Tak zda sa, ze si porozumel
Nic osobne, ja by som to mal podobne, len teda mam este starsi ram (XL = 22"/56cm seat tube). Ta
paka extra dlhej sedlovky pri dnesnych XL ramoch s 50cm sedlovou rurou je pri vysokych/dlhonohych teda des a nemyslim tym optiku. Tu mam taku zbierku, pridam tam aj link na tvoje foto.
https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/na-com-jazdia-dlhani-aneb-vhodna-velkost-pre-ludi-okolo-197cm-t33737-75.htmlNazdar, toto je trošku na dlhšiu debatu?.
Ale.v krátkosti, problém je samozrejme aj obchod, keďže XL a podobných rámov sa veľa nepredá... Tu ale situácia vyplýva z iného. My sme s bratom odjakživa jazdili extrémne technické veci, takže sme hľadali maximálne malé
rámy s možnosťou úplného zasunutia sedlovky, tak aby po maximálnom vysunutí zodpovedala veľkosť šliapaniu, ale po zasunutí, bol čo najmenší bike, pre dokonalé manévrovanie... Aj dnes s teleskopkou využívam nielen zdvih teleskopky, ale aj možnosť vysunutia a zasunutia pevnej časti sedlovky. Pretože v strmákoch a "switchbackoch" je to na nezaplatenie... Preto sú aj rámy stavané tak, aby to zniesli, už predseriovku som testoval.... Uznávam však, že chlap nad dva metre už má sakra problém... Ja mám len 191?. Biku zdar ?