Rychle dychcanie dole kopcom nie je vec kondicky (ak nejde o narocne technicke useky, kde treba pracovat telom a rukami) ale adrenalin A ten natrenujes len neustalym davkovanim a viac a viac
konecne niekto napisal ten adrenalin o ktorom stale pisem.
Niekto tu predtym na mna pisal endorfin.
Ale obe su navykova droga preto kto skusi zjazd a pociti adrenalin ci endorfin, ma abstak a ak povodna davka uz nestaci, robi krkolomejsie kusky. A to mu dovoluje ich spravit bez strachu. Kto nieje adreno, endorfino narkoman, jednoducho na mostiku sa neodvazi skocit. Aj ked do nafukovacky by sa odvazil skocit.
Tak ako vo filme orol eddie trener povedal, ze keby neexistoval 15m skokansky mostik, kopu skokanov by s tym nezacalo.
Vuk, zníženie rýchlosti o 5km/h nie je minimalizácia rizika. Minimalizácia je limitná funkcia a znamenala by rýchlosť 0 km/h. Je to len zníženie rizika na úroveň ktorú si sám ochotný akceptovať. Áno, pravdou je ze s lineárnym zvyšovaním rýchlosti sa riziko nezvyšuje lineárne ale viac. Len ta prosím nechaj každého si svoj akceptačný prah stanoviť samého a ak ho má niekto za tvojou hranicou neodsudzuj ho, nemoralizuj. Možno je naozaj šikovnejší od teba a zvládne to a možno že je len hlúpši a keď bude mať šťastie tak svoj pád prežije bez následkov.
Prosim uz prestante reagovat na zbytocnosti. Na ceste platia obmedzene rychlosti nie na vyberanie pokut, ale na bezpecnost a aj tak to kopu ludi nedodrzuje a v lese si tiez jazdia ako chcu. Reaguje tu stale iba par tych istych ludi, niektori aj chapu co som chcel povedat a nevidia to tak cierne a inim tuhne krv v zilach od jedu, tak nech si ti uziju 50km/h zjazd zo saltom, kde takmer vo vacsine pripadov to ustoja bez zraneni a prestanu prosim reagovat. Forum je pre vsetkych, aj amaterov, aj profikov, aj kaskaderov. Dakujem za pochopenie.
Minikin - ani znizenie rychlosti na 0 nie je minimalizacia rizika. Este stale moze donho nejaky iny biker zozadu vrazit. Treba proste zostat doma v posteli.
Vuk- ty prvy si tu zacal kastovat ludi na "amaterov" a "profikov", tak sa teraz necerti. Btw vies co znamena slovo profik? To je clovek ktory sa tym zivi, a takych na tomto fore asi moc nebude.
profik je co jazdi aj za klub, staci ak dostane medailu ci pohar, aj to je vec ktoru dostane za jazdu. Nikoho nekastujem. A spomenul, som profikov, amaterov a kasakderov bez financnej ci inej uplaty, na zivobitie za vykon. Kazdy nech jazdi podla seba. Ked je trat umelo presne upravena na jazdu na biku, tiez sa tym znizuje riziko padu.
Ja som na zaciatku spomenul len ze niekto zaplatil natrvalo zdravim, za to ze mal silnu chut prekonat svoj rekord. On pri takej jazde dychci (ako sa tu niekto vyjadril, ze to nieje o kondicke, ale o praci s telom) a mysli po celu dobu jazdy na to ako to ustat a co najmenej spomalovat, a kde by sa to dalo este vylepsit aby som nabuduce siel rychlejsie a do ciela prisiel o sekundu skor. Je to jeho vec, a nemam nic proti tomu, je to jeho zdravie. Len som spomenul ze taku chut dosiahnut lepsi cas trvalo zaplatil zdravim. A taky by si mal platit vyssie odvody do zdravotnej, lebo on v nemocnici zataji ze sa hnal za rekordom. Nech sa normalne spusti na traily, tak isto ako predchadzajucu jazdu. Ja ked som siel na dovolenku, tak sa ma pytali ci chcem robit adrenalinovy sport, na ktory sa vztahuje vyssie pripoistenie. Takto jeho kaskadersky kusok musim platit aj zo svojich odvodov.
