nastastie hlinikove barany na trenazeri :D
27.01.2025 - 12:56:01
00
3 roky a veľmi striedmo jazdeny kevlarovy Nobby Nic. Skladám bike z háku, normálne polohodim :-) polospustim :-), a len sa ozval rafik cez gumu. Normálne, ako keby to odhnilo tie vlákna. Chlapec sa asi urazil, že hľadám lepšie, len si nie som istý, či znovu chcem Schwalbe ak to robia z nejakého konope. 7 ročný kevlarovy Aggressor je síce blato, ale ešte drží.
Príloha:
IMG_20250202_144754224.jpg
IMG_20250202_144754224.jpg 203.6 KiB thumb_up0thumb_down

02.02.2025 - 19:42:49
01
Pri cisteni biku som nasiel odstrbeny kusok hlavicky niplu.
Co myslite, mam to riesit, alebo jazdit dalej?

Prílohy:

IMG_20250224_211930.jpg
IMG_20250224_211930.jpg 75.5 KiB thumb_up0thumb_down

25.02.2025 - 09:09:02
00
ja by som to dal vymenit, uz len pre ten pocit, aj ked na hradzi to moze vydrzat virtualne vecne ...
25.02.2025 - 09:16:56
00
dodo58 Pokial nevidis na spici zavit, tak sa odlupil iba vrch a nicomu to nevadi. Zavit v nipli nezacina hned od konca.
25.02.2025 - 09:39:29
06
Ano viem, zavit nevidim, spic drzi pevne na svojom mieste. Podla vsetkeho sa urvala hlavicka, co myslim moze byt z dovodu, ze spic je moc kratky a je moc utiahnuty/napnuty, co sposobilo tlak na hlavicku a ta sa urvala. Ale su to tovarenske kolesa, ziadna zakazkova stavba, tak mi to prislo divne, no stat sa moze, vadny kus (nipel). Len dodam, ze je to predne koleso, neskacem na tom, ani nejazdim bikeparky (zatial :D).
25.02.2025 - 09:44:24
01
Hlavicka niplu je ta cast schovana v rafiku, viz obrazok na konci https://www.sheldonbrown.com/spoke-length.html#errors , ta sa asi neurvala. Zakazkove a tovarenske kolesa su zostavene rovnako, riziko pre podobne defekty vidim skor pri tovarenskom, resp. strojovom zapletani. To ze nipplu upadla suknicka imho nemoze byt sposobene dlzkou spicu ani jeho napnutim. Pokial netrci zavit da sa to bezpecne jazdit, ale vymena pre sikovneho servisaka nie je problem, da sa to spravit aj bez odstrojenia kolesa od pasky, cez ventikovy otvor [ toto mam len nacitane a este som to nikdy realne nerobil ].
25.02.2025 - 10:02:31
01
podarilo sa uz niekomu zlomit UDH patku?
vzdy som nosil nahradnu, vzdy to bola len taka placka. no tvar UDH ma irituje, zle sa bali kamkolvek. nasilu ju nosim, no rozmyslam ze ju necham doma.
25.02.2025 - 11:21:16
10
da sa to, ale robil som to dvakrat… prvy a posledny! Dobru polhodku som hladal nipel, aby som ho dal na miesto. Potom som zacal pouzivat Nextie pasky do rafika a problemi s paskou sa skoncili. Je to aj kusok ekologickejsie, kedze pasku nemusim preliepat.

Ten nipel je odrezany od nejakeho kamena mozno.

ivast napísal:
Hlavicka niplu je ta cast schovana v rafiku, viz obrazok na konci https://www.sheldonbrown.com/spoke-length.html#errors , ta sa asi neurvala. Zakazkove a tovarenske kolesa su zostavene rovnako, riziko pre podobne defekty vidim skor pri tovarenskom, resp. strojovom zapletani. To ze nipplu upadla suknicka imho nemoze byt sposobene dlzkou spicu ani jeho napnutim. Pokial netrci zavit da sa to bezpecne jazdit, ale vymena pre sikovneho servisaka nie je problem, da sa to spravit aj bez odstrojenia kolesa od pasky, cez ventikovy otvor [ toto mam len nacitane a este som to nikdy realne nerobil ].
25.02.2025 - 11:37:12
00
Gusto0 napísal:
vzdy som nosil nahradnu, vzdy to bola len taka placka. no tvar UDH ma irituje, zle sa bali kamkolvek. nasilu ju nosim, no rozmyslam ze ju necham doma.

UDH sa ti skôr mierne pootočí po riadnom náraze..na trase to neopravíš, lebo je tam dosť vysoký uťahovací moment. Potom doma, keď to ideš skúsiť povoliť, tak sa mi skutku podarilo zalomiť vnútri. Inak pomerne odolný úchyt.
25.02.2025 - 11:46:57
01
Tecka napísal:
da sa to, ale robil som to dvakrat… prvy a posledny! Dobru polhodku som hladal nipel, aby som ho dal na miesto. Potom som zacal pouzivat Nextie pasky do rafika a problemi s paskou sa skoncili. Je to aj kusok ekologickejsie, kedze pasku nemusim preliepat.

Ten nipel je odrezany od nejakeho kamena mozno.
Isteze sa to da aj iba dvakrat, ja mam vsak celkom detailnu predstavu ako sa to da urobit bezbolestne a pomerne rychlo, zaklad je nehrkat nipple v dutine ale potiahnut ich na vlakne. A tiez som sa zatial nedostal k realizacii pretoze som objavil opakovatelne pasky 4bliss...
25.02.2025 - 11:54:43
00
Gusto0 napísal:

Ahoj my sme v partii mali tuším jednu no už 3x sa stalo že sa "roztrhla" pri montáži do rámu. Je tam 25nm moment, na momentaku 18-20nm a aj tak sa roztrhla.. bavím sa o bežnej sram UDH.. či sa to stáva aj u iných kvalitnejších neviem,
25.02.2025 - 12:46:14
01
ako pises, tieto "opakovatelne" pasky treba pouzivat.

https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/rafiky/pasky-do-rafiku/newmen-tubeless-29-bezdusove-pasky-do-rafika-p126875.html

s tym lankom/vlaknom je to dobry napad.

ivast napísal:
Isteze sa to da aj iba dvakrat, ja mam vsak celkom detailnu predstavu ako sa to da urobit bezbolestne a pomerne rychlo, zaklad je nehrkat nipple v dutine ale potiahnut ich na vlakne. A tiez som sa zatial nedostal k realizacii pretoze som objavil opakovatelne pasky 4bliss...
25.02.2025 - 13:04:27
00
palleper napísal:
Ahoj my sme v partii mali tuším jednu no už 3x sa stalo že sa "roztrhla" pri montáži do rámu. Je tam 25nm moment, na momentaku 18-20nm a aj tak sa roztrhla.. bavím sa o bežnej sram UDH.. či sa to stáva aj u iných kvalitnejších neviem,

podobne sa stalo aj mne, utahovaci moment 25Nm a uz pri 15Nm sa pretorhol zavit
25.02.2025 - 13:16:49
00
Z webu
Čo sa stane ak je koleso v blízkosti výfuku
zhumor.sk
25.02.2025 - 16:43:51
012

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up