Na kolesách 2008

Šiesty ročník kampane Na kolesách proti rakovine odštartuje v Bystrici

Posledný aprílový deň sa už po 6. krát rozkrútia kolesá celoslovenskej kampane Na kolesách proti rakovine. Tento rok však kampaň neodštartuje, ako po iné roky, v Košiciach, ale v metropole stredného Slovenska, v Banskej Bystrici. Organizátori - Slovenský paralympijský výbor, Nadácia Výskum rakoviny a Nadácia SPP - sa rozhodli aj pre iné zmeny. Pre veľké benefičné koncerty, na ktorých vystúpia známe hudobné hviezdy, si vybrali šesť slovenských miest:

* Banskú Bystricu
* Turčianske Teplice
* Dunajskú Lužnú
* Senec
* Smolenice
* Bratislava

Svoju účasť na boji proti zákernej chorobe zatiaľ prisľúbila Katka Koščová, Zuzana Smatanová, Peter Cmorík, Dominika Mirgová, duo Twins, skupiny Mango Molas, Polemic a mnoho ďalších.

Koncertom bude v každom z týchto miest predchádzať symbolická jazda na rôznych kolesových nemotorových vozidlách ako bicykle, kolobežky, kolieskové korčule, či kočiare. Ľudia môžu do kampane prispieť viacerými spôsobmi. Zaslaním SMS v sieti Orange na číslo 876. Tá je spoplatnená sumou 30 slovenských korún. Každý, kto počas koncertov prispeje do pokladničiek ľubovoľnou sumou, dostane symbol kampane - detskú hračku jojo. Treťou možnosťou je vloženie ľubovoľnej finančnej sumy priamo na číslo účtu zbierky ČSOB: 4001 19 8272 / 7500.

Záštitu nad Banskobystrickým podujatím prevzal primátor mesta pán Ivan Saktor s manželkou. Koncert odštartuje 30. apríla v popoludňajších hodinách na námestí SNP vystúpením regionálnych umelcov. Symbolická jazda bude taktiež súčasťou sprievodného programu. Vítaní sú všetci korčuliari, cyklisti, kolobežkári, ľudia na invalidných vozíkoch ba dokonca i mamičky s kočíkmi hravo zvládnu trasu symbolickej jazdy.

Finančné prostriedky, ktoré sa počas polročnej kampane vyzbierajú, budú použité na nákup histopatologického prístroja MICROM - mikrodisekčná genomika. Tento unikátny prístroj v hodnote okolo 900 000 korún, môže viesť k významnému prelomu v boji s rakovinou.

Tohtoročná kampaň bude venovaná pamiatke na dve výnimočné osoby - zlatého paralympionika zo Sydney v dráhovej cyklistike a zakladateľa kampane, Radovana Kaufmana, ktorý svoj boj s rakovinou prehral tesne po prvom ročníku v roku 2003 a dlhoročnú bojovníčku proti tejto zákernej chorobe a spoluorganizátorku kampane, speváčku, Evu Máriu Uhríkovú, ktorá rakovine podľahla minulý rok tesne pred Vianocami.

Všetkých Vás srdečne pozývame na podujatia organizované v rámci projektu Na kolesách proti rakovine v mestách a obciach Slovenska a taktiež i na otvárací program tohtoročnej kampane na námestí SNP v Banskej Bystrici dňa 30. apríla v popoludňajších hodinách.


Túto akciu isto podporím aj účasťou aj nejkými tými bubáčkmi.
10.04.2008 - 21:47:43
00
keyboard_arrow_up