Po porvom úraze kolena mi doktor predpísal ten Condrosulf a vtedy mi to dosť pomohlo. Ale spravil som chybu, že som nešiel k doktorovi hneď, ale až po dlhšom čase. Stále som myslel, že sa to nejak samo dá do poriadku a navyše som chodil na brigádu, tak som chcel niečo aj zarobiť. Ale asi po mesiaci užívania sa mi koleno dalo skoro úplne do poriadku.
Momentálne v ňom ale občas puká a častejšie vŕzga, tak by sa mi možno hodili nejaké lieky a časom hádam aj nejaká chirurgická oprava.
21.05.2009 - 15:38:19
00
...neskúsiš magnézium a masáž? Mne pomohlo...



masáže som skúšal... a nie raz no vždy sa to vracia...
magnézium som zatial neskúšal... pomôže???
22.05.2009 - 19:22:32
00
Poobede sem hodím porovnanie preparátov kĺbnej výživy, cenové, aj podľa účinných látok a skúsime vyselektovať ten najvhodnejší.
Nie zlý nápad :idea:Teraz žeriem MOBIL PLUS. Nechám si poradiť od odborníka - pardón "ODBORNÍČKY":wink:
22.05.2009 - 20:11:55
00
Mne dnes taká milá teta v lekárni odporúčala altermed mobilin dajake zelené trojbalenie 3x90 tabliet ...
nebolo to najlacnejšie tak som zvedavý...
22.05.2009 - 20:18:08
00
Testujeme - ani v lekárni nevedia čo je dobré alebo nepovedia a poradia to najdrahšie alebo čoho majú najviac v sklade :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
22.05.2009 - 20:23:22
00
Ja som zástanca skôr takých gazdovských riešení v dobrom slova zmysle. Vždy keď mám žrať nejaké tabletky, tak sa zamýšľam nad tým ako daný problém riešili chudáci ľudia nejakých nepodstatných 10000 rokov až kým nevymysleli tabletku. Napríklad proti nedostaku vitamínu B pravidelne užívam pivo. :!: Ale vážne. Dávam tu jedno z možných nelekárskych riešení. Nevyskúšané osobne, ale vcelku logické. A mať dané problémy, skúsil by som.

Další oblastí kde nám lékaři dluží informace, je operativní léčení kloubů. V roce 1993 zveřejnila Harvardská universita ve spolupráci s tamní vojenskou nemocnicí výsledky experimentu týkajícího se léčení zánětu kloubů Při tomto experimentu byla vybrána skupina lidí, kteří nevykazovali žádný pokrok při tradiční léčbě. Tato tradiční léčba se sestávala z injekcí, podávání kortizonu, pregnizonu, podávání léčiv a fyzikální terapie s jediným výsledkem : nutná operativní výměna kloubů. Lékař pověřený vedením experimentu shromáždil pacienty a oznámil jim, že vojenská nemocnice hledá dobrovolníky, kteří by byli ochotni snášet bolesti po dalších maximálně devadesát dnů a byli by ochotni podrobit se novému druhu léčby. K tomuto pokusu se přihlásilo 29 dobrovolníků a léčba spočívala v podávání lžíce sušených kuřecích chrupavek každé ráno spolu se snídaní. Podle této zprávy zánět a bolesti ustoupily po deseti dnech a po třech měsících došlo k úplnému obnovení funkce kloubů.

Inak ten problém, ktorý som tu riešil, pri založení tohto threadu, sa už takmer istotne dá diagnostikovať ako jedna posratá krčová žila na lýtku. Bolesti sú stále nevýrazne tupé a otravujúce. Ale už sa lokalizujú na konkrétne miesto. Cez leto jej (tej žile) skúsim dohovoriť. Zatiaľ ma oslovili najviac pijavice. Zháňam info. Ak o tejto liečbe niečo viete, posuňte. Díky.
22.05.2009 - 21:11:17
00
A ešte prosba na Alenku.
Keď budeš mať čas, prečítaj si prosím ťa toto:
http://mineraly.websk.net/clanok.rtf
A napíš mi prosím ťa tvoj pohľad na danú vec. Možno sú v tom článku nepodložené testy, ale celkom sa s ním stotožňujem.
Vopred vďaka.
22.05.2009 - 21:37:59
00
A ešte prosba na Alenku.
Keď budeš mať čas, prečítaj si prosím ťa toto:
http://mineraly.websk.net/clanok.rtf
A napíš mi prosím ťa tvoj pohľad na danú vec. Možno sú v tom článku nepodložené testy, ale celkom sa s ním stotožňujem.
Vopred vďaka.


