Radsej sa nevyserem pri 10 kg bajku, ako pri 13 kg bajku.
Radsej zablatim 10 kg bajk, ako 13 kg bajk.
Radsej si dam flasu na 10 kg bajk, ako na 13 kg bajk.

Toto je pre mna Amen.
10.03.2012 - 22:50:21
00
:D a co ked bude mat 11,5?
10.03.2012 - 22:53:36
00
Aj keby ten druhy mal 10,1 :)
10.03.2012 - 23:05:36
00
tak to ked sa vyprazdni bude o pol kg lahsi
10.03.2012 - 23:08:08
00
Pozor nebajkueš len bajkom ked proste niečo máš rad tak to proste robíš s laskou aj keby bol bajk 17kg nie kazdy ma na to ale zato to robí s chuťou a hlavne preto že ho to bavi (pft gramari)
10.03.2012 - 23:36:42
00
btw: z dlhoročných pozorovaní a skúseností som zistil, že váha bicykla a gramážovanie je zanedbateľné, ak medzikus medzi pedálmi a riadidlami a)nemá formu, b)noc predtým pijakoval a ponocoval a c) to je najdôležitejšie: ráno pred tréningom či pretekmi sa nevysral ;) vtedy už je váženie komponentov ozaj pasé :rofl:

Nesuhlasim, rozhodne sa ti aj po tychto tvojich ABC pojde vzdy horsie na 13kg hebede ako na 9kg rakete
11.03.2012 - 08:33:28
00
no tak výsledná váha bude cca 12,8 , ten rám nie je žiadna plechovka od coli,som realista,prvoradá vec pre mňa je výdrž a funkčnosť komponentov,čo sada XT do bodky spĺňa.Ešte k tým mojim prevodom-asi 80% všetkého jazdím na strednej 32 z píle,a na kazete najviac 20,23,26,30 (34 už nie kvôli kríženiu reťaze) preto mi nevyhovuje kazeta 11-32 , všetky prevody v hornej časti kazety by sťaželi-ale samozrejme,že niekomu to môže vyhovovať-možno ak kondička časom dovolí,pouvažujem.Dvojplacka nie je nič pre mňa,vadí my tam ten skok,ale samozrejme,že niekomu to vyhovuje-veď o tom to je,na výber je X možností ...
11.03.2012 - 09:09:43
00
dano5 dobre pises, vyhovuje ti to, mas to aj podlozene (aspon sam pre seba) tak to aj tak poskladaj a uzivaj si yetiho - je to minimalne velmi pekny ram ;)
zastanem sa trochu (medzikus ako taky nie priamo ABC) breera prirovnanim z reprodukcie hudby. pomer medzi vplyvom aparatury a posluchoveho priestoru je cca na polovicu. potom su pri aparature rozne vplyvy od zdroja po premenu na pocutelny zvuk. a velmi casto sa stava, ze ludia riesia drahe kable, pricom tie maju smiesny vplyv na kvalitu pocuteho zvuku, pricom zanedbavaju dolezitejsie prvky retazca a hlavne riesenie priestoru. pre mna je pri bajkovani dolezity dobry pocit z pobytu na bajku v prirode a podobne aj pri pocuvani hudby blazeny pocit z hudobneho diela. a pamatam si, ze jedny z najkrajsich zazitkov z pocuvania som mal na mono chrastitku alebo pri zasumenom signale. pretoze slo o samotnu hudbu. samozrejme lepsi zazitok bude na rakete ak budu ostatne prvky rovnake. lenze najvacsie rezervy vidim prave v sebe. myslim, ze borcov, pre ktorych je riesenie "audio kabelaze" vskutku prinosne, je tu malo.
druha vec je pozitok z ladenia bajku - ten sa tyka aj mna a takych nas je tu samozrejme viac. rovnako je to vo svete ladicov aparatury - nemaju taky zazitok z pocuvania hudby ako z pohladu na vysledky merania. len si nezamienajme tieto 2 pristupy.
11.03.2012 - 10:23:02
00
Toto co si napisal su dve diametralne odlisne zalezitosti, ktore sa nedaju porovnavat. A preco? Pre jednu jednoduchu vec. Pre 90 kg cloveka je 13 kg bajk uplne v pohode, ale pre 60 kg cloveka je 13 kg bajk uz dost obmedzujuci. A nepisem tu teraz o polhodinovych vyjazdoch okolo baraku.
Hudbu ci pocuva 150 kg clovek alebo 45 kg je to furt jedno.
11.03.2012 - 11:38:51
00
Ak som ho správne pochopil nepíše o tom aký človek ju počúva. Píše o tom že môžeš mať vymakanú aparatúru ale so zlým priestorom to stále nebude dokonalé. To isté bike. Môžeš ho mať dokonalý ale kým tvoje telo nie je vymakané na 100% môžeš mať XTR/XX a stále to nebude stačiť na to aby si na maratóne porazil vymakanca čo má bike na XT/X9.
11.03.2012 - 11:47:18
00
no to s tym pomerov hmotnosti bike s hmotnosti cloveka ma nieco do seba , proste watty no ....
11.03.2012 - 12:09:34
00
Vsetci vieme, ze par gramov v principe nerobi vysledok. Ale to neznamena, ze ich treba zbytocne pridavat. My "gramari" poukazujeme na fakt, ze ked si mozeme za rovnake peniaze zaobstarat lahsiu alebo tazsiu rovnako funkcnu verziu, tak si treba zaobstarat lahsiu, lebo je to jednoducho rozumnejsie. Ani na cestak si nekupim 400 mm sedlovku, ked mi staci lahsia 250 mm (to je porovnatelny priklad ak este niekto nahodou nepochopil na co som chcel poukazat).

Btw. tuning par gramov za tazke prachy (napr. Al a Ti skrutky) je uplne ina kategoria, toto cele bolo o tom, ze nikto nic tunovat nemusi ked si kupi spravnu konfiguraciu za tie iste peniaze.

Ako som uz pisal - nikto nikoho nenuti odlahcovat, takze kludne nech si kupuje kto co chce. Ved dostane za tie iste prachy viac gramov a viac je predsa lepsie, nie? :)

P.S. CraObs je mimochodom prvy, co sa drzi tej taktiky, ze treba kupovat vzdy tu tazsiu vec... Takze mu este raz gratulujem - podarilo sa mu co zamyslal a zozrali ste mu to niektori aj s navijakom.
11.03.2012 - 12:28:02
00
No hlavne si myslim že kazeta 11-32 na 150mm biku je iba pre labužníkov
11.03.2012 - 12:57:58
00
a spravna je ktora?
11.03.2012 - 13:06:48
00
Toto co si napisal su dve diametralne odlisne zalezitosti, ktore sa nedaju porovnavat. A preco? Pre jednu jednoduchu vec. Pre 90 kg cloveka je 13 kg bajk uplne v pohode, ale pre 60 kg cloveka je 13 kg bajk uz dost obmedzujuci. A nepisem tu teraz o polhodinovych vyjazdoch okolo baraku.
Hudbu ci pocuva 150 kg clovek alebo 45 kg je to furt jedno.

Zatiaľ nemám ten pocit, že by ma nejako obmedzoval. Za všetko hovorí to, čo som sním doteraz zažil :P
11.03.2012 - 13:32:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up