Jazdenie na kolobezke, ale asi na vsetkom je o pocite dotyčného. Ja napriklad jazdim na Kickbike Sport G4 a mam z neho super pocit, hoci vacsina z tu prítomných by na neho asi ani nevyliezla. Pre moje jazdenie, účel, štýl a trasy mi vsak vyhovuje ako máloktorá. Ja velmi neverim na vseliake recenzie, lebo vzdy su len a len subjektívnym pocitom recenzenta, aj ked sa snazi byt objektívny. Nie je nad osobne vyskusanie si. Co sa vsak tyka výšky naslapu, tu to moze byt trochu inak. Chvilku trva, kym si zvyknes na svoj postoj na kolobezke a ten pohyb. Ja som na svojej stal tiez od zaciatku na vyššom stupatku a po par týždňoch, som si ho dal nizsie sam od seba a odvtedy som ho uz nemenil. V pohode to zvladne aj normalne lesné cesty. To je uz zvykom a štýlom jazdy. Asi kazdy z nas nejako intuitívne pozerá pred seba a vyhľadáva trasu jazdy. Nic kŕčovite a stresujúce, ale proste kukáš, ci tam nie su nerovnosti, ktore by ta zastavili. Ale casom zistíš, ze nepotrebuješ drepovat na stupatku. Tu energiu si necháš radsej na dopredny pohyb.
Kazdy z nas je iny, nas nepočúvaj. Ver svojim pocitom.
02.05.2020 - 09:19:19
02
V tomto prípade je to ideál vyjsť asfaltovou cestou hore na kopec so zníženým stupátkom (3,2 cm), tam hore si prehodiť na ,,vysoko,, (a nastaviť aj brzdové špalky) a spustiť sa dole inou cestou, strmšou lesnou v lese v teréne.
Ver tomu, že na nízkom stupátku sa ide oveľa ľahšie ako na vysokom.
02.05.2020 - 09:24:57
00
Dik za rady ako píšete ale všetkého čo som pozrel tak na cestu asfalt odporúčania cestná kolobežka 28"predné koleso.Trekove kolobežky cesta-teren- mesto menšie 26" a menej koleso predok.Jedine ešte zaujímavé je Mibo GS GoodSpeed 26'-26" čo mi pryde lepšie ako trekova niaka 26"-20"koleso.Akurat má 10kg ale rozdenie na jednom vebu je dobré podľa využitia čo sa tika veľkosti kolies a výber zo všetkých značiek.
02.05.2020 - 09:51:22
00
mafo, Wolfer ma 4,5 a 5 cm vysku naslapu v spodnych hakoch podla nasho testu. Je to na cesty velmi dobry udaj. Ak das sisrsiu gumu 25 -28 o nieco malo sa zvysi... Novy Wolfer RS este nemame zmerany, pretoze sa len caka na seriu a ten moj z predvyrobnej se*rie ma inu karbonovu vidlu a 32mm gravel gumy a tie ho zdvihli na cca 5,5 az 6,5 cm podla nafukania gum... co je na cestu plus sotolinku OK. Hmotnostne su ale Yedoo alloy to najlahsie, co mozes v zaplatitelnej cene dostat. Ja osobne jazdim vela na karbonovych a preto je pre mna hmotnost dost zasadnym faktorom. Vela ludi vsak jazdi aj tazsie kolobky, zvykli si a v pohode si to uzivaju.
Ako som pisal pred tym, zorganizujeme jazdu na hradzi a tam si odskusat vsetko co som pisal vyssie a podla toho si vyberies ...
02.05.2020 - 12:48:14
01
ddemo už som aj dosť prečítal toho na priblizovadla recenzie.Dosť často skoro pri každej jednej hoc jakej značke a typu sa spomína a dáva negatíva ako aj názory ľudí.A to šírka nábojov kolies ako aj zadnej stavby okopavanie kotnikov.Jedine značky čo dávajú uske náboje úzka zadná stavba kostka, yeddo,a tuším kickbike.Zvyšok klasické 100mm.V každom prípade recenzie dobre pre každého kto nemá možnosť vyskúšať všetky značky a modely a chce sa aspoň trochu zorientovať mať prehľad.Ten wolfer som chcel kúpiť ešte rok dozadu len nemali už farbu s Yedoo mi písali ohľadom 2020 modelov rozdiel úpravy aj na širšie plášte a ďalší vylepšenia.Aj keď ta svetlá výška ostala nemena ako predošlí model neviem koľko cca spravia plášte originál sú tam Kenda nepíšu rozmery.
02.05.2020 - 13:49:30
00
Wolfer prvej generacie mal v serii obute pneu Kenda Kadence 700×23...
Uzka zadna stavba potesi, ale nie je podmienkou kolobezkovania. Ja som si najviac okopaval clenky ked som uz bol unaveny a otacal som sa kade tade (za babami v elastakoch) a nesustredil som sa na jazdu ...a bolo jedno ci uzky ci siroky naboj... tresol som sa tak ci tak..:)
Je to len vec zvyku... Drsny kolobezkar je hrdy na svoje zjazvene clenky...:)
02.05.2020 - 15:12:41
04
mafo necitim sa, aby som radil nieco konkretne, ale dve veci predsa len - 1) aj priblizovadla su stale dost subjektivne, netreba ich brat ako bernu mincu 2) korelacia sirky zadnej stavby a okopavnia kotnika je urbanna legenda. To ako clovek stoji na kolobezke a hybe sa (nekruti sa na tom ako ceska panimama) je omnoho dolezitejsie. Mam kotniky plne jaziev, iba dve su od zadnej stavby, vsetky ostatne su od stupatka. Vzdy sa mi to stalo ked som bol unaveny, nekoncentrovany a nozicky sa mi plandali kade-tade. Uplne logicky, ak ovladas pohyb svojej nohy, aky realny rozdiel ti spravia 2 cm ?

