cokupit my na chate nemáme elekriku vôbec, ale doniesť kanister s benzínom nebol problém. Nie každý má oblúbu chodiť po nákupných centrách a hľadať volné nabíjačky. Ani na sídlisku nabíjať, ani na chate. https://www.autoviny.sk/reportaze/123287/problemom-nie-su-elektromobily-ale-infrastruktura-na-rychlonabijacke-dnes-mozete-stvrdnut-az-5-hodin
Skončí nám doba, keď nám sused na ceste dal trochu benzínu do prázdneho auta.
Mňa nezaujíma, že za 10 rokov bude možno viac nabíjačiek. Momentálne niesu, tak načo kupovať také ev.

Akumulátorovu doťahovačku som tiež prerobil na sieť, lebo som nezniesol neustále vymienať baterky. To by som potreboval 5 takých bateriek. A neustále nabíjať.

Slovač chodí do nemecka aj pracovať, nie len autá odtiaľ kupovať. Pri tých cenách elektromobilov sa im ani nečudujem.


Naposledy upravil Hosť dňa 11.05.2022 - 15:07:42, celkovo upravené 1 krát.

11.05.2022 - 14:54:14
00
Hosť napísal:
Na facebooku má firma predávajúca elektromobily zamestnanca, ktorý sa 24h denne snaží vyvrátiť každú kritiku, aj na čisté fakty. Jeden raz sa do svojich lží úplne zamotal. Mňa nezaujíma čo bude o 100 rokov. Keď to bude, kúpim. Zatiaľ tie so spalovákmi elektromobily prehrávaju. Ľudia chcú jazdiť a ekologia im je ukradnutá. Nie každy je ako Greta


1. nikomu neradím aby si to kupil, len ma štve ked sa dookola recykluju davno vyvratene nezmysli.
2. pre 90% ľudí má elektromobil lepší use case ako spalovak, len ho odmieta už len z princípu lebo sa boji všetkého nového alebo si prečital nejaku debilinu na internete.
3. Ľudia chcú jazdiť a ekologia im je ukradnutá presne preto EV vyhrá až sa zrovna cena a odhodia predsudky

-instantná reakcia na "plyn", presná davkovatelnost neporovnatelna so spalovakom.. kto to neskusil nevie
-výborne jazdne vlastnosti vďaka nízkemu ťažisku,
-2v1 - auto s výkonom super športu so spotrebou malých áut
-jedno z najbezpečnejších áut (model3)nie len vďaka asistenčným službám ale aj vďaka nízkemu ťažisku
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/487348-tesla-3-je-najbezpecnejsie-auto-planety-tvrdi-po-crashtestoch-nhtsa/
-oveľa menšie prevádzkové náklady, či už "pohonne hmoty" ale tak isto servis.
v skratke lepšie auto za menej peňazí do 5r realita

Zatiaľ tie so spaľovacím elektromobily prehrávaju.
v EU je medziročný rast 40%, v Nemecku je každé 3 predane auto plugin.
Celosvetove predaje sa v roku 2021 zdvojnásobili (k 9%) To len Slovaci a Češi sú čo sa týka elektromobily najskeptickejšie národy asi na svete.
https://www.teslamagazin.sk/predaje-elektromobily-europa-9-2021/?fbclid=IwAR1Fqvbctgt9DsNkf-nYcFEzi8q3oQjQ7nnVo78sEg93Xg2774_Uo-G7DEg

Tesla v 2019 predala 367tisíc áut
2021 to už bolo 936tisíc
tento rok to bude k 1.5 miliona, pri aute ktorého priemerná cena je cez 60tisíc, má vypredanú produkciu do konca roka a ver tomu že 2023 bude mat target k 2,5mil áut.

u Porshe prebieha "kaniblaizácia" za minulý rok predali viac Taycanov ako 911
https://insideevs.com/news/560398/porsche-taycan-outsold-911-2021/

u Audi sa to stane s etronom najbližšie mesiace ak ich budu stihat vyrabat

takže asi tak

Prílohy:

sdsadsasss.png
sdsadsasss.png 27.33 KiB thumb_up0thumb_down

11.05.2022 - 15:06:44
11
Pokiaľ si nedokážem nabiť auto doma, alebo v cieľy dojazdu, odbočovať niekde 20km kvôli nabíjaniu, ak bude verejná nabíjačka voľná stráviť tým hodinu a dať za auto 20 000, načo vôbec o ňom uvažovať.
Pred 100 rokmi bolo nabíjačiek toľko ako elektromobilov a ľudia neviedli tak uponáhľaný život. Nad spalovákmi vyhrali, len kvôli ich neduhom. Spalovacie auto prešlo človeka, ktorý ho chcel naštartovať kľukou a nejazdili také dlhé trasy ako dnes. S vynájdením štartovania elektromotorom sa dostali do zabudnutia.
Každy nežije mestský život, každy nemá dostupnú možnosť pohodlne nabíjať a kupovať tak drahé auto, aby na 100% využil jeho výhody a vrátilo mu to, do čoho investoval. V meste je lepší bicykel.
11.05.2022 - 15:30:38
00
Hosť napísal:
.

