Tak hej, je o lacná 30 € prilba, bez in mold, ale zas sedela mi perfektne a lepšie ako aj drahšie prilby. Svoj účel splnila, padla za obeť. Vlani som rovnako zničil Giro za 60 € a hlava ma tiež bolela potom asi ešte 3 dni. Zas na to ako to bola šupa, tak poslúžila fakt perfektne. Neviem či by bola na tom lešie in mold- po vlanajšej skúsenosti je to to isté. Možno nejaká MIPS by bola lepšia, s tým skúsenosti nemám. Veď môže niekto napísať, čo máte MIPS a zdemoloval ju, či to nebolo tak cítiť v porovnaní s bežnou. Ale určite už chcem niečo lepšie, teda minimálne in mold. Túto som kupoval po demolácii Giro, sadla perfektne a nebolo vtedy na nejakú drahú. Ale zas 150 € sa mi tiež za prilbu dávať nechce, aj keď samozrejme ide o bezpečnosť, takže budem o tom uvažovať a vyberiem už snáď niečo poriadné :). Ale predovšetkým sa už radšej budem vyhýbať podobným skokom :)
08.08.2018 - 13:45:52
06
Mne sa podľa foto nezdá, že by to nemalo in-mold kvôli šetreniu. Vyzerá to tak, že vonkajšia plastová škrupinka je dosť hrubá, t. j. že bude bližšie k tým helmám na skateboard a pod., čo môže mať svoje výhody napríklad pri opakovaných nárazoch.

O MIPS som uvažoval a nepresvedčilo ma to.
08.08.2018 - 13:54:40
01
imro1 aky skok na ktorom traile to bol? resp. ako sa to cele stalo? :)
08.08.2018 - 14:09:18
00
MageZ napísal:
imro1 aky skok na ktorom traile to bol? resp. ako sa to cele stalo? :)


trail buddy , prvý drop:) nedá sa kopírovat ani 29, musí sa dropnut
08.08.2018 - 14:10:51
01
Ako píše double málo som potiahol predok, alebo už neviem teda čo som robil :) ale šiel som cez rajdy, šupa to bola dobrá, najviac si to odniesla pravá noha, natihnutý, alebo skôr natrhnutý stehenný sval, takže si na chvíľu od bajku oddýchnem :) ale zas som rád, že sa nestalo nič horšie :). A k tomu ako písal PatrikL možno aj dobre že nebola in mold, ten plast držal ten polystyren v kope. Myslým, že in mold by sa pri tej šupe rozletela celá. Ale nech je to tak či nie, tak hlavné že si svoj účel splnila a ja to beriem tak, že prilba musí hlavne sedieť, či už je za 20, alebo za 200 € a myslým, ž e tá HQBC aj keď bola lacná, tak bola dostatočne robusná, takže myslím, že pomohla lepšie ako by to urobila nejaká aj oveľa drahšia xc prilba :)
08.08.2018 - 14:32:35
00
toto?
08.08.2018 - 14:37:17
04
hej to bolo ono :) viem vyzerá to dosť jednoducho a pre väčšinu z vás, čo už má niečo odskákané to nieč nie je, no dobre vysekať sa dá aj na relatívne jednoduchom skoku :)
08.08.2018 - 14:41:29
00
imro1
Tak drahšie helmy držia pokope zase iné vychytávky, ale podstata je čo najviac znížiť preťaženie a to sa rieši rozpadom a stláčaním :)

Ak ide o novú helmu, tak v prvom rade by som riešil to, ako sedí a ako sa v nej človek cíti (ak už teda bude vyberať spomedzi tých lepších modelov, čo sa teda očakáva :)). Takže hmotnosť, vetranie, upnutie... Ak ide o vetranie a hmotnosť, tak odporúčam porovnať MIPS helmu a nejakú s iným systémom alebo bez podobného systému.

Potom by som tiež odporúčal nejakú krikľavú farbu, nech je človek lepšie viditeľný - prilba je dosť veľká, vysoko, z každej strany viditeľná... a skutočne to môže na cestách pomôcť.
08.08.2018 - 14:42:42
01
imro1 napísal:
hej to bolo ono :) viem vyzerá to dosť jednoducho a pre väčšinu z vás, čo už má niečo odskákané to nieč nie je, no dobre vysekať sa dá aj na relatívne jednoduchom skoku :)


videa velmi skresluju, takze netusim ako to vyzera naoci - chceme tam ist zajazdit, tak aby som vedel kde si mame davat pozor, takze vdaka za info :)


Naposledy upravil MageZ dňa 08.08.2018 - 15:01:36, celkovo upravené 1 krát.

