danix
Založený: 09.08.2017
Ja by som dnes o DSLR zrkadlovke tiez uz nerozmyslal. Preco si kupovat velku zrkadlovku, ked mozem pohodlne nosit malu bezzrkadlovku s rovnakou alebo lepsou kvalitou. A vidiet v hladaciku hotovu fotku a expoziciu je totalne navykove. Potom uz riesis len kompoziciu apod, nie technicke veci. Mal som tiez nikon zrkadlovku, ale ta radost z fotenia, o co tu hlavne ide prisla az s bezzrkadlovkou. Ja odporucam preto aps-c bezzrkadlovku/mirrorless. Vyhoda ziadny prach na chipe, ziadny back-front focus ako je bezne pri svetelnych objektivoch zrkadloviek, ostriace body po celej celej ploche hladacika...
Top kvalitu ma fujifilm X, najlepsie skla, cenovo drahsie (model x-t20). Nebal by som sa ist do lacnejsieho olympus-panasonic 4/3 formatu (model Olympus E-M10 II), velmi kompaktne rozmery s bohatym vyberom objektivov. Napr. portretny objektiv u nich stoji par supov... Ale v prvom rade odporucam navstivit nejaku rozumnu foto predajnu, kde maju vyber a vyznaju sa a treba si kazdy fotak odskusat, ktory sadne viac... a posledna rada o technickej kvalite fotky rozhoduje objektiv nie telo, rozdiely vo vystupoch su minimalne, preto vzdy radsej brat kvalitnejsi objektiv ako lepsie telo...