Zle nad tým uvažuješ a opakuješ furt tie iste veci ktore som ti už niekolko krat vysvetlil. Čísla hovoria jasne, o par rokov to uvidis aj sam v tvojom okolí. (a nebude to 15r. :lol: )
Už mi došla trpezlivost, pekny den
11.05.2022 - 15:48:51
00
Stevo tipujem ze nemas ani na obraz od Picassa. Chodis na diskusie presviedcat ludi o tom, ze Picassove obrazy su blbost, lebo ty si ho na chate nemas kde zavestit? Robis to iste v diskusiach o lietadlach a lodiach? Asi nie, vsak.

Tak porozmyslaj preco to pri elektromobiloch robis...
Pretoze sa bojis, ze si ho nebudes moct kvoli ich terajsej cene dovolit. Ok boj sa, ale zbytocne sa tym strachom snazis infikovat aj vsetkych naokolo.
Aj pocitace a mobily si nasinec na zaciatku nemohol dovolit. A pozri sa okolo seba dnes.
Svet nekonci za plotom tvojej chaty. Presne naopak, svet tam len zacina a tie inovacie na tvoju chatu pridu az o x rokov. Tak cakaj a v ramci ochrany svojho zdravia sa ich neboj. Je to uplne zbytocne.
11.05.2022 - 15:56:46
01
cokupit strach? Iba uvažovanie že je to ako mrtvemu zimník. Nikdy som nepomyslel dať na chatu elektrinu. Kto by tam ťahal 15km do lesa trafostanicu pre 5 chatiek. Rôznu elektroniku ospevovali už dlho a moc sa neposunula. Veštec asi niesi.
11.05.2022 - 16:25:25
00
Ľudia neradi menia svoje zvyklosti a na nové technológie si zvykajú postupne. Tak ako sa zvyšovalo vlastníctvo PC alebo mobilov postupne, tak to bude aj pri elektromobiloch. V súčasnosti však ich ceny rastú pre problémy v zásobovaní, takže to nie je téma ani pre väčšinu Slovákov.
11.05.2022 - 16:50:36
01
bicycletour Ani nie tak meniť zvyklosti, ako skôr dať človeku pod nos novinku, s prínosom pohodlia. Vlastníctvo PC, nie je dobré prirovnanie. Technologické novinky som vyskúšal rôzne a nenadchli ma. Nie všetko sa uchytí, ako v prípade MMS, alebo videohovoru. Od platní som preskočil rovno na usb, pásky a cd, bol krok naspäť. Mať 2800sk výplatu a kúpiť hudobné CD za 690sk, alebo program za 1800sk bolo nemysliteľné. Tak sa napalovalo od kamarátov, ktorí mali na výške pristup k pc.

Človek je pohodlný tvor, lenivý sa učiť zložité veci a zložito ich využívať, všetko chce na jeden klik a čo najrýchlejšie. Marketing musí nastaviť ceny na finančný prijem vačšiny chudobného obyvatelstva. Inak to bude pre horných 10 000. XPčka mal skoro každy pirátske. Nie každy je ochotný dávať nejakým internetovým stránkam 3číslie bankovej karty, veľké množstvo ľudí ani nevie na čo je čip v občianskom preukaze, ani že majú nejakú elektronickú schránku. Takáto skupina ľudí je totálne ostrihnutá od nových technológií vyžadujúcich online platby, ako aj zdieľane bicykle pre dôchodcov, kedže nemáju mobil s čítačkou QR kódov. Je jedno že im to vnuk zaregistruje. Nemajú ani takú motoriku ovládať dotykový telefón. Čipovú kartu v autobuse síce vedia priložiť už 10 rokov, ale aj tak často zmätkujú a riešiť to musí vodič.

