Z polovnickej stranky .. urobte si nazor sami. (popis je vidno len po registracii, tak pripajam z externeho zdroja)

Lovu dík kamaráti, bol to krásny zážitok, sedel som ráno v tom velkom daždi pod Barancom na posede a okolo 7mej za plného svetla mi vybehla z kriakov, ktoré ukončovali ondrejanský jarok na lúku a v plnom behu chcela zájsť do lesa. Keď som ju zbadal hneď som vedel, že to je vlk tak som zdrapil flintu namieril a ked som stlačal napináčik tak na mňa spadlo posedové okno, ktore som pred tým nezaistil, ale ani to ma neodradilo, mierne som pred ňu predsadil kríž puškohľadu a báác, urobila kotrmelec a ostala ležať.. kvôli takýmto zážitkom to mi poľovníci postupujeme všetko to úsilie spojené so starostlivosťou a lovom zveri... LESU A LOVU ZDAR!!!

http://www.lovuzdar.sk/foto-183865/vytuzeny-ulovok

Nech sa na mna nikto nehneva, ale mat pozitok zo zastrelenia zvierata nepovazujem za normalne. Ale aspon znovu sa presviedcam o pohnutkach tejto skupiny.
10.11.2012 - 21:35:07
00
nuz dnes sme stretli dve tlupy takychto "milovnikov zvery", a ti druhi na rozhrani lesa a vinohradu pod stlpami el. vedenia co ide na BK, mali v rukach tri krvave zajace a jedneho bazanta :doh: , a vyzerali spokojne |( , akurat sa zlakli odkial sme sa vyrutili, lebo predpokladam, ze chhvilu pred tym tam strielali,magori :fubar:
10.11.2012 - 22:06:22
00
to okno bolo posledne znamenie ze to nema robit, lebo ho stihne strasny trest :) uz teraz sa moze tesit na velku dieru v bruchu od svojho ozraleho kolegu :)
10.11.2012 - 23:07:33
00
silva - a nic vam nepovedali? lebo tam je to jedno z miest, kde mi raz pred rokom jeden z nich vynadal, ze tam nie je tur. znacka :D
prave to je jedna z oblasti MK kde tu strelbu pre absenciu TZT treba cakat
10.11.2012 - 23:11:49
00
ironhide:nepovedali, lebo nestihli, jednak boli dost prekvapeni a jednak sme isli rychlo :lol:
je to tam moj domaci bikovy revir, zatial som problemy nemala, len na jednej nocnej jazde na nas svietili ultralampasom z posedu ;)
10.11.2012 - 23:50:46
00
Nech sa na mna nikto nehneva, ale mat pozitok zo zastrelenia zvierata nepovazujem za normalne.

Sú to magori. Tipujem, že keby sa tá vlčica objavila 100m od neho a on nemal so sebou tú svoju flintu, tak sa posere od strachu.
11.11.2012 - 08:44:32
00
Nech sa na mna nikto nehneva, ale mat pozitok zo zastrelenia zvierata nepovazujem za normalne. Ale aspon znovu sa presviedcam o pohnutkach tejto skupiny.

