lol :))) ten predchadzajuci prispevok pod menom stink je moj :))) malo tam byt "to stink" a text "neprehanaj :)" ...
22.12.2005 - 11:39:41
00
prehanaju ceresne s mliekom... to je kruta realita
22.12.2005 - 11:50:08
00
Stink... aky je pomer ludi liecenych na rakovinu pluc k fajciarom? Neporovnavaj neporovnatelne. V akej miere? Ma nejake konkretne cisla/statistiky... Nehovoriac o tom ze ja moju liecbu budem mat davno predplatenu. Platim totiz zdravotne poistenie a v tomto je na mne stat, vzhladom na to ze som nebol PN/v nemocnici... dlhe roky.

Ja sa nesnazim vyhovarat. Ked budem xcet prestat, alebo to bude pre mna drahe alebo to presiahne unosnu hranicu tak prestanem. Ale zatial nechcem, kazdy ma pravo zit svoj zivot po svojom. Tato tema tu nic nevyriesi a ani nezmeni.

Bobo, stink... nevadi ze to nechapes, ludia vela veci nechapu. Vela ich ani nechape aky je rozdiel medzi bikom za 5000 a za 100000. A ani nechapu ako sa neikto moze pachtit 100km na biku ked sa tam da dostat autom... ale to je fuk. Koncim svoje prispevky, lebo to nema vyznam a nic sa nevyriesi. Kludne si postoj par minut niekde pri frekventovanej krizovatke a mas toho v sebe daleko viac.
22.12.2005 - 12:53:21
00
ocko: ja fajciarov neodsudzujem, to by som stratil polovicu kamaratov a komplet rodinu :) len vravim ze im v tomto nerozumiem, hlavne ked sa snazia argumentovat nejakymi nezmyslami...ako sucast zivotneho stylu to berem, ich vec, ine plus v tom nevidim...
22.12.2005 - 15:21:34
00
ocko:nehadzem tu nikoho do jedneho vreca.Ak som ta urazil tak sorry.A s tymi policajtmi je to tu tak ze by neprisli ani keby neviem co.A ten manik co si tam dimi by ma este spicoval ze co si tu dovolujem.
22.12.2005 - 17:10:47
00
ocko: teda ja zasnem. pises kto co nechape (btw same podstatne veci) ale ty sam asi nechapes rozdiel medzi tou frekventovanou krizovatkou a tvojim dobrovolnym nicenim si zdravia. zaujimalo by ma aky hrdina s akymi nazormi budes za par (desiatok?) rokov.
22.12.2005 - 17:54:17
00
krizovatku som pouzil ako nazorny priklad toho ze v ovzdusi ktore dychas je ovela viac inych a horsich sraciek ako moj dym z cigarety. uvidime aky budem hrdina..., len ta snad upozornim ze uz daaavno niesom nastrocny.
23.12.2005 - 12:22:45
00
to si vecsina ludi domysli,ze niesi ,,nastrocny" ked mas nick OCKO... :) neviem kolko 15 rocnych (bôbchä sa nepocita :) ) si hovori Ocko...pokial si niekto mysli,ze fajcenie je prejav slabeho ducha,myli sa!!ano,su aj taky...vela mladych si mysliy,ze ked budu fajcit nieco dokazu.budu lepsi,krajsi,vecsi frajeri...poznam vsak aj vela ludi co fajcia,preto lebo nevedia prestat....a preco nevedia prestat????lebo je to DROGA.ovela horsia droga ako marihuana,kokain....na vsetko toto sa da liecit.a zadara.chod ku doktorovi a povedz mu,ze chces ist na liecenie,lebo si fajciar....ta posle na psychiatriu...cigarety su ta najhorsia droga,lebo je najmasovejsia!!!a peniaze nou ziskane su legalne...a ked to nebodaj chces riesit,kupis si naplaste alebo zuvacky...zase len biznis...pokracovanie tohto mojho prispevku si moze urobit kazdy vo svojej hlave.fajcite si kolko chcete,kym nebudete obtazovat svojim zlozvykom mna,neseria ma to.ale skuste sa zamysliet ci neobtazujete aj ostatnych...
23.12.2005 - 13:11:38
00
to bonecrasher: netýka sa to iba ťeba.citujem----
poznam vsak aj vela ludi co fajcia,preto lebo nevedia prestat....a preco nevedia prestat????lebo je to DROGA---

