No ale posnažiť by si sa mohol. Moja mama sa približuje k 80-ke a nie je problém ju ustrážiť. Otca už bohužiaľ strážiť nemusím.
Samozrejme žartujem. Ako skoro vždy.
Však sme s tvojím ocom možno skoro rovesníci. A nakoniec, ani môj syn na mňa nedáva pozor, a pritom má o 10 rokov viac ako ty.
On na ten bikefest išiel viac menej kôli mne ja som šiel na DH ale potom sme aj na maraton išli a on chcem byť v top 5 takže som naňho s raptorom nemal aj po cestách ked sa išlo on má kenzela s úzkymi gumami takže tak...
... ešte poznámka, aby to bolo aj u mňa, teda to poučovanie, dokonalé:
Správne je to takto - nejaký má význam, že hocijaký a nijaký má význam, že žiaden. To je správne po slovensky a nemôže to byť nijako inak aj keď sa to v niektorých regiónoch Slovenska nejako komolí.
Tak gramatika je dosť dôležitá hlavne keď vidím ako moji rovesníci (hlavne 10-13 roční, ale česť výnimkám) hádžu tie i/y-čka ako ich napadne a keď im ešte niečo na to poviem tak že vraj "to píšem len tak, tak si to nevšímam"... potom sa to nedá čítať a tým ktorí nie sú k tomu úplne skeptický to reže oči (A.K.A. uši)... toť vše odo mňa
Preco maju ludia potrebu niekomu staaaaaale opravovat gramatiku Uplne to odradi sem vobec nieco napisat.
Ahoj, peter1976, lúčim sa s tebou, budeš nám tu chýbať.
Ale vážne! To používanie neexistujúceho slova "niaký" vo význame "nejaký" ma naozaj irituje. Nezvyknem vehementne ľuďom opravovať gramatiku, aj keď je mnohokrát otrasná. Ale to "niaký" vo význame "nejaký" ma dosť serie. Však to evokuje slovo "nijaký", čo je významovo pravý opak.
Myslím si, že keď sa to štrnásťročnému chlapcovi patrične a slušne vysvetlí, môže mu to do budúcnosti len pomôcť.
Ale keď niekto chce písať ako mamľas, nech tak píše.
Vysvetľovanie by aj tak bolo úplne bezcieľne. Keď raz tak niekto píše a je mu to jedno, určite sa kvôli tomu že ho niekto opraví nezmení na "gramatika"
Vysvetľovanie by aj tak bolo úplne bezcieľne. Keď raz tak niekto píše a je mu to jedno, určite sa kvôli tomu že ho niekto opraví nezmení na "gramatika"
Takže vlastne netreba chodiť ani do žiadnej školy, lebo tam tiež iba vysvetľujú. A opravujú. Načo byť vzdelaný! To sa dnes už nenosí.
2laco skôr si to zle pochopil... Ja som tým len myslel že ak je niekto lenivý ešte aj aspoň trochu rozlišovať kde ide "i" a kde "y" tak ho to len tak opravovaním príspevkov na fóre nenaučíš. Vzdelanie je určite dôležité, ale sú ľudia (plno takých poznám) čo to majú úplne u riti... dúfam že už chápeš ako to myslím
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No ale posnažiť by si sa mohol. Moja mama sa približuje k 80-ke a nie je problém ju ustrážiť. Otca už bohužiaľ strážiť nemusím.
Samozrejme žartujem. Ako skoro vždy.
Však sme s tvojím ocom možno skoro rovesníci. A nakoniec, ani môj syn na mňa nedáva pozor, a pritom má o 10 rokov viac ako ty.
To je myslím si pre tvoj ďalší život tá najdôležitejšia informácia, ktorá odznela v tejto téme.
Mimochodom, máš na štrnásťročného sympatický prejav. A ešte keď sa zbavíš používania neexistujúceho slovíčka "niaký", tak to bude skoro dokonalé.
Správne je to takto - nejaký má význam, že hocijaký a nijaký má význam, že žiaden. To je správne po slovensky a nemôže to byť nijako inak aj keď sa to v niektorých regiónoch Slovenska nejako komolí.
PS: dúfam že aspoň niekto súhlasí
Ahoj, peter1976, lúčim sa s tebou, budeš nám tu chýbať.
Ale vážne! To používanie neexistujúceho slova "niaký" vo význame "nejaký" ma naozaj irituje. Nezvyknem vehementne ľuďom opravovať gramatiku, aj keď je mnohokrát otrasná. Ale to "niaký" vo význame "nejaký" ma dosť serie. Však to evokuje slovo "nijaký", čo je významovo pravý opak.
Myslím si, že keď sa to štrnásťročnému chlapcovi patrične a slušne vysvetlí, môže mu to do budúcnosti len pomôcť.
Ale keď niekto chce písať ako mamľas, nech tak píše.
Áno, súhlasím. Ale reprezentuje , to je asi prehnané. Určite existujú aj iné aspekty.
Absolútne nič. Vôbec nič si o tebe nemyslím, pretože ťa vôbec nepoznám.
Takže vlastne netreba chodiť ani do žiadnej školy, lebo tam tiež iba vysvetľujú. A opravujú. Načo byť vzdelaný! To sa dnes už nenosí.
Alebo som niečo zle pochopil?
Pardón, vlastne: Nijaký problém, Pochopil som.