A taky by si mal platit vyssie odvody do zdravotnej, lebo on v nemocnici zataji ze sa hnal za rekordom.Takto jeho kaskadersky kusok musim platit aj zo svojich odvodov.
Ja neviem preco mi niektori ti isti stale odpisuju o nejakych psychiatroch, ale moj argument nijako nevyvrcaju, pretoze to co pisem je pravda a vyvratit sa to neda. Oni vedia ze to tak je ale aj tak im to zranenie stoji za ten pozitok z jazdy, kedze presne tak sa tu uz vyjadrili. Chodte sa spytat na to pripoistenie do Allianzu. Mali napisat hned po mojom prvom prispevku, ze som to nemusel pisat, ze to kazdy vie ze to tak je, ale ze aj tak si chcu uzit cim nebezpecnejsiu jazdu.
Prosim uz neodpisujte vobec a hlavne nie taki co to nepodkladaju logickym protiargumentom, kedze taky protiargument neexistuje. Kazdy nech si riskuje podla svojho uvazenia. Je to jeho zivot aj ked tym napriklad znici zivot svojej rodine. Do toho sa im starat nebudem. Dakujem.
haha,to uz je vazne moc...potom nech si aj fajciari priplacaju,tiez nebudem platit ich liecbu..tiez som mal uraz na bajku,isiel som 50 km/h po ceste v useku kde jazdia na cestakoch cez 70 km/h a z vedlajsej mi vybehla pani na aute rovno do cesty a bol som rad,ze sa mi stalo len to,co sa stalo...jazdit do roboty 7 km denne nie je mtb..ake chces protiargumenty na nezmysly peace
scart335: pluralita nazorov nefunguje ? No potom sa tazko divit, ze nefunguje v spolocnosti nic. Ani vam nenadava, ale vy jemu ano. A celkom dost. A pokial to nechces citat, tak si ho pridaj na blacklist a nevolaj po bananoch, len preto, ze si dovoli nieco napisat, co sa ti nepaci. A kvoli tymto nazorom ludia neodchadzaju, odchadzaju kvoli takym, ako si ty scart335, kvoli takymto nezmyselnym a nenavistnym prispevkom.
Lubo ale uznaj co je vela to je vela. Ja dam sancu na diskusiu ale toto je vyslovene trollovanie. 90% fora mi da zapravdu. Je to zahlcovanie fora nezmyslami. Vyjadrim sa svojim nazorom ok ale nebudem tu presviedcat 90% foristov ako sa mylia aby jazdili pomalsie a zachadzat do absurdnosti.
Však Vuk má v niečom pravdu (nečítal som podrobne všetky jeho príspevky), aj keď je to nihilista a negativista, tak aj ja sám si veľa krát poviem, že "tak im treba", a preto mám odpor niektorým cyklistickým disciplínam, či všeobecne k niektorým "športom". Raz som aj robil lekársky dozor na celoslovenskom turnaji v boxe, volali ma potom viac krát, ale povedal som nie (už mi tak chýba k životu vidieť, ako sa deti mlátia do krvi...)
...potom nech si aj fajciari priplacaju,tiez nebudem platit ich liecbu..tiez som mal uraz na bajku,isiel som 50 km/h po ceste v useku kde jazdia na cestakoch cez 70 km/h a z vedlajsej mi vybehla pani na aute rovno do cesty a bol som rad,ze sa mi stalo len to,co sa stalo...jazdit do roboty 7 km denne nie je mtb..ake chces protiargumenty na nezmysly peace
Fajciari si priplacaju v cene cigariet aj na alkohole su danove kolky, vyroba alkoholu je lacna.
a na biku do prace treba, setris zivotne prostedie a ropu. Preto musi mat auto PZP, pri autonehode su obrovske skody a 5 ludi mrtvych. Ine je schvalne riskovat presne ako to ma cennik pripoistenia v poistovni. Ani poistovne nechcu platit, ak najdu ked nedodrzal bezpecnost alebo pre zabavu riskoval.
