Na fore som uplny novacik, dnes som sa bol previezť na Hainbursky kopec. Mal som velmi mily pocit z celeho vyjazdu. Rakuski cyklisti sa navzájom zdravia! Na Slovensku - resp. v Bratislave a okoli to neprichadza do uvahy. Rad by som zistil cim to asi je? Isiel som domov po dost frekventovanej ceste z Hainburgu smerom na Wolfstahl. Tiez sa chcem opytat cim to je, ze vodici s rakuskymi ev. cislami ma obchadzali, pripadne pribrzdili ak nahodou islo oproti vozidlo ale cisla ako DS, DT, SC TT ma tesne minali, asi som im zavadzal. Jedine mozem byt vdacny ze ma nevytlacili do priekopy.
24.07.2014 - 22:58:38
03
ja napríklad zdravím ľudí na biku keď ich obieham alebo oni mňa alebo keď idú oproti. väčšina odzdraví, ostatní sa na mňa dívajú že či mi nešibe:) v Bratislave som ešte bikom nejazdil tak neviem. zatiaľ som tam maximálne behal po nábreží- lafranconi-eurovea a späť a bežci oproti ma vždy pozdravili. čo sa týka áut na ceste nekomentujem, tolerancia na cestách je veľmi zriedkavá. ja tolerujem pretože keď chodím na biku tak sa snažím čo najmenej po frekventovaných cestách, pretože je to dosť des a hrúza. a to ani nie som taký že pred kruháčom obehnem 5áut čo stoja predo mnou ale radšej sa zaradím za posledné a toľko už počkám.
24.07.2014 - 23:57:09
02
tu v okoli BA je tolko cyklistov, ze ja ich uz ani nezdravim. vynimkou su ti co prvi pozdravia mna, a potom napriklad ked poprcha a vonku nik nie je, tak sa samozrejme pozdravime, ked sme uz taki skalni bajkeri ci ziletkari :)
dalej od BA v lese je to ine, napriklad severne od Baby - tam casto nestretnem az tak vela ludi, a to ani cez vikend cez den, takze zdravim kazdeho bajkera.
25.07.2014 - 00:28:50
03
Ja pre slušnosť aspoň kývnem hlavnou alebo mierne dvihnem ruku. Už keď vidím, že je to seriózny biker, tak už aj pozdravím slovom. Zatiaľ som nemal žiadny problém, zvyčajne ozdraví každý...
31.07.2014 - 10:58:41
01
Tak s tymto fenomenom nezdravenia sa v okoli BA som sa stretol aj ja. A velmi ma to mrzi... Vacsina bikerov mi ani neodzravi. Zda sa mi dost smutne, ze ludia potlacaju aj tu minimalnu davku slusnosti a su zahladeni do seba. Ak nemam lepsi bike ako oni, som horsi clovek? Velmi milo som bol prekvapeny, ked som travil vikend jazdenim v CZ v okoli Valtic. Bikeri zdravili uz z dialky AHOJ, mily usmev, dvihnutie ruky. Hned sa slapalo do pedalov lepsie. V kazdom bufete druzna debata relativne cudzich ludi... Jedine, co ich spajalo, boli vonku odstavene bicykle.
Ja v zdraveni budem pokracovat, aj ked mi odzdravovat nebudu. Snad o rok, o dva sa to zmeni aj mojim malym pricinenim....
31.07.2014 - 11:10:24
01
V Bratislave na hrádzi sa všetci zdravili, zdravili až sa uzdravili. A keďže sú zdraví, tak sa nepotrebujú zdraviť...
31.07.2014 - 22:46:37
03
ale cisla ako DS, DT, SC TT

iné čisla (pismena) si nestetol ???
:rofl:
31.07.2014 - 23:10:59
00
na hradzi sa zdravi tak, ze sa vzajomne pozveme na pivko :lol: takze to je jedno pivko do kazdej nohy, no ale to je dost malo, tak este aspon po jednom od kazdeho, a este aj do tretej nohy.
:beer:
01.08.2014 - 00:10:26
00
Zdravim len tych, ktori maju na hlave prilbu a oholene nohy :) Ti mi urcite odzdravia, alebo ma prebehnu so zdravenim :) Bezci tu na mna z daleka seru, no snazim sa zdravit takych, ktori vyzeraju ako bezci nie ako niekto, kto bezi prvykrat v zivote ;))

