Koho budete voliť 12 júna ?
Smer-SD 7% [ 8 ]
Sdkú-DS 36% [ 41 ]
KDH 3% [ 3 ]
SaS 32% [ 36 ]
HZDS 0% [ 0 ]
SNS 3% [ 3 ]
KSS 1% [ 1 ]
SF-... 0% [ 0 ]
Most-Híd 2% [ 2 ]
SMK 1% [ 1 ]
SDĽ 0% [ 0 ]
iné 1% [ 1 ]
nepôjdem voliť 15% [ 17 ]
Celkový počet hlasov : 113
Dudo, fajn si to napisal. Snad to pochopia aj ti, co sa im zije dobre a o politiku sa nestaraju.
edit: funguje to, zacinaju reagovat, dokonca cervenym pismom.
08.03.2010 - 15:31:32
00
mily jfab,
ja chapem co chcel dudo napisat, no neviem preco by ma mal davat do spojitosti (kedze je z mojich prispevkov jasne ze nepojdem volit - tak narazal okrem inych aj na mna) s nejakym ustavom, nesvojpravnostou a prebalovanim?
nezda sa mi zeby som ho nejak ja napadal za jeho politicky nazor alebo podobne.


Naposledy upravil ja_michalko dňa 08.03.2010 - 15:37:13, celkovo upravené 1 krát.

08.03.2010 - 15:36:33
00
no tvoj posledny prispevok by sa dal v nadvaznosti na predchadzajuce prispevky povazovat za vazne porusenie 1. bodu pravidiel tohto fora :geek:

1. Príspevok napáda alebo znevažuje iného člena komunity.


zabije sa ked ma pravdu? 8)
08.03.2010 - 15:37:03
00
...no neviem preco by ma mal davat do spojitosti...

Do spojitosti si sa dal sam, nie Dudo. Pocul si uz niekedy o trafenej husicke?
08.03.2010 - 15:42:09
00
necakal som, ze sa niekto bude citit byt osloveny... mozno aj v mojej teorii sa niekto najde... :lol:

vytvoril som teoriu pracieho prasku...
1/
ci si vobec uvedomim, ze potrebujem prat spinave pradlo, kym nie, chodim spinavy a nie je co riesit... ak ano -
2/
idem do obchodu a vyberiem si prasok... ano, nie som chemik, vobec tomu nerozumiem, ale musim si vybrat, neznasam reklamu na prasky, ale nakoniec si nejaky vyberiem, zvolim si ten, ktoreho obal sa mi paci...
3/
neznasam vsetkych vyrobcov praskov, aj tak su to podvodnici, zistil som ale, ze ten moj mi sposobuje koznu alergiu alebo zle perie... musim sa snazit si najst iny a zacinam studovat, co je na obale napisane, stale mi lezu na nervy reklamy, pytam sa ludi, ktori maju skusenosti, alebo tomu trosku rozumeju a vyberam si iny, vhodnejsi...
4/
zistil som, ze ani ten nie je 100%, uz som nasraty na vsetkych vyrobcov vsetkeho a mam chut prestat prat...
5/
uvedomujem si, ze ked prestanem prat, nic som nevyriesil, som zase spinavy (bud ma zavru do ustavu), alebo idem a zase si nejaky vyberiem, snad si vyberiem, ten co sice nie je 100% ale perie najlepsie zo vsetkych... a doplnim, ze samozrejme moze niekto za mnou prist a vyprat za mna, napr. suseda, ale neviem, so som tym vyriesil... len vsetko necham na druhych, aj vyber mojho pracieho prasku, bez ohladu na to, ci mi vyperie alebo chytim zase koznu alergiu...


Naposledy upravil Dudo dňa 08.03.2010 - 16:03:34, celkovo upravené 1 krát.

