Ten clovek je ochranar, clen ochrany dravcov na Slovensku.. nie je to obycajny truhlik aj ked to natacanie videa je celkom cudne. Stretol som sa s medvedicou s mladymi 2x min rok, raz sme ju vyrusili pri potoku pocas dazda a vybehla z krikov asi 5m odomna aj s dvoma tohorocnymi mladatkami... letela hore kopcom od nas co najdalej az tak, ze tie male jej nestihali... (inak uplne podobny zazitok mam na cerovke s diviacicou s mladymi, co zdrhla a mlade tam nechala sa motat pod nohami). V ten isty den som medvedicu stretol sediac na strome vedla medvedieho chodnika co viedol do slivkoveho sadu nad Vlkolincom. Prisla ozrutna medvedica s 3 vzrastlymi mladymi... hned ako nas zacitila, otocila sa na pate a isla opacnym smerom aj s mackami.... Medvedicu s 2 mladymi som stretol aj o 3 nadranom medzi Chatou pri Zelenom Plese a Chatou Plesnivec... opat aj s mladymi sa stiahli.
S diviakmi podobne, vzdy utekali kade lahsie... max na mna vydali nejake zvuky na styl "nechod sem"... ovela agresivnejsie su podla mna srnce
Verim ze su situacie ked zautocia, ak su vydrazdene napr psami alebo sa citia ohrozeni... ale pri "beznych" stretnuti s ludmi fakt utekaju... problemom mozu byt smetiakove medvede, kt su uz fakt na ludi zvyknute. Obavam sa ze inak ako odstrel to vyriesit nepojde, ale pokial sa bude jedlo hadzat mimo smetiakov a smetiaky sa nebudu zamykat tak ako napr v Kanade alebo Chorvatsku, tak sa to bude opakovat donekonecna...