To mas ako s turistami v Tatrach - na frekventovanych chodnikoch ako je Skalnate pleso - Hrebienok (nieco ako bratislavska hradza) to nema ani zmysel, kedze vacsina ludi tam slape v sandalkach a casto su prvykrat za rok/zivot niekde v lese :)) Vsade inde je pozdravenie samozrejme :)
01.08.2014 - 00:58:12
00
Zdravim len tych, ktori maju na hlave prilbu a oholene nohy :)


Clovek sa stale uci. Oholene nohy ako kriterium ... to stretavam prvy krat. Mozne preto mi niektori neodzdravia. Ale dost ma otravuje holit si papulu, takze si asi radsej zvyknem. :-)
01.08.2014 - 09:39:47
08
teraz som bol v tatrách, a neslušní a hlavne neohľaduplní nie sú len skoroturisti v sandáloch .. ale aj "výkonnostní makači" alebo ako ich nazvať, na skalách zo zamkovského chaty som sa im ledva vyhýbal s 18-20 kg živou váhou na chrbte len aby páni majstri mohli ísť hlava nehlava ... pravdupovediac mne je s takých viac grcno ako s tých čo tam prišli vyskúšať a ledva pri tom výstupe lapajú po dychu .. slušnosť už vymiera .. najslušnejší sú český dôchodcovia :)
01.08.2014 - 09:56:43
03
BA cyklisti sa asi neradi zdravia, jazdím tu týždeň a z 10 odzdravia tak 2, v Rakúsku ešte horšie, tam ma ešte nikto neodzdravil, za to na domácich cestách (HC,PN atď) ma zdravia všetci.
Páči sa mi ako sa na ceste správajú rakúski šoféri, každý jeden spomalí a obieha až keď môže, nikto sa nepchá do tých ostrovčekov na začiatkoch niektorých dedín, miest (okrem Slovákov) a keď som išiel v utorok po Donau Brucke z Hainburgu, tak išli oproti nejaké kamióny a prišlo auto za mňa, spomalilo a počkalo než prejdú a až potom obišiel, ale čo ma na tom zarazilo, bolo, že to bolo nejaké BMW s pánkom v obleku. Tu na SK by ma takýto šofér akurát lízol, v Rakúsku sa nikto na ceste nespráva podľa toho aké auto šoféruje, narozdiel od SK :tmi: , ale už som mal aj dve zlé skúsenosti v Rakúsku. Išiel som od Neusiedler am See na Podersdorf Am See a to je tam taká dlhá rovina, oproti išli autá a nejaký Rakúšan ich pekne obiehal, čo na tom, že sa blížim v protismere, takže zase sme boli v istom okamihu traja na jednej úrovni (doma to robia často,ale že aj v Rakúsku |( ) a chvíľu na to išlo mojím smerom nejaké Galaxy al. Alhambra al. čo to bolo a keď ma míňal pustil ostrekovače, ale tak silno, že asi vyprázdnil celú nádržku a za ním ostal taký prúd vody, ako keď idú autá za dažďa po diaľnici a jasné všetko som to schytal ja, takže zavrieť ústa, privrieť oči a skloniť sa, aby to zachytila prilba (toto mi na SK ešte nikto nespravil) ;(
01.08.2014 - 10:05:56
00
Zdravim len tych, ktori maju na hlave prilbu a oholene nohy :)


Tak už mi to je jasné, prečo sa mi nikto neodzdraví. Holiť sa mi nechce a prilbu mám väčšinou na vaku, nasadzujem ju len smerom dolu. Čo už, prežijem to. Je mi to v podstate u prdele či sa mi niekto odzdraví alebo nie...
01.08.2014 - 11:25:08
00
... je mi to v podstate u prdele či sa mi niekto odzdraví alebo nie...

V podstate aj mne. Len ma vždy učili (keď už dakoho pozdravíš), že:
"Pozdraviť je slušnosť, ale odzdraviť je povinnosť"
01.08.2014 - 11:33:36
06
Na hradzi sa obcas medzi cestakmi pozdravime. Cestaci zrejme citia daku spolupatricnost a tesia sa, ked vidia dalsieho cestaka, ktory normalne frekvencne slape. A okrem toho okrem peknych cyklistiek a korculiarok si vsimam najma cestakov, co si zrejme vsimnu a aj preto pozravia. Ale co sa tyka toho pivka, tam vidim, ze sa stava, ze zaostavam. Jedno, dve je zaklad a ked stretnem dakych znamych, ktori vedia, ze treba pivko, tak je to aj viac. Ale ked nestretnem ?
01.08.2014 - 13:35:36
00
keyboard_arrow_up