Nemám na mysli to či si ich odnesieš alebo nie ale spôsob zaobchádzania s nimi. Mrazák som spomenul lebo toto zaobchádzanie mi pasuje presne k mraziakovým rybárom, tiež som bol nejaký ten piatok rybárom a viem svoje. Poľovníkov sa zastávať tiež nejdem ale niekedy je humánnejšia rana do srdca inak premnoženej zveriny ako ťahať diviaka za hák v papuli k posedu a tam ho držať na háku kvôli fotke hore hlavou
..ešte že sú tie ryby nemé, to by bolo hluku pri vode. Čo sa teda o pstruhoch povedať nedá že by boli niekde premnožené.
Pre toto som tento rok už nebral rybársky lístok. Nie som nejaký prepnutý humanista, ale tie udivené a pohoršené pohľady tiežrybárov keď púšťam 30-40cm pstruha, pohľad na zaobchádzanie ostatných s rybami: ťahanie po štrku, vyťahovanie na háčiku hore hrádzou, trhanie trojháku zo žiabrí, nehovoriac že niektorých netankuje keď sa mu krásny potočák ešte hodinu trepe v ruksaku. Raz sa mi dokonca jeden známy chválil dvojitým dnom v taške...vraj ,,platí drahý lístok tak čo´´ nehovoriac o machináciach s násadami na zväze..na toto už nemám nervy. Radšej si na záhrade urobím rybníček a dochovám vlastné pstruhy pre seba a rodinu. Petrov zdar všetkým normálnym rybárom