"při jedné z vyjížděk, kdy jsem vyjel z lesa a už to měl k baráku cca 300 m, jsem nechal na řídítkách pálit 1 500 lumenů a na přilbě 950 lumenů. Proti řidič dodávky, ten pustil dálkové a ještě na mě najel"
zasluzil si nielen prejst, ale aj nacúvať.
V terene v noci som sa najazdil pomerne dost, aj so slabsim svetlom ako je tych 200lm. Bezne okolo 100lm, zjazdy tych 180. Pravda, nejazdim ako zmyslov zbaveny .. tam nestaci ani 400.
Samozrejme. Ak niekto vozí výkonné predné svetlo a nezodpovedne ním oslňuje vodičov v cestnej premávke tak je to na facku alebo minimálne na pokutu. To, že má jeden výkonné svetlo ešte neznamená, že ho bude používať ako debil a bude ním niekoho oslňovať a ohrozovať iba preto že môže. Navyše práve na ceste jazdec nepotrebuje toľko výkonu ako v teréne. Osobne na ceste jazdím na malý výkon a svietim pred seba iba pár desiatok metrov. Na prilbe vozím druhé svetlo nastavené na nižší výkon ako hlavné. Používam ho hlavne na prisvietenie do zákrut. Svetlo na prilbe prepínam do výkonného režimu iba na upozornenie vodiča auta keď si nestlmí diaľkové svetlá a oslňuje ma.
Podobné platí aj o súčasných výkonných zadných blikačkách určených na denné svietenie. Jednu teraz testujem a po zotmení je to fakt palba. Ako by vám niekto blikal brzdovými svetlami do očí. Našťastie blikačka má 3 režimy svietivosti a tak sa dá na nočné jazdenie prepnúť do slabšieho svietiaceho/blikajúceho režimu.
ja som nikdy nevedel ako mi to predne svieti - jazdim sam, nikoho nestretam, auta mi neblikaju. az raz - nesviet do oci !!! som jedneho stretol - konecne som mal feedback - svetlo som trosku stlmil a naklonil viac dolu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://mtbs.cz/clanek/megatest-led-svetla-podzim-2017/kategorie/testy-recenze/rubrika/bike-technika?page=10#.W7YLknsza0k
nech sa paci
"při jedné z vyjížděk, kdy jsem vyjel z lesa a už to měl k baráku cca 300 m, jsem nechal na řídítkách pálit 1 500 lumenů a na přilbě 950 lumenů. Proti řidič dodávky, ten pustil dálkové a ještě na mě najel"
zasluzil si nielen prejst, ale aj nacúvať.
V terene v noci som sa najazdil pomerne dost, aj so slabsim svetlom ako je tych 200lm. Bezne okolo 100lm, zjazdy tych 180. Pravda, nejazdim ako zmyslov zbaveny
Podobné platí aj o súčasných výkonných zadných blikačkách určených na denné svietenie. Jednu teraz testujem a po zotmení je to fakt palba. Ako by vám niekto blikal brzdovými svetlami do očí. Našťastie blikačka má 3 režimy svietivosti a tak sa dá na nočné jazdenie prepnúť do slabšieho svietiaceho/blikajúceho režimu.
ak mas 2 svetla (volant, prilba) tak bez ruk riadit
Plot twist: ono to bol v reale postar