Technologia musí priniesť pohodlie, inak, to človeka nenadchne. Ak na nej niekto nájde zlú vlastnosť, ohrnie nosom a kúpi ju, až to páni inžieniri, alebo marketing vyriešia.
11.05.2022 - 17:23:02
00
A potom clovek vytiahne paty zo zaostalych gubernii a zisti ze su krajiny kde si 70r babky precipovavaju ebiky svojim iphonom, a vsetko si to dobijaju z baterky svojho e-auta zatial co im solar na baraku pohana tepelne cerpadlo. A veceru objednanu cez uber si postnu na instagram. (Ano, troska zvelicene, ale nie moc)
11.05.2022 - 17:54:13
00
A potom je skupina málo opatrných a miznú im peniaze z účtov, ked všelikde zadávajú svoje údaje. Stránka polície na to neustále upozorňuje. Prvoradé je pohodlie. Aby človek prešiel na modernú technologiu a zapáčila sa mu, musí mať na ňu peniaze. V tých štátoch sú iné prijmy. Potom je aj skupina, ktorá kupuje každú novinku, kritizuje, že ten model sa nepodaril a odporúča počkať na novší.
Keď nemá dôchodkyňa na lieky, o iphone ani neuvažuje a nemá sa to kde naučiť.
11.05.2022 - 18:15:37
00
Ano lordstvo, este nejake priania mate?
11.05.2022 - 18:36:10
00
stanos4 napísal:
Ano lordstvo, este nejake priania mate?

Nie, stevo našiel problém v každom riešení. Posledný nech zhasne.
11.05.2022 - 19:23:24
02
zhasnete sami :D keby ste neverklikovali dokola len reklamné kecy ako vysvetlenie ako je všetko jednoduché ale zobrali si kalkulačku tak zistíte že ozaj neni všetko tak ružové :)
ono áno všetko je technologicky možné vyriešiť, ale nie v horizonte "zajtra" a už vôbec že "dnes"
choďte chlapci do kuchyne, napojte si predlžovačku na jednu zásuvku, napojte tam chladničku, umývačku, varnú dosku, mikrovlnku, rýchlovarnú kanvicu a zapnite.. a presne toto sa stane na sídlisku či elektromobilovej ulici :) a aj to sa bavíme o pomalom nabíjaní z 230, žiadne wall boxy či nebodaj 380
a tie rýchlonabíjačky vonku tiež nie sú istým riešením, tam je rovnako obmedzená kapacita koľko áut a ako rýchlo sa tam môže vystriedať.. keď dojde "kolóna" x áut, tak od y-tého auta už rýchlonabíjanie nebude ale len štandardné zo siete

ale čo si budeme, nastane podobná situácia ako vlani na dajakej slovnaftke či kde to bolo, kde dali dajakú akciu na palivo.. alebo teraz slováci v maďarsku :) akurát na čerpačke teraz postojíš 30-40min a máš natankované na 1000km.. a keď sa vychlemce zásobník na pumpe tak majú vodiči smolu :) spaľováky majú skoro rovnaké problémy, akurát rozšírenejšiu sieť, tým sa to eliminuje.. a tu sa vraciame k jezusovi, že o 15 rokov keď to bude pohodlné môžme sa o tom pobaviť zas :)
12.05.2022 - 08:16:40
03
Slovak, najvacsi odbornik na vsetko, hlavne na vymyslanie vyhovoriek preco NIE. Zatial co cely svet vymysla, ako ANO. Futbal. Hokej, vojna, pandemia, energetika, elektromobilita. Slovak to bravurne vsetko ovlada. Utekaj to povedat do EU, USA, Ciny, lebo vsetci su blbci, len slovak vie, ako sa nic neda.

Mimochodom presne si popisal, v com je hlavny rozdiel a vyhoda nabijania elektromobilu oproti ropaku. V tom ze ziadnu siet cerpaciek nepotrebujes. EV nabijes vsade kde je elektrika = vsade, alebo kde svieti slnko = vsade. A mozes to robit vtedy, ked je ta elektrika najlacnejsia (svieti, nocny prud), pripadne ked to je najvhodnejsie z pohladu zatazenia siete. Ale jasne chapem ze to uz je nad mozgovu kapacitu odbornikov na vsetko, pre ktorych je vrchol vyvoja trafit na cerpacku. Gratulujem.

PS: keby sme sli naraz na cerpacky, skolabuju. Do banky, skolabuju. Na autobus, skolabuju.
Naproti tomu vasina aut pocas vacsiny dna a noci niekde stoji a hrdzavie. Jazdi minimum casu pocas svojej zivotnosti. Cize sa moze veselo nabijat. Rychlonabijacky budu len pre tych, ktori idu dlhe streky alebo jazdia nonstop. Vidis problemy kde nie su. A to nehovorim o takych vychytavkach ako mas v robotickom vysavaci ci kosacke. Ze sa sam ide nabit. Nepredstavitelne pri aute, vsak...


Naposledy upravil cokupit dňa 12.05.2022 - 09:03:58, celkovo upravené 1 krát.

12.05.2022 - 08:50:32
05
najlacnejší bude nočný prúd zo slnka :)
12.05.2022 - 08:58:48
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up