX možno o pár 100 km menej ako XX1. Čiže rozdiel v materiáloch a povrchovej úprave je extrémny. Aj kvalita radenia je iná.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neexistuje ze ta kazeta ma 5200km... ibazeby sa viezla v aute
tr4nc3t0p14 nevyskúšaš, nevieš.
Ako píše GaliPet ...neobávam sa kazety XX1, že vydrží menej ako 10 tisíc km pri schopnom vzhľade. Skôr som chcel vyzdvihnúť rozdiel medzi strednou triedou komponentov a najvyššou..že to nie je len o extrémne ľahkom nasadení na pretekoch, ale aj o maximálnej kvalite a znížení intervalov výmeny.
koniec offto*****
perez Najvacsi rozdiel urobi co jazdis a na akych prevodoch. Neexistuje taky rozdiel v materialoch retazi, aby iba tym jedna vydrzala 1000 a druha 5x tolko.
Nedalo sa na tom vobec ist ako to strielalo.
Čo si tým pomôžem? Keď XTR mi nepomôže k lepšiemu miestu, ani KOMu, len zbytočné prehadzovanie...