... a potom len pochopis a ocenis ako chuti pivo, po X litroch vypiteho sajrajtu pocas preteku

ešteže moc nepretekám. :twisted:
09.07.2008 - 14:57:23
00

Kŕč som nemal ani nepamatám. Okrem smiechového. Svaly uvolnené. Ako som už písal, myslím, že to je niečo inšie. Zajtra podám správu. A aj vyúčtovanie. Jedine, že by si mi poslala foto a CV cez ss a zvážim, či sa neodovzdám do tvojich nežných ručičiek. Bo ten môj felčiar je síce dobrý, ale je to chlap. :wink:
p.s.: magnum P10-12, výroba hurbanovo, šariš... 0,5l cca 25,-skk pijem pravidelne. :twisted:

Myslím, že moje nežné ručičky aj s fotom by ťa až tak veľmi nepotešili,snáď pre desiatili rokmi, takže zotrvaj Ty radšej pri tom Tvojom felčiarovi.A s tým P10-12 tiež opatrne, aby si neskončil na inom oddelení. Samozrejme všetko s mierou.Ale podĺa reakcií vidíš, že si v tom nie sám a koľko iných fóristov má nejaký problém. Neviem, či by sme nemali aktivovať zdravotnícke okienko.
A nezabudnúť, že športovci by mali 1-2krát do roka preužívať nejakú tú kĺbnu výživu.
09.07.2008 - 22:01:49
00
aj ja mam jeden problem kazdy den bikujem a momentalne pride mensi kopec a strasna unava.bolest v nohach neviete co pomaha
09.07.2008 - 22:30:40
00

Po telefonickej debate to vyzerá predbežne na cvaknutý nerv pri dajakom rektálnom stavci. (na chvoste :P ) Zajtra na to kukne felčiar.

:shock: zaseknuty nerv?..to pocujem prvy krat..ako sa sa to lieci? :roll:
09.07.2008 - 22:49:09
00
Fajne mi zarachotilo v chrbtici. :twisted:
Obj: na pravom boku blokáda L2/3, na ľavom TH12/L1.
Záver: Viacpočetné funkčné blokády bez známok na perif.
CASH: 600,- :wink:

Vysvetli mi prosim ta o co ide, niejako mi to nie je jasne z toho co si napisal. :?

Ozaj, pisosip ty si neplatis zdravotne poistenie ked musis za vysetrenie platit
09.07.2008 - 22:56:26
00
aj ja mam jeden problem kazdy den bikujem a momentalne pride mensi kopec a strasna unava.bolest v nohach neviete co pomaha

Nejazdit kazdy den...
09.07.2008 - 23:01:58
00

Chýba ti regenerácia... Najlepšie sa regeneruje poležiačky na chrbte, podľa možnosti na rovnej a tvrdej posteli. Nohy musíš mať vyššie ako telo a hlavu (podlož si aspoň tri-štyri vankúše), vtedy sa najlepšie zo svalov vyplavuje laktát. A najhoršia regenerácia je sedenie za počítačom - to máš nohy dole, hlavu hore a laktát ostáva vo svaloch omnoho dlhšiu dobu.
Okrem toho, pri sedení za počítačom sa ti odkrvuje mozog (a čo to znamená nemusím asi vysvetľovať) a krivý chrbtica...
09.07.2008 - 23:59:20
00
:shock: zaseknuty nerv?..to pocujem prvy krat..ako sa sa to lieci?