Tymto som chcel povedat, ze skusaj a vyber si, co sa ti bude pacit. Po par sto km uz budes vediet viac, a mozes ladit postoj predstavcami, riadotkami a nakoniec novou kolobezkou ;-)
02.05.2020 - 15:26:33
01
Ja mám široké náboje a nekopol som členok ani raz! A je jedno či sa sústredím na jazdu alebo nie. Všetko je to individuálne. A celkovo môžeš robiť čo chceš stále je nastavenie pozície na kolobežke viac-menej kompromis. Pôjdeš po rovinke a povieš si hmmmm to je ono to je super. Ale príde stúpanie a znova sa ti mení postoj a znova to nie je ono. Potom ideš dole kopcom a znova je to iné... Potom treba nájsť "to medzi" a jazdiť.

A ďalší postreh. Minulú sezónu som odjazdil cez 1000km a mal som už pozíciu veľmi príjemne naladenú na rovinu aj kopce. Sklon riaditok tvar riaditok proste mal som to vychytane. Po zime som sa postavil znova na kolobežku a všetko bolo zle! Nič mi nepasovalo dokonca ani zahnutie riaditok proste akoby mi niekto dal úplne inú kolobežku a tak som to ladil znova.

Ak máš možnosť skúšaj čo sa dá a až potom sa rozhodni ja by som teraz riešil úplne inú kolobežku ako na začiatku....
02.05.2020 - 16:08:15
01
A teraz ti zamotam hlavu aj ja :D Prve co si musis v hlave vyriesit je ucel na aky kolobezku chces, Ak to ma byt sportovy stroj tak bez vahania 28/28 na akomkolvek lahkom rame. Lahky ram koliduje s priaznivou cenou ale ...... to uz je na tebe. Kazdopadne cim menej kg tym viac sport. Pre manzelku cokolvek co jej nebude sposobovat traumu z pociatocnych skusenosti, priklanam sa zase ku kolesam cca 26(28)/20 s moznostou uzsich plastov. Ak to ma byt kolobezka na fun vylety tak ideal bude zase niekde medzi 26/20 a ram a celkovu vahu by som neriesil.
02.05.2020 - 22:40:18
01
ddemo napísal:
Wolfer prvej generacie mal v serii obute pneu Kenda Kadence 700×23...
Uzka zadna stavba potesi, ale nie je podmienkou kolobezkovania. Ja som si najviac okopaval clenky ked som uz bol unaveny a otacal som sa kade tade (za babami v elastakoch) a nesustredil som sa na jazdu ...a bolo jedno ci uzky ci siroky naboj... tresol som sa tak ci tak..:)
Je to len vec zvyku... Drsny kolobezkar je hrdy na svoje zjazvene clenky...:)

Ddemo asi sme rovnaky rocnik cca :D najvecsie zlo su pekne baby :D
02.05.2020 - 22:43:50
01
Dik za rady čo sa tika stúpaní a kopcov napríklad celé Malé Karpaty od Železnej až po Biely Kríž a ďalej prípadne Koliba od Karpatskej či taký Kačín kopček či Pezinska baba cela a podobne stupaky sklon a kilometraž kľudne aj 6%- 16% .Jak je to u kolobežiek aj teda ideál kolobežka na kopce stúpania veľkosť kolies. Nakoľko všade sa večinov spomína len rovinky cyklochodníky.
Na bicykli viem že váha a ľahké kolesá alfa omega ako aj ideálne prevody pomer.Jak je to u kolobežiek nakoľko je to úplne niečo iné.
03.05.2020 - 13:37:00
00
Mne osobne sa javia malé kolesá lepšie do kopcov. Keď som skúšal Kostku Hill 20/16 tak hore kopcom to bolo o dosť jednoduchšie ako na Tour 26/20.
03.05.2020 - 13:44:14
00
Od železnej po Biely kríž a Kačín - to sú asfaltky a šotolina, ak si dobre pamätám. Tam jazdia kolobežkári, to sa dá normálne bez tlačenia. Ale ja som pokračoval ďalej od Bieleho kríža po červenej až na babu a to už je kamenistá cesta, tam sa ti stupátko obrúsi a stúpania sú tam na tlačenie. Tam kolobežkári nechodia, iba ja, ale ja som iný :)
03.05.2020 - 14:21:56
02
Zaujímavé u bicykla opak napríklad cestný 28" 25mm plášte verzus horský ale 29"kolesami do kopca rovnaké podmienky miestami tá MTB 29" s veľkými plaštami pôjde rýchlejšie či dokonca predbehne ten cestný 28" na asfalte.
03.05.2020 - 14:28:29
00
Ako vidim o rok bude na Bielom kríži viac kobelezkarov ako cyklistov! Super!
03.05.2020 - 18:07:32
01

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up