Dalsi pohlad do duse "lovca" ..

Bolo, že to radosti... Ale pekne od začiatku. Určite každý z Vás už zažil ten pocit v poľovníctve, keď Vás niečo volá... či už kvôli zážitku alebo kvôli úlovku. Bolo 1.11.2012, ráno 02:00 h. Mesiac nádherne svietil a na miestach ešte so zbytkom snehu to bolo ako v rozprávke. Chytro som sa obliekol, vzal pušku a šiel sa zapísať do Knihy návštev poľovného revíru. Pomaly som kráčal na miesto, kde mimochodom 2.10.2012 sa mi podarilo uloviť pravidelného 10-toráka IV.VT, a čo bolo zaujímavé, nikde ani náznak po zveri. Ešte pod sedačkou som kontroloval lokalitu ďalekohľadom, ale nebolo čo pozorovať. Pomaličky som vyšiel na sedačku a naraz zboku stojí vedľa mňa krásna líška. Pozerá raz na mňa a raz na horizont. Aj som si primieril, ale povedal som si, že nebudem skoro ráno stieľať predsa na líšku a usadil som sa. Prešlo asi 15 min., keď po horizonte v diaľke sa zjavil nejaký tmavý bod a zrazu bol preč. Vzal som ďalekohľad a začal pozorovať, keď cca na 400 m vidím ako vlk s hlavou na zemi stopuje zver 20 m naľavo a 20 m napravo smerujúc do lesa po mojej ľavej ruke. V tej chvíli sa mi začali triasť kolená, ale upokojoval som sa tým, že ešte mám asi 3 min. čas na streľbu. Vzal som pušku /ČZ
537 Sport W 308, strelivo S&B 11,2 g so strižnou hranou/ a vravel si:
"postoj chvíľku, kamarát, dnes už len tak neodídeš, a len nie na lebku". Ale on nič... Bol už pomaly v lese na vzdialenosť 130 m, aj keď nezastavil, vystrelil som a rýchlo prebil. Nakoľko šiel šikmo odo mňa, zasiahol som ho do pravej zadnej nohy. Vlk sa v tom momente otočil a zúrivo zavíjajúc pribehol pred sedačku na vzdialenosť asi 70 m, kde si sadol chrbtom ku mne a začal si lízať poranenú nohu. Nečakal som a vystrelil som druhú ranu, ale už mierenú na stred chrbtice. Tam aj dostal a výstrel vyšiel presne cez komoru. Aj napriek takému zásahu sa plazil ešte 30 m s chvostom hore. Aká to musí byť sila? Znova som prebil a vravel si: "dnes nie, už nepôjdeš". Tak sa aj stalo.
Priatelia-poľovníci, je to môj prvý ulovený vlk. Ďakujem predovšetkým sv. Hubertovi /nášmu patrónovi/ a Diane /bohyni lovu/ za tento nádherný zážitok, ako aj mojej rodine za pochopenie a, samozrejme, aj môjmu nebohému starému otcovi, ktorý ma do tajov poľovníctva zasväcoval od raného detstva. Ale aj našim členom PZ, nášmu hospodárovi za zvoz a cenné rady a hlavne p. Majdákovi Michalovi, s ktorým sme sa dnes /18.11./ už navždy rozlúčili - česť jeho pamiatke.
Lesu a Lovu ZDAR!!!