normalnost je znacne raltivna ;) pre niekoho nie je normalne ak niekto dobrovolne maka na biku....
11.11.2012 - 08:45:40
00
Nj, ale pri bajkovani netecie krv .. teda.. obvykle :D
11.11.2012 - 10:05:46
00
ja to nechapem tiez ako moze niekto zabit zviera len kvoly fotke a jedinecnemu ulovku. este keby to bol zajac, bazant dobre raz za cas si spravis chutny obed a cely rok ich dokrmujes a staras sa o ne. ale vlk? nic z neho nema. co si ho vypreparuje? je to zvratenost. ja uz tento rok koncim aj z rybarstvom ked vidim co sa deje aj tam. po minule roky ked som chodil castejsie som odovzdaval rybarsky listok bud prazdny alebo sa dali zapisane (privlastnene) ulovky spocitat na jednej ruke. v skutocnosti sa za rok dali pocitat ulovky okolo 100ks a viac . radost z niecoho co som chytil popripade odfotil a pustil mi kazilo kolkokrat vyvrhnute vnutornosti, supiny, ponechavane pri vode. hnus, hnus, hnus :(
11.11.2012 - 11:24:15
00
Nechcem nikoho obhajovat polovnik nie som ale zbrane mam rad a strielam len do tercov aj ked v pripade obrany seba ci blizkych to prehodnotim. Treba to vsak vidiet aj z druhej strany regulovania zvery. Slovensko je velmi male aspon lesne uzemia a kazda zver je teritorialna a ked ich je vela je to problem ktory treba riesit ci uz odchyt alebo odstrel. Je velmi lahke byt ochranca zvery spoza okna panelaku vo velkomeste ale skuste zit na samote pod lesom a kazdy den pocitat a napravat skody sposobene zverou.
11.11.2012 - 12:13:20
00
Zijes na samote a mas s tym skusenosti?
11.11.2012 - 13:25:08
00
hovoris o regulacii zvery....ale pritom je tej zvery stale menej a menej.... :-( ked som mal 8 rokov chodil som s rodicmi a dedkom na huby....v stiavnickych horach....prechodili sme tam kilometre luk lesov...boli som tam skoro stale..... a ked tam napadol medved jedneho bacu....a o par tyzdnov iny medved zase nejakeho cloveka....tak len dali upozornenia a ludia to neriesili....v lese bolo stale plno ludi (brali to normalne...vedeli ze tam medvede ziju a hotovo) .....a teraz sa v karpatoch akoze ''objavi'' jeden medved ktoreho nikto nevidel....a hned citam nazory ze treba ho odstrelit....medvedov je strasne vela.... blbost na blbost....pride mi to tak ze ludia by sice velmi radi videli vsetky druhy zvierat..ale len spoza mrezi klietok... :-( my im stale viac zmensujeme uzamie a potom sa cudujeme ze sa priblizuju k mestam....tych zvierat nieje vela, niesu premnozene...to len my vyrubujeme lesy a oni sa tym padom premiestnuju do tej casti lesa ktora este stoji...a su na stale mensom uzemi a stale viac pri civilizacii....

a predstav si mame chatu v lese....dva krat nas tam zatial navstivila liska a co teraz mam akoze chciet vystrielat vsetky lisky na okoli?? nie! ta chata je postavena v lese kde predtym mohli volne chodit...tak ju proste len odplasim a hotovo....cez zimu nam tam raz zvierata dovliekli cast diviaka....a tam ho aj objedli....ked sme tam po zime dosli bola tam len cast hlavy a srst a zhnite meso....proste ked mam stavbu niekde na samote tak musim ratat s tym ze sa tam budu pohybovat zvierata....proste sme ten svincik upratali a hotovo....a hlavne ludia co byvaju na samotach tam byvaju preto aby boli v prirode....blizsie k zvieratam....
11.11.2012 - 13:54:39
00
Ked problem nemam ja neznamena to, ze problem nie je. Ale poznam ludi co s tym problem maju a chodia im medvede do zahrady na okraji dediny, chodia sice aj srny a jelen ale to majitelovi az tak nevadi.
11.11.2012 - 13:56:33
00
a ty si myslis ze mu chodia do zahrady preto ze ich je privela?? blbost!! chodia preto ze sa im z roka na rok rapidne zmensuje uzemie v ktorom ziju....takze riesenie nieje vystrielat polovicu lesnej zvery....ale vysadit nanovo lesy...a hlavne neklcovat tie ktore este existuju...myslis ze zvierata chodia medzi ludi s radostou??? oni tam chodia z nutnosti lebo na uzemi ktore im zostalo sa uz nevladzu vsetky dostatocne najest... :-(
11.11.2012 - 14:00:45
00
misopetrovic nepovedal by som, ze zveri je menej a menej
podla coho si to vlastne usudil
a tu mas nieco na temu ubytku lesov http://www.ta3.com/clanok/1006883/ochranari-z-chranenej-krajinnej-oblasti-polana-biju-na-poplach.html
11.11.2012 - 14:01:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up