ITO pisal si, ze za tu cenu nic lepsie nezozenies. Mal som Manitou tlmic, bol to sice Enduro bajk, ale viac by som teda Manitou nechcel, nedrzalo to tlak, chod nebol vobec hladky a s Foxom alebo aj RS sa to nedalo porovnat.
Hovorime o XC tlmici, tento som montoval minuly weekend na XC bajk, kde chodi velmi pekne, napisal si ze LOCK nechcem nepouzivam, ale pritom si si kupil
tlmic s packou so 4 stavmi uzavretia tlmica. Vahou je to tazitko s 260g oproti RS(220g), RL-ko pokial nevies, nie je absolutny lock, ale nieco na styl Propedalu u Foxu.
Monarch RT3 je samotna kapitola, ja som ho tiez vyhodil a vymenil za DVO, ktore je niekde inde, ale tuna sa bavime o XC tlmici v 165*38, ktory je na zdvihoch typu 100mm.
Tiez som sa rozhodoval ci ten Manitou vziat, ale po skusenostiach s RS, som radsej vzal RS.
Apropos, kto co ma doma, ja mam tiez doma RS Vivid a zatial to je ten naj tlmic co som jazdil. Fox by som uz len kvoli servisu nechcel. Ale planujem DVO Jade X.
RL je lock (sice existuje viac stupnov tvrdosti, ale stale je to pre mna prakticky lock) .. mal som ho (na inom bajku), predal som ho. Nepouzitelne. Tento manitou ma open, lahky propedal, trosku tvrdsi propedal a potom lock , ktory je cca ako ma ten RL. Tento Manitou ma to, co chcem .. Rl to nie je... ak by to tak nebolo, tak jazdim RL uz davno
.. sice som povodne spekuloval , ze zozeniem RT/RT3, ale .. jeden uz mam, ale je na tento
bajk prilis kompresny... a treba skusat dalsie. A v tomto pripade este treba povedat, ze mam zdvih 7.8cm, nie 10cm, je to dost rozdiel a staci mi barsjaky tlmic, co pruzi a tlmi .. Fox bol asi najperinovejsi, lenze .. zacne cvachat, pustat a jeho tlmenie je take ehm .... plus dlho nevydrzi a to ja nemam nervy na to... som zvyknuty od povodneho Manitou tlmica, ze drzal v pohode 8tisic km/. Na 100kovom mam zas RT3. Mam aj starsi typ este s tym zltym koleckom (4.2), ten je vyborny, ale asi trochu poruchovy.
DVO casom mozno bude tiez .. ked zas budem mat potrebu spekulovat .. dako sa mi nezda moj Fox pruzinak, kedysi chodil jak vankus, ale cosik mu asi je. Vivid ano, je to vzduchovy tlmic najviac sa bliziaci pruzine .. lenze .. chvilu som ho jazdil, zacal sfukovat. Tesnenia su lacne, ale na ich vymenu treba rozobrat vsetko .. hlavne tlmiacu cast... a ked som chvilu studoval jake vsetky verzie Vividov vyrobili, az mi zle prislo /starsie modely to bol problem na problem .. novsi uz ma tiez hadam tretriu reviziu/... jak reverb
No a som to tesnenie nechal spravit .. ale este som ho neskusal. Dlho som tiez jazdil Marzocci TST, jednoduchy tlmic, ktory mi vyhovuje na moje jazdenie .. teraz zase jazdim CCDB. Momoentalne mam asi najvacsi problem, ze sa mi asi otaca furt offsetova vlozka a namiesto napriamenia
vidlice mi ju este viac polozi ... vytaca ma to. Stara Merida LRS mala uchyt s takym vystupkom, ktory drzal v prislnej drazke, neviem ako nejako rozumne to vymysliet tuna.