08.08.2018 - 14:56:05
00
Je to 1. skok, dá sa obísť z ľava. No myslím, že keď tam pôjdeš 1. x. tak si radšej tie skoky obzri, pre istotu. Ak bežne skáčeš, tak s tým asi nebudeš mať problém, no ja som to trochu podcenil :)
08.08.2018 - 15:00:01
00
MageZ napísal:
videa velmi skresluju, takze netusim ako to vyzera naoci - chceme tam ist zajazdit, tak aby som vedel kde si mame davat pozor, takze vdaka za info :)


ked ja to dam tak to da gro ludí čo jazdí AMEN, je tam iba jeden nebezpecny taký cez kmeň ale stačí tam íst rýchlo a dáš to, ale mna tam hlava nepustila.
08.08.2018 - 15:14:46
00
imro1 napísal:
Možno nejaká MIPS by bola lepšia, s tým skúsenosti nemám. Veď môže niekto napísať, čo máte MIPS a zdemoloval ju, či to nebolo tak cítiť v porovnaní s bežnou.

Ja som si teraz v pondelok celkom zalietal. V 35 km/h (podla logu) som v klopenke zachytil pedalom trciacu skalu (uz bolo sero, tak som si ju akosi nevsimol a aj ked som ten trail uz isiel X krat, tak som si na nu nespomenul) a katapultovalo ma z biku. Padol som na hlavu, lavu stranu chrbta + rameno a zadok. Na hlave som mal BELL SUPER 3R bez chin guardu. Prilba je v zadnej casti preliacena (vyzera to na nejaky suter) a po pade mala vyskocene plastove ramienko utahovacieho mechanizmu vzadu. Prilba nie je prasknuta a okrem tej preliaceniny nema viditelne dalsie poskodenie (myslite, ze mam pre istotu kupit novu?). To plastove ramienko som zacvakol naspat, takze ani s tym nie je problem (nebolo zlomene ani inak poskodene). Hned po pade som bol vcelku prekvapeny, ze som vobec necitil naraz do hlavy, resp. vedel som, ze som na hlavu padol, ale na pocit to bolo, ako by ma niekto "potlapkal" po prilbe. Ani po 2 dnoch od padu nepocitujem ziadne bolesti hlavy. Boli ma sice cely clovek, resp. snad kazdy jeden sval v tele a asi najviac si to odniesol zadok (ten mam slusne narazeny), ale nemam nic zlomene. Mam este jeden hlbsi lisaj nad laktom, ale nastastie to nebolo na sitie. Dost pomohol aj vak (SHIMANO UNZEN14), ktory som padom trochu dotrhal. Zdemoloval som este plastovu flasku, ktora bola v lavej casti vaku z vonku a roztrhol tricko.

Uprimne neviem, ako by som sa citil, keby som mal na hlave staru prilbu za nejakych 25 EUR (s tou som nic take nezazil), ale mam pocit, ze MIPS mi teraz dost pomohol.
08.08.2018 - 15:28:34
03
imro1 napísal:
Ale zas 150 € sa mi tiež za prilbu dávať nechce, aj keď samozrejme ide o bezpečnosť, takže budem o tom uvažovať a vyberiem už snáď niečo poriadné :)

Ak nepocitam prilby s chranicom celuste, tak rozdiel medzi 150e a 30e prilbou, co sa tyka bezpecnosti (absorbcie narazu polystyrenom) nebude ziaden. Ani medzi Crivit prilbou za 15e z Lidlu. A InMold technologia, ako tu uz bola spomenuta, nema ziaden vplyv na to, ci helma poberie naraz, alebo nie, celozavrene prilby su bezne bez inmold. Za urcitych okolnosti ten plast moze podrzat v kuse celu prilbu, kde taka, co sa rozleti pri prvom naraze uz druhy nepoberie. Ale to su teorie, podstatne je, ze pokial sa nejedna o integralu a prilba ma ochranu viac spankovej casti (nie ako mala xc prilba), tak najdolezitejsie kriterium je, ci dobre sedi a nie cena. Zvycajne ale u drahsich su potom lepsie uviazania a rozne drobnosti, co niekedy moze ospravedlni aj vyssiu cenu, ale nie je to pravidlo.
08.08.2018 - 15:35:52
09
To hej a ako samozrejmosť a bonus považujem pri tých drahších lepšie vetranie, tá ochrana ako píšeš je otázna. Ide o tom aby ti pomohla a zachránila ťa. Samozrejme integrály a aj prilby s odnimateľným chráničo brady predpokladám, že budú bezpečnosťou trochu ďalej ako klasická am prilba :)
08.08.2018 - 15:59:37
00
InMold znamená len to, že sa ten polystyrén nastrieka priamo do tej plastovej šupky, inak sa zlisuje extra a do šupky sa prilepí. Mal som kedysi aj Giro a Crivit z Lidlu, čo mám teraz, je lepší vo všetkých smeroch - upínanie, odvetranie, sieťka proti hmyzu...
08.08.2018 - 16:33:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up