N12 je velmi dobra na chlieb, slaninu ale skor do batohu na opekacku a tak, nie nosit vo vrecku na to je N8
Od macety ma riadne daleko to skor N13 ;)
03.06.2015 - 15:15:29
00
este tu je N16 :-D
03.06.2015 - 16:38:53
00
Tak devinu ma, jedine ešte 11? Zatial som neobjednaval, takze este mozem menit :)
03.06.2015 - 22:38:28
00
ktoru uprednestnujete inox alebo carbon ja mam iba carbon a z patinou som sa uz zmieril :)
03.06.2015 - 23:04:21
00
Ja mam tiež carbon, ale druhy krat by som bral inox, ja sa s nou neviem zmierit :D
04.06.2015 - 08:49:07
00
Nedalo mi to a bol som si obzrieť ten Opinel v TT. Musím uznať, že za tú cenu vyzerá super. Tak som si zobral No9 v Carbone :)

Prílohy:

20150604_112426.jpg
20150604_112426.jpg 839.85 KiB thumb_up0thumb_down

04.06.2015 - 11:35:08
00
Tak ti poradim, nenechavaj ho mokry, po umyti ho vysus a ja ho potieram ešte olejom aby som ho zakonzervoval
04.06.2015 - 13:23:34
01
Klasickým olejom? Myslím slnečnicovým napr.?
04.06.2015 - 13:41:48
00
Myslím,že je to podobné ake pri hmatníku na gitarách, kde sa oleje na varenie neodporúčajú. Olivovy,slnešnicový,repkový po čase zatuchnú, hmatník je lepkavý a smrdí to.
04.06.2015 - 13:52:13
00
Na gitaru parafínový olej z lekárne.
04.06.2015 - 14:11:28
00
ja som skoro vzdy zarezal do slaninky alebo klobasky ziaden olej ale casom to tam bude tak ci tak...
04.06.2015 - 14:29:37
00
Pzeral som rady, recenzie a tak, no neviem prist na chut tym karbobovym, ja mam inox 9, otec tiez a aj 12 by som radsej bral inox, ake to ma vlastne vyhody oproti inoxu? Oplati sa carbon? Nema ta oxidaxia vpliv aj na ine nez vzhlad?
04.06.2015 - 15:10:23
00
dlhšie drží ostrosť
04.06.2015 - 15:21:59
00
Okrem trvacnejsieho ostria sa pri karbone ceni hlavne ta patina. Ten olej sa nanesie len v tenkej vrstve a kazdy je lepsi ako nic. Na japonske mece sa pouziva klincekovy (nemaju ho radi cervotoce) ale daju sa aj kupit specialne zmesi olejov na pazby, tie mozu ist na drevo aj kov. Kludne mozes pouzit aj staru sedliacku techniku, po krajani slaniny iba utriet do vreckovky (platenej)
U karbonu treba dat pozor pri krajani ovocia a zeleniny, treba ihned po krajani utriet. Inoxu je vsetko jedno, preto ho aj vyrabaju. Napr. na huby beriem iba inox ale na opekacku karbon.
04.06.2015 - 16:00:35
00
este tu je N16 :-D

O N16 sa mi nepodarilo nic zistit, na stranke je zoznam velkosti a N13 je max co robia.
Na dakom fore sa spominal N16 ale podla foto to bola N10 s pravdepodobne zakazkovou rukovatou.
Vies o tom nieco viac?
04.06.2015 - 16:12:05
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Outdoor / Športové príslušenstvo a vybavenie / Ostatné príslušenstvo / Nože a brúsky)
keyboard_arrow_up