mne ta jeho "operacia" prisla az nehumanna. ved predsa ked sa operuje tak clovek nema citit ziadnu bolest, maximalne tlak v tom mieste. ak by som nevedel ze je to na slovensku a nepocujem zvuk tak si myslim ze je to niekde v rumunsku, alebo niekde v dalekej rusi v oblastnom zdravotnom stredisku. a to som uz osobne po nemocniciach teda zazil kadeco. kazdopadne prajem chalanovi aby sa z toho dostal bez nasledkov.
Väčšinou je to rozhodnutie chirurga, ale mala by sa ponúknuť možnosť pacientovi zákrok vykonať v celkovej anestéze.
Vždy sú a budú dôvody pre aj proti. Ajkeď táto téma nie je odborná konzultácia, v krátkosti by som to zhrnul nasledovne:
Nevýhody lokálnej anestézy:
Pacient bude pociťovať miernu bolesť a tlak, ako keby mu ťahali celú kosť. To preto, lebo okostnica obsahuje nervové zakončenia, ktoré sa nedajú umŕtviť.
Krv bude tiež tiecť, lebo cievy sú všade.
Bude sa mu to zdať, že to trvá večnosť, ale čas v tomto prípade nie je až taký relevantný.
Výhody:
Vyžaduje minimum personálu: chirurg a inštrumentárka.
Nie je potrebný anesteziológ.
Nie je potrebný krvný obraz a predoperačné vyšetrenie.
Pacient nemusí byť nalačno.
Pacient môže mať prechodnú chorobu dýchacích ciest, čo by pre celkovú anestézu znemenalo kontraindikáciu.
Pacient celý čas môže komunikovať.
Pacient príde z ulice a o 30 minút odchádza.
Takže kvôli extrakcii skrutiek a drôtov by ma na celkovú anestézu nikto neprehovoril...
Skrutku z kolena (plastika predného skríženého väzu) mi na prvý pokus robil dochtor v lokálke, v nedeľu doobeda. Tak si ma pozval, vraj v nedeľu doobeda nie je skoro žiadna robota. Nepodarilo sa, vraj kalus prerástol cez krytku imbusu a bude to treba osekávať, už v totálke. Tak si ma opäť pozval, už cez pracovný deň, ráno, nalačno. Urobili mi to, po zobudení dochtorko nadával, že sestra mu v tú nedeľu zle asistovala - nič sa nemuselo osekávať. Zle mu ťahala hák a tak sa nemohol dobre dostať k tej krytke. V totálke to vraj urobili za 5 minút, aj so štopkaním. A tak mám na kolene 3 jazvy po krájaní na sebe...
preto som tak dlho hladal doktora, ktory ma zreze na jeden sup a nie taketo kuskovania, tiez to bola plastika + meniskus a chrupavka... ale chapem, je to aj stasti, i co doktor, nemocnica, tak ine postupy a pod...
Pri tomto pade som si spomenul ako som za mlada pozeraval cyklokrosove preteky v telke a teraz som si uvedomil, ze tento rok som na vyjazdoch prevazne prevadzkoval tento sport. Akurat nie s 6kg cestakom ale 16kg AM/EN obludou
ten tipek co padol sa vola Julian? a ten hlas furt dokola krici alle Julian? akoze ides julo? hyeny ti fanusikovia,chlapika tam muci bolest zlomenej klucnej kosti,najradsej by isiel domov,ale neuprosny hlas fanusika ho nuti nevzdat sa a aj za cenu zivota dojst do ciela:) ak som zle pocul a zle prelozil,prispevok je bezpredmetny:)
Onoho času, keď som bol ešte študentom VŠ, som sa zúčastnil pretekov v paralelnom slalome v Košiciach. Deň pred pretekmi sme tam so spolubývajúcim (vtedy veľmi aktívnym MTB jazdcom) pomáhali budovať trať, o.i. aj skok v každej trati. Prvú rozjazdu som vyhral, v druhej mi pri výjazde zo zákruty pred skokom uletelo zadné koleso a už som to nestihol dostatočne rozbehnúť tak som skočil s dopadom na predné koleso. Tiger cez riadidlá, kotrmelce (videl som sa potom v TV ). Hneď ako som sa dokotúľal a zorientoval, schmatol som bike, naskočil a došiel ešte pár bránok do cieľa. Až tam som si uvedomil, že mám pravé rameno akosi divne. Zlomená kľúčna kosť začala bolieť až potom, sviňa. Po súčte časov som bol nakoniec lepší ako môj súper a postúpil som do ďalšieho kola ale to som už smeroval v sanitke do nemocnice
niekedy moze toto oneskorenie bolestk byt aj nevezpecne,ako napr. tuto zezonu Barel. dojazdil so zlomenou chrbicou a este chcel na druhy den nastupit.mohol skoncit velmi zle...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vždy sú a budú dôvody pre aj proti. Ajkeď táto téma nie je odborná konzultácia, v krátkosti by som to zhrnul nasledovne:
Nevýhody lokálnej anestézy:
Pacient bude pociťovať miernu bolesť a tlak, ako keby mu ťahali celú kosť. To preto, lebo okostnica obsahuje nervové zakončenia, ktoré sa nedajú umŕtviť.
Krv bude tiež tiecť, lebo cievy sú všade.
Bude sa mu to zdať, že to trvá večnosť, ale čas v tomto prípade nie je až taký relevantný.
Výhody:
Vyžaduje minimum personálu: chirurg a inštrumentárka.
Nie je potrebný anesteziológ.
Nie je potrebný krvný obraz a predoperačné vyšetrenie.
Pacient nemusí byť nalačno.
Pacient môže mať prechodnú chorobu dýchacích ciest, čo by pre celkovú anestézu znemenalo kontraindikáciu.
Pacient celý čas môže komunikovať.
Pacient príde z ulice a o 30 minút odchádza.
Takže kvôli extrakcii skrutiek a drôtov by ma na celkovú anestézu nikto neprehovoril...
http://youtu.be/9GWg6E9Df2Y
a v spojitosti s adrenalinom ...