Mne sa najviac páčil STALKER Shadow of Chernobyl. Niekoľko týždňov som to hral, potom som prestal, lebo veľmi ma to desilo (hranie v zime po večeroch sám s priestorovým 5.1 zvukom je silný zážitok), ale nakoniec som sa asi po pol roku vrátil ku tej hre a dohral ju (s novším patchom, kde mi potom
hra išla na plných detailoch plynule, kdežto pred tým som to hral skoro na najnižších nastaveniach). Môžem len povedať vynikajúca hra! Dej, atmosféra, engine, grafika, hrateľnosť - to všetko zvládnuté výborne.
Potom som začal hrať Clear Sky, no ten sa mi už nezdal taký dobrý ako SoC. Tá atmosféra už nebola to čo bývalo, ani ma to poriadne nebavilo. Bol som sklamaný aj...
Call of Pripyat, tak k tomu sa nemôžem vyjadriť, lebo som neskúšal ešte vzhľadom na moju grafickú kartu, ktorá už plakala pri SoC

Ale verím, že Call of Pripyať si ešte určite zahrám

Prvý diel STALKERu - Shadow of Chernobyľ je v tejto kategórii hier najlepšia hra, akú som kedy hral. (Ešte odporúčam FAR CRY 1 s CZ dabingom

)
A čo by som bol za Stalkera, keby som nevidel film
Stalker (1979) a nečítal knihu Stalker (pôvodne sa volala Piknik u cesty). Odporúčam tieto diela, kto má rád klasické sci-fi. To je niečo fantastické, úžasné, toto ruské sci-fi od bratov Strugačkovcoch. A film, hmm ten bol ja ani neviem. Neviem to opísať ani. Po zhliadnutí filmu som si povedal, že čo som to ku*va videl?!