scarinko ,urcite nie ale problemy suvisiace so sedenim ,nedostatkom pohybu ,chrbtica infarkt mrtvica ....

zabit ma moze hocico hocikde aj na ulici a to nemusim ani nic specialne robit...oni robia co ich bavi je to doslova ich zivot a nehody sa stavaju vsade ...


Naposledy upravil kvakob dňa 14.06.2017 - 15:09:19, celkovo upravené 1 krát.

14.06.2017 - 15:06:25
03
lto napísal:
Pleties ale 2 veci dohromady. Pracu/vyzkum/atd vs zabavu/relax/atd pre ludi. Nemyslim, ze by RedBull rampage, alebo DH preteky niekam ludstvo posunuli, ci posunu. Podobne horolezci, ktori neustale riskuju zivot, dokial to ide, aj ked doma maju x deti a zenu.

Imro1: Chlieb a hry. Novodobi gladiatori. Zabava pre siroke publikum. Okrem ineho v zakulisi Redbull to vyzera uz zdaleka nie tak pekne ako tie videa. A vobec nie dobre pre tych, ktori tam tychto gladiatorov hraju.



Ja si myslim, ze naopak prave alebo aj vdaka takymto extremistom sa sportove odvetvia posuvaju, vdaka nim sa vyvijaju nove a lepsie technologie, ktore im dovoluju posuvat sa este do vacsich extremov a tie sa potom dostavaju medzi nas beznych uzivatelov, ci uz bike, ski, snb atd
14.06.2017 - 15:08:39
03
pisete tu o horolezcoch ako keby riskovali viacej ako my na mtb alebo ceste... na mtb ti hrozia dolamane kosti a na ceste zrazka s autom..... je to uhol pohladu, horolezec by zasa nesadol na bike a neskakal by a neletel by medzi stromy... je to to iste, kazdy vidi svoju hranicu niekde inde, pri kazdom adrenalinovom sporte je to individualne.... jeden robi basejumping a leti par metrov nad skalami co sa nam zda asi moc a dalsi povazuje za adrenalin behanie v lese alebo sachy....
14.06.2017 - 15:13:03
03
tiez si nemyslim ze kazda cinnost ktoru clovek robi pre radost je hned treba pouzit "nehoda sa mi moze stat kdekolvek"
dobry priklad je base jumper vo wingsuite, som videl daky dokukent kde sa hlavny protagonista zamyslel nad spolocnou fotkou jeho kamaratov a skonstatoval ze pri tomto sporte uz polka z nich zomrela
paradoxne mi pride ze prave ich sport posuva hranice dalej nez redbull rampage :)
14.06.2017 - 15:17:19
03
Ono ked sa riesi lezenie a bajkovanie v suvislosti urazov a pod. tak zrovna nedavno som sa nad tym tak pobavil. Asi 8 rokov som liezol sportove cesty (v Tatrach iba raz ci dva krat) a nemal som okrem urvateho bruska na prste kvoli zlemu naberaniu lana ziaden uraz.
Na biku za minuly rok - trapne zakopnutie o prevodnik a kukala na mna slacha z kotnika - 7 stichov, pohoda ale rata sa. 1-2 mesiace na to som sa vyfaklil celovku do auta a na 80% som si utrhol / urezal nos + triestiva x nasobna zlomenina a nasledna rekonstrukcia nosa. 2-3 mesiace nato som sa prevalil cez rajdy v uplne rovnej peknej zvaznici z pre mna neznamych dovodov - zlomena klucna kost.
Ak by mi som sa orientoval podla zraneni prdim na bike a idem zasa liezt :]
14.06.2017 - 15:24:01
00
orvaq to vravi iba o jednom... na bike si nemal nikdy sadat :D, inak dufam ze uz si v pohode, mas toho dost za sebou.... ja keby som liezol po skalach tak uz tu nie som... kazdy je na nieco ine a niekto vobec na nic...
14.06.2017 - 15:33:22
00
scarinko a ini, kde btw date tu hranicu, ze co este je pred a co je uz za hranicou? Pretoze poznam ludi pre ktorych aj obycajna turistika/bicyklovanie sa po MK je za hranou.
A ako vravi double, nebyt takychto ludi, tak dneska nenosia ludia take kvalitne sport. oblecenie, vystroj, atd. ako nosia, lebo proste by tam nebolo tych par sialencov pre ktorych treba robit milove kroky, nie len male krocky - ako povedal Neil Armstrong (kozmonaut): "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind." - On by podla mojho nazoru mal byt tebou zaradeny tiez medzi tych "psychosov", pretoze sanca na jeho smrt bola omnoho vacsia ako ktorehokolvek profi bikera ;) a predsa len aj vdaka nemu tu mame dnes (okrem ineho) technologie o ktorych sa ludom ani nesnivalo.
14.06.2017 - 19:03:11
00
Zas neporovnávaj vývoj bicyklov, kde sa sekundárne využívajú už vyvinuté technológie a vesmírny program, kvôli ktorému sa robí často základný výskum. To že sa Bender 10x hodil zo skaly určite neposunulo ľudstvo tam, kde ho posunul let na Mesiac. Ale prečo to porovnávať? Asi ho to baví, poistenie má, nikomu neškodí, tak čo. Btw, tie argumentačné skvosty čo tu čítam...jedna radosť.
14.06.2017 - 19:46:11
03
pády na hlavu by sa to malo premenovať :) občas to tak vyzerá
14.06.2017 - 21:19:37
01
pointa porovnania bola ze casto prave vdaka vrcholovym sportom sa hi-tech a aj technologie specialne vyvinute pre sport dostanu aj k nam beznym ludom + ze bez "blaznov" co sa na to podujmu by sme kopu veci nemali (cielom Apolla nebolo dostat raketu na mesiac, ale cloveka - a ten clovek co ma gule ist na taku riskantnu misiu sa musel najst). Kde sa potom postavi ta hranica? Astronaut blazon nie je, ale vrcholovy/extremny sportovec ano?