http://www.lovuzdar.sk/foto-184860/prijemne-bolestne

edit: vraj takychto po lese na Slovensku pobehuje cez 50tisic :)
19.11.2012 - 20:42:55
00
sa rozum zastavuje ....
19.11.2012 - 20:55:00
00
"Aj napriek takému zásahu sa plazil ešte 30 m s chvostom hore. Aká to musí byť sila?"
dement aj s jeho starym otcom prasivym co ho to naucil.
dolamat mu nohy v lese a potom sa cudovat aka to je sila ze sa az domov doplazi kkt :finger:
19.11.2012 - 21:13:23
00
Keď si predstavím, že zvieratá dokážu prežiť v divočine, dokážu prežiť bez potravy niekoľko dní a dokážu prežiť kruté mrazy kdesi hlboko v horách, za potravou neraz putujú stovky kilometrov.......a jedného dňa natrafia na "človeka" ktorý im vpáli guľku do hlavy a ešte sa tým aj chváli :( . Je to choré :n: .
19.11.2012 - 21:31:21
00
@lto - preco sa tyras citanim tej stranky?
a potom to sem skopirujes a smejes sa na reakciach :)
19.11.2012 - 21:32:26
00
iron napriklad preto lebo vela z nas o tom ani nevie. ako napriklad ja. teraz som sa chcel zaregistrovat u nich a na ten pridrbany zeleny web sa neda ani prihlasit :@
asi preto ze som si daval nick killerhunter :lol: som sa akurat vytocil na zaver dna.
19.11.2012 - 21:38:58
00
chori a zvrateni ludia su polovnici, fakt!
19.11.2012 - 21:51:19
00
to su okoti, co na to povedat
19.11.2012 - 22:01:55
00
sem tam v spravach je ze nehoda pri polovacke alebo omylom zastrelil niekoho, pripadne sa pohadali a postrielali... no po takomto clanku to zacinam vidiet inac, prve co bere do ruky je flinta a najprv striela a potom rozmysla (ak vobec ma cim) alkohol to len vystupnuje

neni su povinne dake psychotesty na zbran? pochybujem ze by presiel keby toto cital jeho doktor...
19.11.2012 - 22:39:59
00
psychotesty? Tam plati len jedno kriterium - musis byt pan podnikateeeel, sudca,....a cim vacsi bezcharakter, tym si vhodnejsi do PZ ;-)
19.11.2012 - 22:48:03
00
nechcem sa nikoho dotknut a zcasti aj mate pravdu,nie som polovnik ani vegan ci vegetarian ,ale polovnictvo -lov,smrt... beriem ako uz davnu sucast zivota,o "nevyhnutnosti"a "trofejaroch" atd. by sa dalo bavit,ale to je ina "tema" a nie je o polovnictve-love ,ale o ludoch pri nich to vzdy konci aj zacina...
kolki z vas co tu "vyplakavate" nad "par" kusmi diviny ,ju uz jedlo?!a konzumujete maso zabitych zvierat !? kolko ich DENNE a akym sposobom zabiju a v akych podmienkach ziju?! pre strom nechceme vidiet les?! nechapat,(kto nechce nepochopi),a nenavidiet je take lahke,v dnesnej "dobe" mi pripada ze je to dokonca "inn"...
19.11.2012 - 23:01:32
00
tak divina je dobra :), ale je rozdiel zabit pre jedlo a rozdiel hentoto co tam ten opisoval ze sa vyzival v tom ako ho strielal..., ked my robievame zabijacku tak nik neriesi ze ako dobre to prasa zabil, ako velmi kvicalo a utekalo s dierou v krku a neviem co, proste sa zabilo a spracovalo
19.11.2012 - 23:05:44
00
No polovnictvo by bol dobry sport,ale len ak by aj tie zvery mali flinty.
Su to fakt uchylaci. :puke:
19.11.2012 - 23:42:45
00
kvakob: ty si uz jedol peceneho vlka ? Alebo poznas niekoho, kto vari vlci gulas ?

silva: ale s tymi zubrami si sa mohla podelit :lol: :P /*joke*/

Naposledy upravil lto dňa 20.11.2012 - 00:50:05, celkovo upravené 2 krát.

20.11.2012 - 00:41:00
00
@lto - preco sa tyras citanim tej stranky?
a potom to sem skopirujes a smejes sa na reakciach :)

Ja to necitam .. obcas to da niekto na facebook a nahodou to precitam. Potom sa nestiham divit, a podelim sa o skusenost :) .. teda ja na tu stranku nemam pristup, tiez to nevidim, len odkaz .. kopirujem to odinakial.
Na reakciach sa pousmejem len v pripade argumentov o pojedani diviny, je to obvykly sposob argumentacie, ktory je ale uplne mimo, kedze tu nejde o zabijanie pre potravu /samozrejme aj preto sa zver lovi/ ale pre samostnu zvratenu tuzbu po zabijani.
Sam mam skusenost s ludmi podobneho razenia .. kedy mojmu kocurovi rozstrielal hlavu mlady chalan vzduchovkou. Ten kocur mal v hlave 7 dier a (pre zvysenie emocii pouzijem ludsky primer/ zomieral pomaly. Vtedy som si vravel, ze to musi byt nejaka zvratena vynimka .. no, dnes som uz starsi, vynimka som asi ja :)
20.11.2012 - 00:46:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up