Bratislavčania poznajú oboru na Koenigswarte: prasiaky sa pasú pár m od chodníka/cesty a majú v paži, napriek tomu, že časť z nich tam zahynie biednou smrťou smrťúcou. Dokonca mi tam raz dali prednosť (tak 10členná skupinka), lebo som prichádzal sprava
Podobne ako s medveďmi, väčšina prasiatkom pošarpaných sú zborovičkovaní užívatelia ohnivých palíc a tam sa to dá kvalifikovať ako odôvodnená obrana
Rodinná story hovorí o tom, ako prababka cestou z Čadce na rodnú kysuckú kopanicu potme stretla niečo, čo chrochtalo. Počula, že susedovcom ušlo prasa, tak ho nalákala do dvora. Potom došiel pradedo so sviečkou a ukázalo sa, že sa nechal na večeru pozvať divý pras. Škrabkanie cestou sa mu samozrejme preveľmi páčilo a nebol by váhal nechať sa domestifikovať
No a jedno stretnutie nad Devínskou cestou bolo dosť blbé v tom, že som zrazu skončil uprostred niekoľkočlenného hlúčika pospávajúcich prasiat. Vrátane mladých. Toto môže zle dopadnúť, ale basically staré kusy zdrhli a mladé zvedavé tam nechali a tie sa chceli zoznamovať. Takže som rozmýšľal, ako sa strategicky stiahnuť, aby sa dali dokopy.
Mám kamoša, ktorému sa 2x v priebehu krátkeho času stalo, že sa išiel medzi stromy vychcať a zakopol o v listoch zahrabané spiace prasa. Prasa zdrhlo a on sa ako bonus k vyšťatiu aj vysral