PhilJ napísal:
ked je tu uz tato tema, tak sa spytam - do AV receivera mam zapojeny orange set-top box (storocny Sagem IAD84) cez HDMI - co treba nastavit aby aj zvuk isiel cez HDMI ?
Na STB som skusal obidve nastavenia zvuku cez servisne menu (Menu, zelene, modre) ale zvuk som cez HDMI nedostal. Resp, ked bol v rezime "TV" a HDMI kabel isiel priamo do TV, zvuk isiel vpohode cez HDMI - ale samozrejme z telky. Ked som kabel ale zapojil do receivera, zvuk sa mi nepodarilo rozchodit. Musel som zvuk na STB prepnut do rezimu "domace kino" (ci co to bolo) a zapojit obycajny analogovy stereo vystup do vstupu na receiveri.
Je to problem HDCP ze receiver nevie odkodovat zvuk, alebo nieco ine ? Receiver podporuje HDMI 2.0, kable takisto, takze ziaden HW problem by to nemal byt.
o Aky receiver ide?
mne moja starsia Yamaha nedokaze cez HDMI spracovat zvuk... je to len akysi HDMI Hub, teda zlucovac, odkial vies signal poslat dalej, napr do TV

to tam to HDMI na ten receiver ani nemuseli davat... kedze zvuk z prehravaca musim tak ci tak riesit samotatnym kablom napr. optickym do receivera.