Sa ti podarilo ? Ja som nemal stastie .. fotka je z luky pri Velkej Polane ? (kusok za Starinou) .. tade chodia, co som si vsimol.
Jj podarilo sa to včera večer pred západom slnka, bolo to pod Veľkou Poľanou tesne pri odbočke na Smolník ... išli sme samospádom po ceste smerom na Starinu sem-tam prebehla krížom pred nami nejaká zver, ale tomu sme už nevenovali veľkú pozornosť až zrazu sa medzi stromami na lúke mihlo nejaké veľké zviera, tak sme odstavili bajky na kraji cesty a ďalej sme pokračovali pešo. Zubor, ktorého sme videli zbehol z lesa na lúku kde sa pásli už ďalšie dva zubry ... tak sme si sadli do trávy, pozorovali a fotili ... no a o 200 metrov nižšie sme si to celé zopakovali, bolo tam ďalšie trojčlenné stádo
Su plachi? Ak uvidia cloveka zutekaju albo su si vedomi svojej sily a pasu sa dalej alebo nebodaj idu preskumat co to za cudo je ten clovek?
My sme k nim išli skrčení, snažili sme sa držať pri zemi, aby sme sa dostali čo najbližšie a asi 20 metrov od nich sme si sadli do trávy. Videli nás vedeli o nás, že tam sme, ale pásli sa ďalej dovtedy kým sme sedeli, keď sme sa postavili, tak hneď spozorneli, že čo sa deje ... no a keď sme urobili jedne krok smerom k nim, tak to bola konečná, otočili sa a odbehli preč ... nie žeby splašene utekali, len odbehli asi 50 metrov a obzreli sa za nami, že čo robíme, či ideme ďalej za nimi alebo stojíme ... sú zvedaví, sú plachí, sú si vedomí svojej sily, ale žiadne divé zviera nikdy bezdôvodne nezaútočí a zubor je bylinožravec.