zamysli sa to je čo za dôvod že nevedia prestať. každý, každý KAŽDÝ začal iba pre image. povedz že nie! nik si nedaql prvýkrát cigu lebo musel, alebo lebo mu to chýbalo. ---alebo preto že nevedel prestať?---- je to ich vina že teraz nevedia prestať, to je len následok niečoho. všetko sa dá. namiesto trochy sebazapretia sa tu chytáte za slovíčko (nie každý a poznám a pod...) a odvádzate samého seba od pointy. prestaň fajčiť - až potom to dokážeš niekomu (hlavne sebe) a môžeš na tú tému točiť koľko chceš. a otom že by fajčiar nemal srať a škodiť nefajčiarovy sa nemusíme ani baviť, máš pravdu. to sú už iné pokazené egoistické slabošské charaktery čo to robia. radšej sa k takýmto témam neozývajte ako by ste sa mali ospravedlňovať a vyhovárať a poukazovať, že je aj horšie. ináč sorry za filozofiu. prajem vám všetkým veľa všetkého dobrého k týmto sviatkom.
23.12.2005 - 13:58:53
00
Už som to raz písal, zopakujem: Keď som mal 17, bol som všestranný športovec na vrchole svojich síl - a začal som fajčiť. Výkonnosť išla rapídne dole - denne 15-20 cigariet. Po rokoch fajčenia som sa zadýchal už pri výstupe do 3. podlažia. Dnes som 5 rokov abstinujúci, verím, že už nefajčiar. Fajčiari sa boja prestať, lebo vraj priberú - somarina. Ja som schudol 12 kíl, v páse mám o 10 cm menej a cítim sa výborne. Prečo? Lebo znova športujem. Najazdím na biku 3 - 4000 km ročne (asi 70% terén), bežkujem, plávam a občas jazdím in-line. Ak nefajčíš, nezačni. Ak si začal, prestaň. Je to ťažké, ale dá sa to. Fajčiari sú pre mňa najviac obťažujúci spoluobčania a je mi ľúto, že som ním bol aj ja.
23.12.2005 - 20:11:49
00
ocko: ta krizovatka je bohuzial nutne zlo, ktore kazdy z nas chiac/nechtiac respektuje a tvoja cigareta je zlo zalozene len na jednom dost blbom napade, ktory nema nic spolocne so zdravym rozumom no ale budiz.

jfab: respekt...
23.12.2005 - 22:46:48
00
Ja to zhrniem tak ze,kazdy clovek si niecim skodi,mozno fajciari si este pridavaju tym ze fajcia.ale podla mna je to skoro prirodzena vec,vzhladom na to ze fajci pomali 2miliardy ludi z celej zemegule.a radsej byt fajciar ktory si skrati zivot o destar rokov ako byt abstinent ktory je nervozny cely zivot ze si nemoze zapalit(hovorim o tych co fajcili a chcu prestat alebo prestali).
24.12.2005 - 14:41:16
00
Dear Ra, neviem ci vies o com pises. Ja mam dostatok rokov skusenosti s fajcenim aj abstinenciou po fajceni. Tiez som rozdaval rozne duchaplnosti o fajceni pokial som si nezacal uvedomovat, ze kopecky, ktore mi nerobili problemy uz ich robia a mnohokrat na tom vrchole si zapalujem napriek tomu, ze sa mi strasne nechcelo. Nervozita z abstinencie trva par mesiacov (komu ako) ale stoji za to.
24.12.2005 - 17:19:09
00
2Jano: Ja som bol tiez na tej horsej strane.Sice iba chvilu (asi tristvrte roka...) takze viem o com hovorim...aj teraz mam niekedy chut ale premozem sa...A aj pitia bolo dakedy dost...a tiez sa drzim (pivo sa nepocita,ze ne?? :) v urcitych veciach maas pravdu (myslim to okolo toho imidzu...) a tiez som zastanca teorie,ze vsetko sa da.ale rozhodne nepovazujem vsetkych fajciarov za slaboduchych...
24.12.2005 - 21:18:23
00
2 Pista:
mas pristup k internetu tak si najdi po kolkych rokoch sa telo zbavi vsetkych toxinou a skodlivyn od fajcenia,je to priblizne 10rokov.a potom aj mozes spokojne povedat ze si abstinent.neboj dost dobre viem o com pisem len ty by si mal asi viacej studovat.
25.12.2005 - 00:17:56
00
keyboard_arrow_up