a ja tiez zdielam nazor ze nikomu neskodi, jeho to bavi/chce to robit/whatever, nech to robi. Len proste nemam rad ked niektori ludia zacnu odsudzovat takychto ludi, lebo "nemaju radi taku zmrzlinu ako ja". A radsej jak ich poslat do riti sa pokusim im "otvorit oci" k tolerancii troska, prehodnotenia svojho postoja.
14.06.2017 - 22:06:48
02
Toto je akoze sport hej? ***** sa z nejakej 20m vysokej skaly a dufat ze sa nerozsekam na kasu a ked to nejaky zazrakom este ustojim na bajku zivy tak som akoze najvacsi borec hej? Podme teda skakat z okna v panelaku, budeme zvysovat poschodia, komu sa to podari z co najvyssieho bez toho aby sa zabil? Ci ako ked v tom nie je bajk tak to nie je sport co? Kde je hranica? Zdravy rozum sa to vola. To ze este nie je mrtvy alebo na voziku a necuca slamkou vyzivu je len preto ze ma k.u.r.w.a velke stastie, ale to raz skonci a potom ho tu budu hromadne oplakavat.

Ked sa na vychode ludia strielaju a odrezavaju si hlavy lebo ich to bavi tak to tiez budeme akceptovat lebo je to ich vec?
14.06.2017 - 22:17:08
00
no ty musis mat riadneho dealera
14.06.2017 - 22:27:43
07
scarinko co tak skakat zo strechy? https://www.youtube.com/watch?v=VkRJ-UD8Bpw

inak moc tu moralujes, su aj horsie sporty ako MTB... napr preteky na motorkach, neviem ci niekto pozna Isle Of Man, ale tam sa kazdy rok niekto vazne zrani alebo aj smrtak.... https://www.youtube.com/watch?v=fcSnu-zyUl4 a ANO aj toto je sport aj ked zasa napises ze moto je nebezpecne a sadol by nato iba magor a siel by 300km/h kolkokrat 30cm od obrubnika,... ale asi nepochopis... cokolvek co ludom zvysuje adrenalin a robia to s chutou a s radostou prekonavat sameho seba a ostatnych aj za cenu padov a nejakych zlomenin je sport,... ty ludia tym ziju a je to pre nich zivot...
ja som si tiez dolamal ruku a riadne.. ale jazdit neprestanem, kupil som ortezu a idem makat dalej, viem kde som spravil chybu a nabuduce ten skok uz dam lepsie.....
14.06.2017 - 22:41:06
01
...ty skokan, tak kedy ideme dať ten "jarok" lepšie..? ;)
14.06.2017 - 23:01:05
00
Jasne ze poznam:) jak zraní ved tu je zoznam umrti. minuly rok traja predtym 4 zahynuli. Na ten zavod ide s 1% moznostou ze sa zabiješ , taky zavod nepoznam, Scarinka by som tam poslal do depa moralizovat alebo do zakladneho tabora pod everest.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Snaefell_Mountain_Course_fatalities
14.06.2017 - 23:07:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Chrániče)
keyboard_arrow_up