zaujimavy clanok ale kde zohnať tie koloidné minerály...lebo pit vodu spod Himalaji to asi neni schodne riesenie... :mrgreen:
22.05.2009 - 22:17:45
00
zaujimavy clanok ale kde zohnať tie koloidné minerály...lebo pit vodu spod Himalaji to asi neni schodne riesenie... :mrgreen:

brat google poradí aj v slovenčine. :wink:
http://www.google.sk/search?rlz=1C1GGLS_skSK326SK327&aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=koloidné+minerály
22.05.2009 - 22:45:52
00
moja skusenost so zapalom kolena:

mal som zapal na tom istom kolene 2x. Prvy krat to bolo evidentne z toho, ze mi koleno zachladlo na biku, viem aj kedy. Zato druhy krat sa mi to prejavilo v podstate z vecera do rana a nebol som si vedomy toho, ze by mi niekde koleno zachladlo alebo nieco podobne (odkedy som mal prvy zapal tak som si daval pozor na chlad) ani daka zataz. Pri hladani priciny, ze preco sa mi to koleno zapalilo mi bolo zistene lozisko streptokoka v mandliach. Doktorka odporucila kuru penicilinom (par mesiacov), ze ci pomoze. Sestra mala to iste (streptokok v mandliach) a jej to pomohlo, bohuzial mne nie. Bolo mi odporucene vybratie mandli preto, ze boli uz tak znicene, ze neplnili ziadnu funkciu aku plnit maju akurat teda ten streptokok sa tam drzal. Streptokok vraj sposobuje zapaly klbov (cize pravdepodobne mal prsty aj v tom kolene) a co je horsie vraj ked sa s tym nic nerobi dokaze sposobit zapaly osrdcovnika a inych organov ktorych zapaly by nemusela byt sranda. Keby som si ten zapal liecil sam doma bez doktora mozno by sa na streptokoka neprislo a mohlo by to byt v buducnosti neprijemne. Aj tato moja skusenost ma utvrdila v nazore, ze "tradicna" medicina sice moze vo vela pripadoch pomoct ale nemusi odhalit pravu pricinu problemu ktora moze mat pri nelieceni horsie nasledky.

a neviem ci spoliehat sa na to a porovnavat sa s ludmi spred x rokov kedy neboli lieciva v takom rozsahu ako su teraz je najstastnejsie (dokonca by som niekedy povedal, ze to je az naivne) nakolko zivotny styl bol diametralne odlisny a ked si to chceme zobrat statisticky tak ludia umierali daleko skor a zomieralo sa aj na choroby, ktore dnes povazujeme za uplnu banalitu.

tiez nie som zastanca (s prepacenim) zrania tabletiek na kazde zakaslanie ale treba to brat aj z druheho uhla pohladu
22.05.2009 - 23:22:26
00
Jasné že vždy ľudová medicína nezaberie a treba naozaj navštíviť profi lekára. ale skúmať staré postupy nie je nikdy na škodu.
23.05.2009 - 00:15:32
00
No môj ty kkt prežalostný:

Při vysokém krevním tlaku vám lékař zakáže sůl a mléčné výrobky, protože mléko obsahuje vápník. Před nedávnem se uskutečnil experiment s 10 000 dobrovolníky v ceně 35 milionů vašich daňových dolarů. Tato skupina byla rozdělena na dvě podskupiny po 5 000 lidech. Lidé v první podskupině se vzdali veškerých léčiv a přešli na dietu s nízkým obsahem soli. Ve druhé podskupině zvýšili lidem denní doporučenou dávku vápníku na dvojnásobek.

Čo má spoločné SOĽ a VÁPNIK? NaCl (fakticky čistý) a Ca(2+) viazaný akokoľvek?
Prvá a druhá skupina tohoto akože pokusu sú absolútne nesúvisiace veci... jedni boli uvedení do hyponatrémie a hypochlorinémie, druhí do hyperkalcémie... a celé je to kravina až v riti štípe...

“Helical Bacter Polari” :shock: ty môj kkt prežalostný !!! Helicobacter pylori
"Léčba je vlastně velmi jednoduchá a spočívá v podávání minerálu vizmutu spolu s antibiotikem tetracyklin." - a budete mať fasa zúbky ak sa budete ttcčkom cpať a o toxicite bizmutu by sme tiež vedeli niečo povedať. Ale áno - ak vám zistia helicobactera, vedia sa ho zbaviť (za predpokladu že ste si nevypestovali rezistentného).

