Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Bolo to severne od Kosic (pod Nemcovou dolkou pre miestnych). Vyhrievala sa na asfalte, ale musela byt mlada - odhadujem tak do 30 cm. Prstom som do nej radsej nestrkal.
na srnky a jelene som si už zvykol. raz sa mi stalo, že mi pred nosom prešla líška cez poľnú cestu. väčšiu obavu mám ale z medveďov. počul som že sa už potulujú v okolí Omšenia. kto to tam pozná, vie že miestami je chodník/cesta úzka akurát pre pre bicykel +/- pár centimetrov. nechcem si predstaviť čo by som robil, keby som musel tadiaľ utekať pred medveďom...
pred medvedom neujdes. Ten dokaze vyvinut rychlost 60km/h (+/-) a to na horskom bajku, v terene nikto neda. Mozno dole z kopca, po spevnenej ceste. Radsej si kup v polovnictve rolnicku aby si ho neprekvapil. Ja to pouzivam a pekne to plasi aj diviaky, pocuju z dialky a pekne miznu od cesty.
Takú rýchlosť však dole kopcom nevyvynie. Má krátke predné laby, takže dole ide pomalšie. Újsť sa dá aj pešo, ak je strmý svah. Treba však bežať vždy dole.
V okolí tu máme tak 10-15 medveďov o ktorých viem a napriek tomu sa nebojím ísť sám do lesa. Jednoducho treba robiť hluk, medveď je plaché zviera. Pokým človek nespraví nejakú blbosť čo by ho mohla podráždiť, nie je sa čoho báť. Samozrejme, najcitlivejšie sú medvedice keď sú s mladými.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Slepuch nie je had ale jasterica.
http://zilina.sme.sk/c/5574404/vlak-pri-strecne-usmrtil-dva-mlade-medvede.html
http://www.tromf.sk/detail/95467A64-D1CA-4F33-B367-E33555201983
http://www.amazon.com/Coghlans-Bear-Bell-Magnetic-Silencer/dp/B001UHUUZ2/ref=pd_sim_sg_6
V okolí tu máme tak 10-15 medveďov o ktorých viem a napriek tomu sa nebojím ísť sám do lesa. Jednoducho treba robiť hluk, medveď je plaché zviera. Pokým človek nespraví nejakú blbosť čo by ho mohla podráždiť, nie je sa čoho báť. Samozrejme, najcitlivejšie sú medvedice keď sú s mladými.