Tá guma vyzerá ako z novej Shimano rady... Dával si to na starú Shimano radu 5800/6800? Sedí to? Tiež musím meniť, ľavá guma na páke už ani nedrží
... Mám ale kúpené originál na radu 5800... Treba odmontovať páky dole? Alebo to pôjde aj s namontovanými?
Dobý postreh ro_so. Áno guma je z novej sady. Ja mám ultegru 6800 a išiel som do 8000 s riskom či to bude sedieť.
Sú tam maličké odlišnosti, ale to iba minimálne. Sedí to dobre potom postnem aj foto ako to vyzerá. A išiel som do novších hlavne kôli perforácii gumy. Je na dotyk odolnejšia a má jemné vrúbky čo napomáha lepšiemu držaniu rejdov.
No a čo sa týka montáže
Najprv som to skúšal s pákami. Jarová voda a troška naťahovania nechcel som tlačiť "na pílu" až ich nenatrhnem a nič. Potom som sa dal na rozoberanie ale keď som videl čo všetko musím dať dole a to ešte všetky nové lanka povyťahovať ktoré mi tam pri servise dali tak som to vzdal. Opäť dumanie čo a ako a prišiel som na to. Jemne som nahrial tie gumy teplým vzduchom aby boli trošičku poddajnejšie a začal boj s naťahovaním, ale hlavne s citom. Podarilo sa a už sú tam nové.
Ešte taký malý postreh. Mám novú omotávku, ktorú som si zabalil do strečky. Dosť to pomôže keď budeš bojovať s tými gumami a nezababreš si s tým omotávku, lebo je tam prah, mozivo a stará guma púšťa špinu. Koniec hlásenia