Propagácia podávania Se a B ... akože OK, sú to mikrostopové prvky s presnou úlohou, ktorú dobre poznáme, ale čo sa nedá poznať, je, aký máte kto jeho prívod. Stravou, vodou. A verte tomu, že sa nimi nechcete predávkovať... dobrú chuť: http://www.annals.org/cgi/content/full/0000605-200806170-00228v1 (alebo dovi dopo...) wiki to zhŕňa celkom dobre: http://en.wikipedia.org/wiki/Selenium

K tomu vanádu by som toho mohol špeciálne dosť dodať - kto máte Web of Knowledge buchnite si moje meno (vyhľadajte si článok v PDF čo som sem postol kedysi na Alenkinu otázku čo robím :D) a zistíte chémiou hlavne ktorého prvku sa zaoberám. V má isté inzulínmimetické účinky, sú dokonca aj preparáty v klinickom overovaní, ale vždy!!! jedine u tzv. stareckého diabetu, u DM I. typu si môžete tak akurát viete čo. Inzulín pichať :D

To s tými anorganickými/chelátovanými/koloidnými minerálmi je absolútna a prachsprostá blbosť a kritický level zjednodušenia. Práve iónové látky, ktoré by podľa zmrda, čo to písal, boli v tej prvej skupine, sú samozrejme najlepšie resorbovateľné. Má to ale svoje svojské zvláštnosti, skúste vypiť šaraticu a budete dôkladne poučení o resorpcii (malej) Mg(2+) z hrubého čreva. On the other side, z drvivej väčšiny významných chelátov nevyrazíte centrálny atóm tak ľahko, za všetky by som spomenul oxaláty (kyselina oxálová = šťavelová) vápenaté, významnú to zložku niektorých ľadvinových a tuším aj žlčníkových kameňov. No a koloidika... to by bola tak diskusia na 2 h, kde by ste sa napr. dozvedeli, že náboj povrchu častíc závisí na pH, že makroskopický systém ako je črevná stena musí byť v zásade elektroneutrálny, aj keď občas trochu inak je to na miestach, kde sa koná nejaký transport, etc. etc.
23.05.2009 - 03:49:22
00
Tak tulenik:
1. tiež opatrne narábam s verejne dostupnými dokumentami tohto typu, ktoré sú vo vačšine prípadov marketingom na nezmysel.
2. pre mňa najpodstatnejší údaj celého článku je priemerný vek obyvateľstva vs. priemerný vek doktorov.
3. Pýtal som sa Alenky, nie teba. Ale aj tak díky za názor.
4. Prehrávaš u mňa už dlhšie na body v argumentácii založenej čiste na základe súčasných poznatkov. Ja prisámbohu verím viac v logiku veci, hoci ju nemôžem rozrezať, premerať a dokázať na základe dnešných poznatkov, ako v tvoje maximálne akademické zdôvodnenie čohokoľvek. Už sme tu o takých veciach debatovali.Nejdem uvádzať príklady, ale verím si, že pri osobnej debate by som ti vedel dodať príklady, ktoré nevieš akademicky vysvetliť a zažívaš ich aj ty. Dúfam,že ideš na Poráč. To bude iná dišputa. :wink:
5. Zopakujem moje presvedčenie, že tvoj čiste akademický prístup brzdí tvoj skutočný rozvoj ako vedca, ale aj ako lepšieho človeka.
6. A pri medzivrstvách bunkových stien by som ti tiež vedel povedať o energetických poliach, ktoré dnešná veda ešte nepozná. Je možné, že je to kravina, ale tú kravinu vymyslel vedec a pripadá mi dosť logická.

Peace
23.05.2009 - 15:42:33
00
Piso, ty si skrátka ten typ, čo potrebuje niečomu veriť :D
24.05.2009 - 13:06:09
00
Takže môj názor na tento článok?
Možno nie je správny, len som si trošku dávala do kopy súvislosti a uplatnila sedlácky rozum a vyšlo mi z toho toto.
Tento článok je písaný pomerne laickou formou, na to že ho písal lekár- odborník. Nie je určený odbornej, ale jednoznačne laickej verejnosti.No a nemôžem sa ubrániť pocitu, že tej verejnosti je podložený len za účelom lobingu a marketingu, hoci tá prapodstata je tam dosť slušne zakamuflovaná.
Existuje totiž na farmaceutickom trhu jeden produkt- KOLOIDNÉ MINERÁLY, samozrejme drahé ako šlak. Už som sa s tým stretla a sem- tam to vypytujú ľudia. Teraz po tomto článku mi je jasné, na akom základe to tí pacienti pýtajú. No a o toto ide. Aby sa predával produkt. A keď je šikovne nastavený marketing........
24.05.2009 - 20:28:44
00
keyboard_arrow_up