Backup telo alebo obmedzeny rozpocet amatera. To ze nejaka super fotka z crop tela sa dostane do NG neznamena ze to je primarny nastroj vsetkych wildlife fotografov. Ked si pozries cim fotia, tak absolutna vacsina profikov pouziva FF.
Mesto: Bratislava Založený: 28.01.2014 Príspevky: 2 695 Bike: Custom Bike
Sa tu slovickarite jeden byvaly bajker co chce byt profesionalny fotografer a dalsi bajker co chce byt profesionalny bajker. Radsej pridaj peknu foto, ne jak ten tvoj vacom ***** na ktorom mas aj prst maznuty
Mesto: Bratislava Založený: 28.01.2014 Príspevky: 2 695 Bike: Custom Bike
To len tak aby som aj tebe priposal nejake to povolanie aby si nezaostaval za profi fotografom moškom ako mi ostatni inak byt profesionalny dochodca v 40 to znie super. Musim ceknut na profesii to by sa mi veru pacilo
Naposledy upravil JAHMANsvk dňa 08.01.2016 - 15:43:14, celkovo upravené 1 krát.
Výhodou cropu (DX) je nie len oveľa nižšia cena ale aj hmotnosť a veľkosť výbavy... ja na svoje fotenie by som napr vyslovene nechcel FF (ani keby som to robil za peniaze, a nie pre radosť ako teraz). A (ako nikoňák si myslím, že) s príchodom D500 FF na telefoto účely skoro úplne stráca zmysel
Sú aj iné faktory. Spomínam si, že istý čas dávali fotografi prednosť 7D (APSC) pred starým 5D (FF) kvôli výrazne lepšiemu a rýchlejšiemu zaostrovaniu. Ten rozdiel bol tak markantný, že niektorí oželeli full frame (ak nechceli vyvaliť veľa peňazí za 1D). A aj veľkosť aparátu hrá rolu.
ja mám aj FF aj DX a na bajk, hory, turistiku, dovolenku beriem iba DX (ľahšie telo, ľahší objektív, menší) a ak nefotím portrét, tak rozdiel medzi FF a DX bežný človek ani nezbadá
ja som kupoval sice dx kedze som som chcel fotit vtakov ale za tie roky som sa k tomu stale nedostal pri tej cene by som ja siahol po d800 namiesto d500. hovorit o tom ze je to vhodnejsie na to a to je len o tom ake ma kto priority a aku ma hrubu penazenku. ja som mal tu moznost vidiet profikou co fotia sport a dx mali len ako zalozne tela s mensimi sklami nech stale neprehadzuju ale niesu samozrejme vsetci taky. kvalita skiel je ale pri ff lepsia ako u dx. ide hlavne o to ze v cenovej hladine 2300 nevidim ziadnu vyhodu dx formatu oproti ff
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.