:roll:Vysvetli mi prosim ta o co ide, niejako mi to nie je jasne z toho co si napisal. Confused

Ozaj, pisosip ty si neplatis zdravotne poistenie ked musis za vysetrenie platit

-no sedavé zamestnanie. :P ochabnuté chrbtové svalstvo nedrží pokope poriadne stavce. A občas nejaký ten stavec skĺzne do nesprávnej polohy. Tým tlačí na medzistavcovú platničku, cez ktorú z miechy vychádzajú nervy. A je to priškripnuté. Liečenie kľudom dlhodobejšie, alebo ti ten stavec niekto znalý nastrelí na správne miesto. Prevencia: šport, správne zaťažovanie chrbta, ranné rozcvičky(napr. pozdrav k slnku, spinálne cviky...) Ja mám navyše predpoklady. V 1.triede na ZŠ som hodil rybičku pod auto. Okrem iného dolámaná noha, ktorá je o cca 1, 5cm dlhšia ako druhá. Takže tak.
Poistenie platím, ale daktorí doktori sú private a cashuješ. 8)

EDIT: Vysvetlil som to úplne laicky. A ešte dodatok. "Vyskočenie stavca" sa občas zadarí aj pri jemnom ofúknutí chrbta studeným vzduchom počas námahy. Takže vždy nosím aspoň malý batoh, aby to bolo kryté.
10.07.2008 - 08:30:59
00
:shock: zaseknuty nerv?..to pocujem prvy krat..ako sa sa to lieci? :roll:

duracer, skus niekedy inu ako misionarsku polohu... mozno to tiez zazijes... (tu polohu ti prajem, tu bolest nie) :twisted:
10.07.2008 - 10:52:14
00
[quote=""]

. Neviem, či by sme nemali aktivovať zdravotnícke okienko.

Alenka zaloz,urcite bude natresk.. :wink:
10.07.2008 - 10:54:31
00
duracer, skus niekedy inu ako misionarsku polohu... mozno to tiez zazijes... (tu polohu ti prajem, tu bolest nie) :twisted:

tomu sa hovorí životná skúsenosť. :P
áno aj pri tomto "športe" sa to môže pritrafiť.
10.07.2008 - 11:07:24
00

tomu sa hovorí životná skúsenosť. :P
áno aj pri tomto "športe" sa to môže pritrafiť.

Hej :?: :roll: :lol:
10.07.2008 - 12:53:54
00
...takze ty mas piso zaseknuty nerv? A ako resp. cim ti diagnostikoval lekar? A co znamenaju tieto cisla L2/3, na ľavom TH12/L1. A uz mas nahodeny stavec v spravnej polohe :roll:
10.07.2008 - 18:37:34
00
(tu polohu ti prajem, tu bolest nie) :twisted:

...neskoro, mam totiz podobny problem ako piso :cry:
10.07.2008 - 18:38:54
00
...takze ty mas piso zaseknuty nerv? A ako resp. cim ti diagnostikoval lekar? A co znamenaju tieto cisla L2/3, na ľavom TH12/L1. A uz mas nahodeny stavec v spravnej polohe :roll:

Ono tých príčin môže byť viac. Ja obvykle vyskočený stavec diagnostikujem sám, lebo to už poznám. Teraz to boli iné stavce ako obvykle, takže som bol v pomykove. :lol: Čo znamenajú tie čísla netuším. Asi sú to označenia jednotlivých stavcov. Ak máš s tým problémy, treba nájsť dobrého ortopéda. Ja som chodieval k úžasnému doktorovi, ktorý vedel nielen naprávačky, ale vyznal sa aj v akupunktúre. Fakt borec. Len už mu ťahá na 80. tak pomaly končí. Teraz chodím ku Filipskému (keď si pamatáš z histórie slovenského skialpinizmu bratov Filipských, tak to je jeden z nich). Jednak je ortopéd, ale vie aj veľa o športovej medicíne.
-stavce napravil, ale noha ešte pobolieva. Ono to chvíľu trvá, keď podráždiš nerva. A možno je tam aj iná príčina. Uvidím o týždeň.

Ma dnes po dudovom príspevku napadol nový výrok pre zvýraznenie rozdielneho veku.
"Hej mladý, ty si ešte káčera za sebou ťahal, keď mne už pri kefovačke stavce vyskakovali." :P :roll: :lol:
10.07.2008 - 20:30:00
00
keyboard_arrow_up