"A taky by si mal platit vyssie odvody do zdravotnej, Takto jeho kaskadersky kusok musim platit aj zo svojich odvodov. " To nieje moj nazor, to je nariadenie pri cestovnom poisteni. Nebudem tu robit reklamu na konkretnu poistovnu. najdete si to sami, aj ked to urcite viete aj bez studovania cennikov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
konecne niekto napisal ten adrenalin o ktorom stale pisem.
Niekto tu predtym na mna pisal endorfin.
Ale obe su navykova droga preto kto skusi zjazd a pociti adrenalin ci endorfin, ma abstak a ak povodna davka uz nestaci, robi krkolomejsie kusky. A to mu dovoluje ich spravit bez strachu. Kto nieje adreno, endorfino narkoman, jednoducho na mostiku sa neodvazi skocit. Aj ked do nafukovacky by sa odvazil skocit.
Tak ako vo filme orol eddie trener povedal, ze keby neexistoval 15m skokansky mostik, kopu skokanov by s tym nezacalo.
alebo aj smrt. A ak len zranenie, bude to prenho utrpenie, lebo uz nikdy z vozika nesadne na bik, ktory bikom skutocne zije.
PROSTE VSETKO S MIEROU.
najlepsie bude jednoducho prestat reagovat (a to tu plati o viacerych, teda minimalne este o jednom
Vuk- ty prvy si tu zacal kastovat ludi na "amaterov" a "profikov", tak sa teraz necerti. Btw vies co znamena slovo profik? To je clovek ktory sa tym zivi, a takych na tomto fore asi moc nebude.
Ja som na zaciatku spomenul len ze niekto zaplatil natrvalo zdravim, za to ze mal silnu chut prekonat svoj rekord. On pri takej jazde dychci (ako sa tu niekto vyjadril, ze to nieje o kondicke, ale o praci s telom) a mysli po celu dobu jazdy na to ako to ustat a co najmenej spomalovat, a kde by sa to dalo este vylepsit aby som nabuduce siel rychlejsie a do ciela prisiel o sekundu skor. Je to jeho vec, a nemam nic proti tomu, je to jeho zdravie. Len som spomenul ze taku chut dosiahnut lepsi cas trvalo zaplatil zdravim. A taky by si mal platit vyssie odvody do zdravotnej, lebo on v nemocnici zataji ze sa hnal za rekordom. Nech sa normalne spusti na traily, tak isto ako predchadzajucu jazdu. Ja ked som siel na dovolenku, tak sa ma pytali ci chcem robit adrenalinovy sport, na ktory sa vztahuje vyssie pripoistenie. Takto jeho kaskadersky kusok musim platit aj zo svojich odvodov.
Aj tak uz vsetci vedia co na to liska povie
Ty si ozaj uplne vymlety
Prosim uz neodpisujte vobec a hlavne nie taki co to nepodkladaju logickym protiargumentom, kedze taky protiargument neexistuje. Kazdy nech si riskuje podla svojho uvazenia. Je to jeho zivot aj ked tym napriklad znici zivot svojej rodine. Do toho sa im starat nebudem. Dakujem.
Toto už nemá prínos ani pre študentov psychiatrie.
Fajciari si priplacaju v cene cigariet aj na alkohole su danove kolky, vyroba alkoholu je lacna.
a na biku do prace treba, setris zivotne prostedie a ropu. Preto musi mat auto PZP, pri autonehode su obrovske skody a 5 ludi mrtvych. Ine je schvalne riskovat presne ako to ma cennik pripoistenia v poistovni. Ani poistovne nechcu platit, ak najdu ked nedodrzal bezpecnost alebo pre zabavu riskoval.
"A taky by si mal platit vyssie odvody do zdravotnej, Takto jeho kaskadersky kusok musim platit aj zo svojich odvodov. " To nieje moj nazor, to je nariadenie pri cestovnom poisteni. Nebudem tu robit reklamu na konkretnu poistovnu. najdete si to sami, aj ked to urcite viete aj bez studovania cennikov.