08.03.2010 - 15:42:47
00
...nezda sa mi zeby som ho nejak ja napadal za jeho politicky nazor alebo podobne.

o tom som sa naozaj nesnazil a drzal som sa 5 stran, aby som neprispel... ale ist volit a napr. hodit prazdny listok je predsa len prejav vyssej urovne - svojpravnosti, pretoze je rozdiel, ci mi je vsetko v zivote jedno, alebo len neviem vybrat, komu dat hlas... opakujeme dokola, neist volit znamena DAT hlas vitazovi, ale za nesvojpravnych to robi legislativa a zakon o volbach...

na druhej strane uznavam, a je to demokraticke, ze aj neist volit je volba... ale smutna volba
08.03.2010 - 15:47:32
00
Odvsadial pocuvat, ze neist volit znamena dat hlas vitazovi, ale to iste sa stane, ak sa ten hlas da strane, ktore nesplni potrebne % na vstup do parliamentu. Alebo sa mylim ? Chcem mat v tom jasno :) .. dakujem za objasnenie.

A potom je tu este jedna vec pre tych, ktori tvrdia, ze Ti co volit nejdu, nemaju pravo p*covat. Mylite sa .. volit je pravo, nie povinnost. Povinnost bola za socializmu. Vtedy ale zas bolo pravo na pracu. Dnes to pravo naopak nie je ;) ... P*covat ma pravo kazdy obcan SR. Nemylte si tedy dojmy s pojmami ;) .. volby nie je jediny sposob, ako vyjadrit svoju mienku, volu, ale chut nieco zmenit. Tych moznosti je viac.

Ja sa osobne riadim prislovim/porekadlom .. ze nie je nic horsie, ako svina, ktora nezrala a dostala sa ku korytu. A politika bola, je a vzdy bude hromada svinstva. Nikto v nej cisty nie je, pretoze bud je svina, alebo sa svinou stane, alebo sa nepresadi. Akokolvek ale ... co som napisal nevyjadruje moc postoj k politike ani k volbam ani k nicomu, co by mohl byt v tomto kontexte vnimane :) ... V pripade, ze by to takto niekto poňal pôjde určite o hlboké nedorozumenie. Howgh. \o/
08.03.2010 - 16:09:10
00
lto: ...právo, nie povinnosť.

Preto svoje právo využijem a prispejem aspoň jednou kvapkou k niečomu na čom mi záleží a preto mám právo pi...
Ten kto nejde voliť nemá podľa mňa právo pi.... lebo tú možnosť prispieť k zmene mal ale ju nevyužil. Nech je znechutenie akékoľvek....
08.03.2010 - 16:13:43
00
ja by som si dovolil este doplnit Duda o jeden bod...

6/
vsetky prasky aj vyrobcovia ma seru a ziadny nie je podla mojich predstav -> zdvihnem rit, googlim, studujem, citam, skumam a vyrobim vlastny prasok.

nezucastnit sa volieb je podla mna dobra volba pre ludi ktori su sklamani ponukou (ale existuje moznost 6 z teorie pracieho prasku), nemaju nazor alebo su natolko sebakriticki ze si priznaju ze sa v problematike neorientuju. to vsak funguje v idealnej spolocnosti. bohuzial v tejto nasej nestandardnej krajine chodia najdisciplinovanejsie volit ludia ktori su navyknuti na to ze vseto za nich "niekto vyriesi" a najlepsi je ten co najviac trieska do stola a slubuje... a presne to su ti ludia ktori v konecnom dosledku rozhodnu o nas vsetkych.
08.03.2010 - 16:27:42
00
Odvsadial pocuvat, ze neist volit znamena dat hlas vitazovi, ale to iste sa stane, ak sa ten hlas da strane, ktore nesplni potrebne % na vstup do parliamentu. Alebo sa mylim ? Chcem mat v tom jasno :) .. dakujem za objasnenie.

A potom je tu este jedna vec pre tych, ktori tvrdia, ze Ti co volit nejdu, nemaju pravo p*covat. Mylite sa .. volit je pravo, nie povinnost. \o/


a) Nie som pravnik, takze ma pripadne opravte. Z platnych hlasov sa vyberu strany, ktore prekrocia 5% hranicu vstupu pre stranu alebo ?% hranicu pre koaliciu. Matematicky je jedno ci potom sa urobi to co je v zakone alebo zjednodusene pomer hlasov patricnym stranam urci pomer poctu poslancov. Su tam este dajake pravidla zaokruhlovania. Takze hlasy dane "podprahovym" stranam sa vlastne pridelia v tom pomere o ktorom som hovoril. Takze napr. ak Smer dostane 35% tak ma aj 35% z kazdeho hlasu pre "podprahovu" stranu.

b) Ja som ten co tvrdil, ze ak niekto neide volit tak nema pravo nadavat, ale mal som na mysli moralne opravnenie, pretoze vsetky dalsie legalne moznosti su menej ucinne. I ked samozrejme mozes napisat peticiu, postavit si stolik a zbierat podpisy. Ak to dobre zvladnes moze to byt dost ucinne.
08.03.2010 - 17:24:53
00
Mylite sa .. volit je pravo, nie povinnost. Povinnost bola za socializmu. Vtedy ale zas bolo pravo na pracu. Dnes to pravo naopak nie je ;)

Bud si v socializme este nebol, alebo si emigrant z kapitalizmu. Vtedy bola praca povinna. Kto nepracoval, dopustal sa trestneho cinu prizivnictva. Az koncom 80-tych rokov vznikali prvi nezamestnani.

V prvom mas pravdu, volit je pravo, nie povinnost. Ale su tu aj taki, co si myslia, ze ked ich niekto priesviedca, aby svoje pravo vyuzili, tak zakonite musi byt komunistom, lebo su nuteni do niecoho, co on nechce. Kedze komunisti nas nutili volit, musi byt komunista kazdy, kto nas nabada volit. Moja uvaha prameni z jednej PM, o ktoru som vobec nestal. Aj ked som liberalne nakloneny doprava, vyzyvam vas, podte volit, bude lepsie. Skoda, ze aj tym, co uz dobre je.
08.03.2010 - 18:01:32
00
Volit pojdeme a tak ako doteraz zas pravicu(teda to co sa na nu hra). Pretoze sa nechceme mat lepsie ale aspon tak ako doteraz, co v dnesnom kurze nie je udrzatelne.
Spinavy mozno su vsetci v politike, lenze teoria vravi:
Bolsevik kradne nekoncepcne a zivelne, po case na dlh(kde to vedie sme videli v 89tom, teraz to nemozeme odbit tzv padom totalitneho rezimu a nabijeme si rovnako ako grecko alebo island ked nie horsie), zatial co pravica kradne kontinualne a systemovo podla mota ked sa dari statu dari sa aj nam.

Najlepsi by asi bol autonomny protektorat pod spravou Brusselu. Uradnicka vlada plne kontrolovana zhora.
08.03.2010 - 21:24:27
00
....
Najlepsi by asi bol autonomny protektorat pod spravou Brusselu. Uradnicka vlada plne kontrolovana zhora.


Ešte lepšie sa to dá. To mám vymyslené už od mečiarových starých čias. Normálne by sa odvolilo, vačšinové zoskupenie by prijalo vládny program na dané obdobie ale na konkrétne ministerské posty by boli dosadení profi manažéri na základe konkurzu, ktorí by povinne riadila koalično-opozičná komisia. Podstata veci je, že manažéri by mali štandardný plat a manažérske zmluvy. Na konci volebného obdobia by opať komisia vyhodnotila splnenie bodov vládneho programu v jednotlivých rezortoch. A podľa nejakého percentuálneho kľúča splnených úloh by bol jednorázovo vyplatený manažér a vládne strany by na základe podobného kľúča dostali vyplatenú nejakú prémiu zo štátneho rozpočtu.
Kokocina čo? :lol:
08.03.2010 - 21:38:36
00
pisosip to nie je koko... ale sci-fi ako vysité :D
08.03.2010 - 21:45:09
00
To je utopizmus, ale urcite by to bolo lepsie ako ten kretenizmus co tu mame teraz.

/edit/
Btw. ja tiez nepojdem volit, pretoze nemam koho. Oslovila ma len jedna strana, no ta je bohuzial vo Svajciarsku. :(
08.03.2010 - 21:49:25
00
keyboard_arrow_up